Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

asigurare

Societatea de asigurare care a adunat cele mai multe reclamaţii la CSA a intrat în conflict direct cu reprezentanţii service-urilor, care ameninţă că vor rupe înţelegerile cu EUROINS. Compania acuzată că plăteşte greu şi încearcă “să cadă la pace” direct cu păgubiţii spune că procedează absolut legal şi că a plătit sute de milioane de lei despăgubiri.

“În primele 9 luni ale acestui an, EUROINS a plătit un numar de 35.623 de dosare de daună (din care 34.826 de dosare de daună auto), însemnând despăgubiri în valoare de 192,8 milioane de lei, cu 63,8 milioane de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut”, astfel începe răspunsul EUROINS la mai multe probleme invocate de patronii de service-uri şi, prin intermediul CSA, de şoferii implicaţi în accidente.

EUROINS era, la finele lunii august, cea mai reclamată societate de asigurare din România, poziţie pe care o deţine încă de la prima raportare de acest tip. Aproape 28% din toatea reclamaţiile primite de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor vizează societatea cu pricina, ceea ce reprezintă aproape 2000 de reclamaţii. Capital a scris recent despre situaţia unei femei care se află în postura de a-şi repara maşina pe cont propriu după ce a intrat în coliziune cu un şofer asigurat la EUROINS. Mai jos veţi găsi pe larg povestea femeii.

Service-urile auto: Rupem înţelegerile. Aproape nimeni nu mai repară maşini pe asigurare de la EUROINS

“Suntem îngrijoraţi pentru clienţii noştri care sunt privaţi de uşurinţa cu care pot beneficia de calitatea şi profesionalismul reparaţiilor efectuate în atelierele noastre de caroserie atunci când sunt implicaţi într-un eveniment rutier al cărui vinovat este posesorul unei poliţe RCA emisă de societatea de asigurări Euroins”, spune Marius Ghiban directorul Asociaţiei Concesionarilor Dacia, Renault Nissan(ACODAREN).

În acest context, Asociaţia îşi exprimă îngrijorarea faţă de dificultăţile întâmpinate de clienţii săi în decontarea despăgubirilor poliţelor RCA emise de Euroins, mai ales că aceştia trebuie să se îndrepte personal către societatea de asigurări pentru recuperarea sumei, ceea ce le creează un real disconfort şi generează o risipă de timp, lucruri de care ar fi scutiţi dacă Euroins ar achita facturile către service-uri. În aceeaşi ordine de idei, şeful Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente, Cristian Muntean, arată că EUROINS preferă să plătească păgubiţilor sume modice în loc să trimită maşina către service-uri autorizate.

“ În acest moment, cu mare greutate un asigurat/păgubit Euroins din România va putea găsi un service auto care să îi accepte efectuarea reparaţiilor în baza unei poliţe de asigurare emisă de către această societate. Majoritatea convenţiilor de colaborare în vigoare, încheiate între service-uri auto şi EUROINS în prezent nu îşi mai produc efectele , această societate de asigurări înregistrând întârzieri uriaşe la plata către service-urile auto partenere, iar clientul asigurat/păgubit va fi nevoit să îşi achite reparaţia din propriul buzunar.”, arată Muntean.

EUROINS: “ Îmbunătăţim continuu colaborarea cu service-urile auto”

Pe de altă parte, societatea vizată spune că are o relaţie bună cu service-urile şi că practicile sale sunt perfect legale. Mai mult, spun cei de la EUROINS, îmbunătăţirea serviciilor de plată a daunelor este unul dintre principalelel obiective.”Alături de reprezentanţii A.S.S.A.I. şi A.C.O.D.A.R.E.N., vom continua să îmbunătăţim continuu colaborarea noastră cu service-urile auto.

Lucrăm, în acest moment, cu aproape 80 de unităţi reparatoare din întreaga ţară”, spune Mihnea Tobescu, CEO al companiei. Referitor la situaţia creată cu plăţiile direct către păgubiţi, şeful Euroins spune că este o procedură perfect legală şi că alegerea ţine de client. “Conform Art. 50 alin.10 din Normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, păgubiţii au dreptul să solicite plata despăgubirii înainte de a efectua reparaţia maşinii, urmând să utilizeze suma obţinută pentru a-şi repara maşina în regie proprie.
Este aşadar o opţiune a clientului nostru pe care o respectăm, iar sumele de despăgubire sunt calculate conform preţurilor prevăzute în cataloagele de specialitate, astfel încât despăgubirea primită să-i permită asiguratului să efectueze reparaţiile “, a explicat Tobescu.

Verificaţi de CSA

Încă de la numire, Daniel Tudor, noul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a dispus verificarea situaţiei societăţii de asigurare Euroins, precum şi convocarea conducerii acestei societăţi, a precizat pentru HotNews.ro autoritatea de supraveghere a pieţei asigurărilor. "Sunt supuse verificării toate raportările tehnico-financiare transmise de societate, situaţia despăgubirilor plătite, a rezervelor tehnice constituite pentru dosarele de daună în curs de soluţionare şi, nu în ultimul rând, situaţia reclamaţiilor înregistrate la CSA împotriva societătii şi gradul de soluţionare a reclamaţiilor care sunt fundamentate", se arată în răspunsul CSA.

Un caz real. Atenţie mare la dovezi, altfel rămâneţi fără bani de reparaţii

Capital a prezentat recent cazul unei doamne din Bucureşti care se află în postura de a plăti din propriul buzunar reparaţiile maşinii deşi a intrat în coliziune cu un şofer asigurat. Şoferul vinovat avea o poliţă EUROINS. ntr-o intersecţie, un tir s-a încadrat greşit şi a intrat în coliziune cu automobilul condus de respectiva persoană.

“Spre poliţie, deşi eram încă în stare de şoc, după spusele şoferului îmi dau seama că făra carnet este distrus, căci el este plătit în funcţie de curse şi este tocmai din Constanţa. Poliţistul ne întreabă dacă există conflict ca să facă el expertiza, şoferul a spus că este vinovat, eu am recunoscut şi ne-a spus să ne facem amiabilă(nr: constatare amiabilă). Deşi soţul mi-a zis să facă poliţistul procesul verbal, am considerat că nu am făcut rău la nimeni în viaţa mea şi nu este nici acum cazul, mai ales că poliţistul ne-a recomandat amiabila.”, povesteşte femeia.

De la lipsa procesului verbal a pornit totul. După ce a depus dosarul la compania de asigurare, Euroins, clienta a primit un răspuns potrivit căruia “dinamica accidentului nu justifică plata daunei”. Femeia susţine că asigurătorul nu a desfăşurat o investigaţie în acest sens iar societatea susţine că “nu a refuzat să facă propria investigaţie”.

Următorul pas a fost depunerea unei reclamaţii la CSA. Supraveghetorul a desfăşurat propria investigaţie şi a confirmat, după o lună, poziţia asigurătorului. Îndemnat chiar de cei de la Euroins, clientul a mai depus încă o contestaţie. Încă o dată, cei de la CSA au invocat lipsa probelor în susţinerea clientei. Atenţie, dacă ar fi existat un proces verbal întocmit de Poliţie la locul accidentului, toatea acestea nu ar fi fost posibile. Mai mult, chiar şi o fotografie făcută de client ar fi putut constitui o probă. Sursa: capital.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

asigurare
DorohoiNews.ro, 15-11-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

16.11.2012 la 16:49

eu inteleg ca esti broker de asigurari dar posteaza toate mesajele date atata timp cat nu au un continut vulgar. Eu de-a lungul timpului am facut mai multe remarci cu privire la firmele astea fantoma, gen carpatica si eurosin, dar niciodata nu le-ai publicat. De ce ? Nu crezi ca e bine sa informezi omul si sa-i spui ce-ai patit cu firmele astea de 2 bani, ca poate asa -i mai deschizi ochii sa stie la ce riscuri se supune cand face o asigurare la societati fantoma.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament în zonă centrală

Vând apartament în zonă centrală
Vand apartament, str. Grigore Ghica, 2 camere 48 m2, sc B, ( la mijloc, călduros), ultimul etaj. Boxa. ...

Caut persoană pentru tuns gazon

Caut persoană pentru tuns gazon
Caut om să tundă un gazon. Tel: 0725810071

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro