Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ninsoare

Meteorologii anunță o răcire a vremii în următoarea perioadă, în anumite regiuni ale țării. În ceea ce privește posibilitatea de precipitații, în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 19 noiembrie – 2 decembrie se regăsesc și primii fulgi de zăpadă.

BANAT
În această regiune, vremea se va răci uşor în primele trei zile, apoi variaţiile termice de la o zi la alta vor fi minore, până pe 27 noiembrie. Astfel, valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a temperaturii de 12 grade Celsius. În intervalul 28 noiembrie - 2 decembrie, acestea vor scădea de la 10 spre 6 grade Celsius. Temperaturile minime se vor menţine uşor pozitive pe parcursul următoarelor două săptămâni, cu o medie de 2 - 3 grade Celsius, însă vor scădea de la 2 până la 0 grade Celsius, între 29 noiembrie şi 2 decembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în prima săptămână, dar, începând cu 24 noiembrie, va crește probabilitatea de ploaie. Doar în noaptea de 1 spre 2 decembrie vor fi posibile şi lapoviţe.

CRIŞANA
Vor exista două procese de răcire în această zonă, primul între 19 şi 22 noiembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 10 - 12 grade Celsius, iar al doilea, între 28 noiembrie şi 2 decembrie, când media temperaturilor maxime va fi de 6 - 8 grade Celsius. În perioada 23 - 27 noiembrie, valorile termice maxime vor oscila în jurul temperaturii de 9 grade Celsius. Minimele termice nocturne se vor apropia de limita înghețului în primele două zile, pe 23 noiembrie şi, din nou, între 29 noiembrie şi 2 decembrie, iar în celelalte nopţi nu vor coborî sub 2 grade. Până pe 25 noiembrie probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este foarte redusă. Apoi, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar care, mai ales în cursul nopților și spre sfârșitul intervalului celor două săptămâni, ar putea să fie mixte.

TRANSILVANIA
Valorile termice maxime vor intra într-o scădere destul de pronunţată în jurul datei de 28 noiembrie, urmând ca, până la sfârșitul intervalului, să ajungă la o medie de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse între -2 şi 0 grade Celsius, chiar mai coborâte, până spre -4 grade Celsius, între 30 noiembrie şi 2 decembrie. Vor cădea precipitații slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicată de apariție în a doua parte a intervalului. În jurul datei de 1 decembrie, este posibilă depunerea unui strat subţire de zăpadă.

MARAMUREŞ
Temperaturile maxime se vor menține, în medie, între 10 şi 12 grade Celsius, până pe 22 noiembrie, apoi vor scădea treptat spre 4 grade Celsius. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse între -2 şi 0 grade Celsius, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 noiembrie , când vor fi între 0 şi 1 grad Celsius. Precipitațiile vor începe în jurul datei de 25 noiembrie şi va exista posibilitatea transformării ploilor în lapoviţă şi ninsoare începând cu 29 noiembrie.

MOLDOVA
În această zonă, vor fi două procese de răcire uşoară a vremii, primul între 19 şi 22 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 9 la 7 grade Celsius, iar al doilea, între 30 noiembrie şi 2 decembrie, când media temperaturilor maxime va tinde spre 3 grade Celsius. În perioada 23 - 29 noiembrie, valorile termice maxime vor oscila în jurul valorii de 7 grade Celsius. Minimele termice nocturne vor coborî sub limita înghețului în nopţile de 24, 25 şi 26 noiembrie şi, din nou, între 30 noiembrie şi 2 decembrie, iar în celelalte nopţi pot fi uşor peste 0 grade Celsius. Până pe 25 noiembrie nu se aşteaptă precipitaţii, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor şi a lapoviţelor sau chiar a ninsorilor, însă acestea se conturează a fi foarte slabe, întrucât eventualul strat subţire de zăpadă observat local va fi efemer.

DOBROGEA
Vremea se va răci uşor, aşa că temperaturile maxime vor scădea de la 12 grade Celsius în prima zi, până spre 8 grade Celsius pe 22 noiembrie. Apoi, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi minore, nu vor coborî sub 8 grade Celsius, iar în cele mai calde zile se vor atinge 10 grade Celsius. Temperaturile minime se vor menţine pozitive pe parcursul celor două săptămâni, cu o medie de 2 - 4 grade Celsius, mai ridicate, până la 5 - 6 grade Celsius, în primele două nopţi. Între 19 şi 25 noiembrie, zilnic, vor fi posibile ploi slabe sau burniţe. Între 26 noiembrie şi 2 decembrie, va crește probabilitatea de apariție a ploilor.

MUNTENIA
Vremea se va menține sub normalul termic al aceastei perioade, fără a se atinge valori termice prea coborâte. Astfel, maximele vor fi de 10 - 11 grade Celsius în primele două zile, apoi vor oscila în jurul temperaturii de  8 - 9 grade Celsius, iar minimele termice se vor apropia de limita înghețului, dar se vor menține ușor pozitive, chiar şi în nopţile mai reci.
Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de apariție între 25 noiembrie şi 2 decembrie.

OLTENIA
În această regiune, vremea se va menține uşor sub normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de 11 - 12 grade Celsius în primele două zile, apoi vor scădea spre 9 - 10 grade Celsius până pe 28 noiembrie și vor ajunge la 7 grade Celsius spre sfârșitul intervalului. Minimele termice se vor apropia de limita înghețului, dar se vor menține ușor pozitive, chiar şi în nopţile mai reci, valoarea caracteristică pentru intervalul celor două săptămâni fiind de 2 grade Celsius. Temporar, va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare după 24 noiembrie.

LA MUNTE
Între 19 şi 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scădea treptat de la 7 la 5 grade Celsius. După 27 noiembrie, răcirea vremii va fi ceva mai pronunţată, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge la 0 - 2 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent negative și se va înregistra, de asemenea, un proces de răcire treptată a vremii. Valorile minime vor tinde spre -5 grade Celsius la sfârşitul intervalului. Precipitațiile vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție după 25 noiembrie şi vor fi în general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1.200 de metru şi mai ales lapoviţe şi ninsori în zonele mai înalte, unde se va depune un strat subţire de zăpadă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. Sursa: adevarul.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

ninsoare
DorohoiNews.ro, 20-11-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament

Vând apartament
Vând apartament decomandat cu două camere, etaj intermediar, în zona centrală a municipiului ...

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA
Suntem alaturi de nasii NINA si LIVIU GHERASIM,in aceste clipe grele cand mama Aurica a trecut la cele ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro