Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Turnul Eiffel

Comisia Europeana a evaluat miercuri 29 septembrie evenimentele din Franta si transpunerea legislatiei cu privire la libera circulatie a cetatenilor europeni (directiva 38/2004) si a decis deschiderea procedurii de incalcare a dreptului comunitar impotriva Frantei.
   Comunicatul de presa poate fi consultat mai jos: După cum a anunţat la începutul acestei luni, Comisia Europeană a evaluat azi evenimentele recente din Franţa şi a discutat situaţia generală a romilor şi legislaţia UE privind libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene.
Comisia a ascultat  prezentările făcute  de vicepreşedintele Viviane Reding, responsabil pentru justiţie, drepturile fundamentale şi cetăţenie, László Andor, comisarul pentru afaceri sociale, ocuparea forţei de muncă şi incluziune şi  Cecilia  Malmström, comisarul pentru afaceri interne.
   Comisia a ajuns la următoarele concluzii:
Dreptul fiecărui cetăţean al UE la libera circulaţie în interiorul Uniunii este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene. În calitatea sa de „gardian al tratatelor”, Comisia trebuie să se asigure că acestea sunt implementate în mod complet şi eficient de către toate statele membre.
 Statele membre sunt responsabile şi au dreptul de a lua măsuri pentru a menţine siguranţa şi ordinea  publică pe teritoriul lor. În acelaşi timp, trebuie să respecte regulile stabilite prin Directiva privind libera circulaţie din 2004, drepturile fundamentale ale cetăţenilor UE şi trebuie să evite discriminarea, în special pe criterii de naţionalitate sau apartenenţă la o minoritate etnică.
 Evenimentele recente din Franţa au dat naştere unui schimb de opinii detaliat între Comisie şi autorităţile franceze privind aplicarea legislaţiei UE privind libera circulaţie a persoanelor. Comisia a luat notă azi de asigurările date la 22 septembrie  de Franţa, la cel mai înalt nivel politic, privind faptul că:
•  Măsurile luate de către autorităţile franceze, de la începutul acestei veri, nu au avut ca obiectiv sau rezultat vizarea  unei minorităţi etnice specifice, ci au tratat în mod egal toţi cetăţenii UE.
•    Circulara din 5 august 2010 care nu respecta această orientare a fost anulată şi înlocuită cu o altă circulară, adoptată la 13 septembrie 2010.
•   Autorităţile franceze asigură o aplicare eficientă şi nediscriminatorie a legislaţiei UE, în conformitate cu Tratatele şi cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
4. Comisia a remarcat, de asemenea, că Franţa şi-a reafirmat angajamentul în favoarea unei cooperări strânse şi loiale cu privire la aceste chestiuni. Comisia va continua să colaboreze cu autorităţile franceze şi le va transmite astăzi acestora o scrisoare cu o serie de întrebări detaliate privind punerea în practică a asigurărilor politice oferite.
5. Pentru a oferi statelor membre şi cetăţenilor mai multă certitudine din punct de vedere juridic, în special în situaţii controversate, transpunerea completă şi corectă de către statele membre a garanţiilor procedurale şi de fond incluse în directiva cu privire la libera circulaţie este extrem de importantă. În acest moment, Comisia consideră că Franţa nu a transpus încă directiva cu privire la libera circulaţie în legislaţia naţională într-o manieră care să asigure transparenţa şi aplicabilitatea acestor drepturi. Din acest motiv, Comisia a decis astăzi că va transmite Franţei o scrisoare de notificare oficială prin care va solicita transpunerea completă a directivei dacă, până la data de 15 octombrie 2010, nu vor fi transmise un proiect de măsuri în vederea transpunerii şi un calendar detaliat pentru adoptarea acestora. Scrisoarea de notificare oficială va fi transmisă în cadrul următorului pachet de proceduri de încălcare a dreptului comunitar din luna octombrie 2010.
6. În acelaşi timp, Comisia analizează situaţia altor state membre în ce priveşte transpunerea directivei liberei circulaţii pentru a evalua dacă este necesară iniţierea procedurilor de încălcare a dreptului comunitar şi în cazul altor state membre. Prin urmare, Comisia va transmite scrisori de notificare oficială în cadrul următoarelor pachete de proceduri de încălcare a dreptului comunitar.
7. Comisia a subliniat astăzi că integrarea economică şi socială a romilor reprezintă o provocare şi o responsabilitate comună pentru toate statele membre ale Uniunii Europene. Comunicarea Comisiei pe această temă din data de 7 aprilie 2010 trece în revistă o serie de măsuri importante care trebuie luate atât la nivel naţional cât şi european pentru a ameliora rapid situaţia romilor.
8. În acest sens, pe baza activității Platformei pentru incluziunea romilor și a Grupului de acțiune privind romii, creat de către Comisie la 7 septembrie 2010 pentru a analiza utilizarea și eficiența fondurilor europene și naționale de către statele membre, în favoarea incluziunii romilor, Comisia va prezenta un Cadru european privind strategiile naționale de integrare a romilor în luna aprilie a anului viitor. Acest cadru la nivel european, care se va baza pe raportul Grupului de acțiune privind romii, va evalua în special utilizarea la nivel național și european a fondurilor și va include propuneri pentru o mai bună aplicare a fondurilor UE, în favoarea luptei contra excluziunii romilor,  în cadrul perioadelor de programare actuale și viitoare. Problemele multidimensionale ale minorității rome vor fi soluționate în contextul a zece principii de bază ale Comunicării pentru incluziunea romilor și al cadrului pentru cooperare întărită între toate părțile interesate. În plus, cadrul european va permite ca eforturile europene și naționale privind integrarea populației rome să fie monitorizate și sprijinite mai eficient. În acest sens și în contextul Strategiei Europa 2020, Comisia va invita statele membre să-și prezinte propriile strategii naționale pentru incluziunea romilor, care ar putea fi incluse în programele lor  de reformă naționale. Viitoarea inițiativă cheie „Platforma contra sărăciei” va reprezenta un cadru integrat de acțiuni în sprijinul unor priorități orizontale precum integrarea cetățenilor romi. Comisia Europeană se așteaptă, de asemenea, ca statele membre să propună măsuri concrete și ambițioase privind situația romilor atunci când își vor stabili obiectivele naționale Europa 2020 în domeniul reducerii sărăciei, ocuparea forței de muncă și educația. sens,
9. Comisia va colabora îndeaproape cu toate statele membre pentru a pregăti cadrul Uniunii Europene cu privire la strategiile naţionale pentru integrarea romilor. Agenţia pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene va contribui la această colaborare.
10.
Comisia va prezenta Parlementului şi Consiliului European, înainte de vara anului 2011, progresele realizate.
 

Diet Club BT

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

Turnul Eiffel
DorohoiNews.ro, 30-09-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Diet Club BT

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

CMC

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

Dealu MoriiPUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează contabil

SC din Dorohoi angajează contabil
Societate Comercială din Dorohoi angajează contabil. Pentru detalii sunați la numărul de contact: ...

Angajăm reprezentant vânzări Orange Dorohoi

Angajăm reprezentant vânzări Orange Dorohoi
Angajăm reprezentant vânzări Orange Dorohoi. CV-urile se trimit la adresa de e-mail: [email protected] ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri. Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut să închiriez garsonieră sau apartament

Caut să închiriez garsonieră sau apartament
Caut să închiriez garsonieră sau apartament, in Dorohoi. Relații la telefon 0740629763

Sincere condoleanțe din partea colectivului de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea colectivului de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi
Colegii din cadrul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi, sunt alături de domnul profesor ...

Vând apartament cu 2 camere

Vând apartament cu 2 camere
Vând apartament cu 2 camere, decomandat, etaj 4, Plevna. Pod propriu,loc parcare. Pret 30000 euro.Tel: ...

Vând țap

Vând țap
Vând țap tânăr, de rasă, fătat în primăvară. Pentru mai multe detalii sunați ...

Pizzeria FAVOLA angajează personal pentru bucătărie

Pizzeria FAVOLA angajează personal pentru bucătărie
Pizzeria FAVOLA angajează personal pentru bucătărie! Relații la sediul firmei de pe strada Lt. Olinescu ...

Caut loc de muncă în Dorohoi

 Caut loc de muncă în Dorohoi
 Caut loc de muncă în Dorohoi. Am toate categorile caut de muncă ca șofer prefer seriozitate ...

Vând miere de albine și miez de nucă

Vând miere de albine și miez de nucă
Avem spre vanzare miez de nucă,calitate bună și miere de albine de floarea soarelui și rapița(preț ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro