Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

parlamentul_romaniei

Serban Mihailescu, numit de presa centrala si „Miky Spaga” este detasat cel mai bogat candidat al judetului pentru Parlamentul Romaniei. Dupa 1989, singurul loc de munca al lui Serban Mihailescu a fost cel de parlamentar. Acum ar vrea al cincilea mandat.

Candidatii la alegerile parlamentare de anul acesta nu par sa fi stiut vreo data ce este criza sau lipsa banilor. Sumele de bani pe care le detin prin conturi nu sunt deloc de neglijat, facand invidiosi pe multi alegatori. Cel putin asa reiese din declaratiile lor de avere.

Serban Mihailescu (USL) este de departe cel mai bogat candidat. Mihailescu si-a dobandit o mare parte din averea sa de pe scaunul de parlamentar, in timpul celor patru mandate detinute dupa 1989. Un teren la Cornu cu o casa de vacanta, un apartament in Bucuresti si inca o casa de vacanta la Prahova, sunt cateva dintre bunurile imobiliare detinute de el. Acestea constituie insa doar o parte a averii demnitarului de Botosani. Serban Mihailescu si-a construit casa de vacanta in localitatea Cornu, in 1998, cand era deputat de Botosani. Culmea este ca aceasta are 125 metri patrati, adica mai putin decat apartamentul din capitala, care se intinde pe 186 mp.

Vicepresedintele Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei are insa si diferite bunuri mobiliare a caror valoare insumata ajunge la 186.000 de lei (bijuterii mostenite sau cumparate in perioada 1983-2010 in valoare de 26.000 lei, obiecte de arta, tablouri, gravuri, harti vechi, mostenite sau cumparate, dobandite intre anii 1969-2010, de 120.000 lei, obiecte de cult, icoane, vase, carti vechi, manuscrise, in a caror posesie a intrat intre 1969 si 2008 – 20.000 lei si obiecte decorative, adica tavi, fructiere, halbe, statuete din bronz, lemn, ceramica, obtinute in perioada 1969-2010, 20.000 lei). Aproape 4 miliarde de lei vechi are Serban Mihailescu in conturi curente si depozite bancare. Acestora li se adauga 5.500 dolari fonduri de investitii si 29.433 lei actiuni la ATE Bank.

Candidat din partea USL la Camera Deputatilor, Verginel Gireada s-a remarcat pana acum cu o condamnare cu suspendare capatata in timpul mandatului de primar al comunei Mihai Eminescu. Verginel nu a cunoscut niciodata ce este criza pentru ca veniturile sale anuale se ridica la 42.000 lei. La acestea se mai adauga 45.000 euro castigati din agricultura, bijuterii in valoare de 10.000 lei, trei terenuri, o casa de locuit de 200 mp in localitatea Mihai Eminescu si un apartament in Botosani. Gireada poate fi vazut doar la volanul unor masini scumpe, ce ajung, chiar la mana a doua, cateva zeci de mii de euro.

Stelica Iacob Strugaru, candidat PDL pentru un mandat de deputat, nu a reusit sa agoniseasca mai nimic de cand este parlamentar. Cel putin asa reiese din declaratia lui de avere. Nici macar masina personala nu a reusit sa-si cumpere. Cu toate acestea parlamentarul conduce o masina de teren evaluata la peste 20.000 de euro. In declaratia de avere, Strugaru si-a trecut ca detine doar un teren de 644 mp in Darabani, o vila de 440 de mp, tot in Darabani si un mic apartament de 62 mp, in Iasi. De asemenea, are si o firma de mezeluri in Darabani, dar de unde nu ar fi castigat nici un ban in toti acesti patru ani. Mai mult decat atat, deputatul a fost nevoit sa imprumute din banca in 2009 suma de 70.093 lei. Potrivit celor declarate de deputat, singurele venituri din care a trait in acest mandat au fost cele castigate de la Camera Deputatilor, adica 50.784 lei pe an.

Nici candidatul Fortei Civice, fostul prefect Cristian Roman nu sta rau la capitolul avere. Acesta detine o cota parte din doua apartamente si un Volkswagen Passat fabricat in 2006. Anul trecut a castigat din salariu 69.713 lei, in timp ce sotia a adus in casa ceva mai multi bani, in jur de 80.000 de lei, proveniti de la Spitalul Judetean, de la Ecomed si de la cabinetul individual. Familia Roman are in continuare de achitat un credit de 75.000 de euro contractat in 2008 si scadent in 2033, precum si alti 25.000 de euro proveniti de la un card de credit. Dubios este ca desi locuieste intr-o vila la marginea orasului, fostul prefect nu are trecuta aceasta casa in declaratia de avere.

Senatorul Dan Humelnicu, care si-a exprimat dorinta de a candida pentru un nou mandat in Parlament din partea PDL, nu este nici el deloc sarac. Averea senatorului de Botosani este constituita din doua terenuri situate la Agafton si in comuna Mihai Eminescu si nu mai putin de patru case cu o suprafata locativa de 400 mp. Senatorul are datorii de 115.000 euro si 46.000 lei dar si un depozit bancar de 4.000 de lei.

Neculai Rebenciuc, aspirant PDL la o functie de parlamentar, nu a agonisit mare lucru de cand e deputat. Asta reiese din declaratia lui de avere in care gasim ca in 2012 mai detine un teren de 2.000 de mp in Flamanzi, un apartament de 72 de mp in Iasi si un tractor si  un cont bancar in care are 10.000 de euro.
Cand a intrat in Parlament, Rebenciuc avea trei terenuri intravilane in Flamanzi, trei case in valoare de o suta de mii de euro, precum si trei masini.

Andrei Dolineaschi, candidat din partea USL, este la fel de bogat, sau de sarac ca acum patru ani. Averea parlamentarului ar fi crescut doar cu masina pe care a luat-o de la premierul Victor Ponta prin preluarea leasing-ului. Astfel, Dolineaschi este proprietarului unui apartament de 65 mp in Bucuresti si a trei autoturisme, printre care si Mitsubishi Lancer cumparat de la Ponta. Parlamentarul, la capitolul datorii, are de returnat un credit de 35.000 euro si 30.000 euro imprumutati de la „persoane fizice”. Venitul declarat al lui Andrei Dolineaschi este de 50.784 lei pe an.

Doina Federovici, proaspat vicepresedinte la Consiliul Judetean dar si pretendent la un post de deputat, detine o casa in Cosula, dobandita in 1997, un teren primit mostenire, in aceeasi localitate, un automobil Opel si un venit anual de aproximativ 24.000 lei. Nici la capitolul datorii Doina Federovici nu sta rau, acestea insumand 42.000 lei.

Verginel Vacariu, fostul presedinte PP-DD Botosani, care s-a inscris pe liste pentru a candida la parlamentare, are la CEC 250.000 de lei, suma careia i se adauga si un depozit de 5.000 de euro.
In acelasi timp, Dorin Ciustea, fostul  secretar executiv al aceleiasi filiale PP-DD, care de asemenea vrea sa ajunga parlamentar, aduna in conturi curente sau depozite nici mai mult, nici mai putin de 176.171 de lei, plus 4.060 de euro.

Fostul liberal Corneliu Popescu, care in noul mandat va candida din partea PP-DD, detine un numar impresionant de terenuri, dar si un venit lunar ce ajunge la aproape 10.000 de lei, adica 100 de milioane de lei vechi.

De neglijat nu sunt nici averile lui Constantin Contac, care va candida ca independent, a liberalilor Viorel Grigoras si Costel Soptica sau a candidatului ARD, Dumitru Solomonescu, acestia fiind importanti oameni de afaceri ai judetului care au averi ce depasesc cu mult milionul de euro.

Sursa: Evenimentul de Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

parlamentul_romaniei
DorohoiNews.ro, 26-10-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Organizația Municipală PSD Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Organizația Municipală PSD Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Cu regret și tristețe am aflat de trecerea în neființă a bunicii colegei noastre Cristina-Elena ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând teren în cartierul Trestiana Dorohoi

Vând teren în cartierul Trestiana Dorohoi
Vând teren intravilan în suprafața de 1 500 mp intabulat situat în municipiul Dorohoi, ...

Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari

Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari
Vând locuri de casă la ieșire din Dorohoi - Pascari, zona rezidențială, cu toate utilitățile. ...

Cumpăr apartament 2 camere

Cumpăr apartament 2 camere
Ofer 50 - 80 000 euro, pentru apartament de două camere, decomandat, maxim etajul 2, în zona centrală, ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi
Colectivul Grădiniței „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi este alături de doamna ...

Vând casă în Dorohoi

Vând casă în Dorohoi
De vânzare două case situate în aceeași curte in municipiul Dorohoi str. Grigore Ghica ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro