Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

conferinta PSD 26 iulie (6)

„USL nu își permite să facă promisiuni pe care nu le poate respecta”

Reporter: Cu privire la cele 10 priorități ale viitorului Guvern USL aș vrea să vă întreb ce garanții puteți oferi că aceste promisiuni vor fi respectate?

Doina Federovici: Cred că cea mai bună garanție este activitatea pe care a avut-o Guvernul Victor Ponta până în prezent. Atunci când Emil Boc tăia pensiile și salariile, noi eram în opoziție și am promis că dacă vom ajunge la putere vom da înapoi ce a tăiat Boc. Am reușit să dăm jos guvernul Ungureanu și primele decizii luate de primul ministru Victor Ponta au fost pentru reîntregirea pensiilor și salariilor tăiate. S-au dat deja o parte din bani, iar din decembrie se va da și restul. Așadar, oamenii au avut ocazia să vadă ce poate face fiecare. Guvernarea PDL a tăiat, guvernarea USL a dat înapoi.

R: Credeți că înapoierea banilor bugetarilor și pensionarilor reprezintă o garanție suficientă? Conducerea unei țări înseamnă mult mai mult.

D.F.: Aveți dreptate, dar nu e vorba doar de banii din pensii și salarii. Ieri, domnul Victor Ponta a semnat redeschiderea Spitalului de la Darabani, care va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean Botoșani. Asta înseamnă foarte mult pentru botoșăneni dar și pentru alte județe unde au fost redeschise spitalele. Vă reamintesc și ajutorul dat agricultorilor afectați de secetă. S-au dat mai mulți bani mamelor, s-au deblocat posturile din sănătate și multe alte măsuri în foarte multe domenii.

R: Știți că și PDL a promis că va dubla salariile și pensiile, iar apoi, când au fost singuri la guvernare, le-au tăiat cu 25%...

D.F.:
Vă dau perfectă dreptate și să știți că acest lucru mi-l spun peste tot alegătorii cu care mă întâlnesc. Oamenii ne spun în felul următor: „Înțelegem că e criză economică și că e foarte greu. Știm că nu se pot face foarte multe. Dar vă rugăm să ne spuneți cinstit ce veți face, atât cât se poate”. Aceasta e percepția oamenilor și eu vă spun că USL nu își permite să facă promisiuni pe care nu le poate respecta. Oamenii nu ne-ar ierta și am ajunge mai rău decât este PDL în momentul de față. Am discutat toate aceste lucruri în partid și toți colegii sunt conștienți că e mai bine să le spunem oamenilor cinstit ce putem și ce nu putem să facem. Am văzut că cei de la PDL fac iar promisiuni că vor crește salariile la medici, la profesori, că vor da peste tot lapte și miere. Eu cred însă că aceste alegeri vor fi câștigate de cei care sunt mai cinstiți, nu de cei care promit mai mult. E mai important să le spunem oamenilor cinstit ce se poate și ce nu se poate face.

R: Ne puteți da un exemplu de ce ceva ce NU se poate face?

D.F.: Dacă mă întrebați vă pot spune că revenirea TVA la 19% ar fi fost dorită de foarte multă lume, dar acest lucru nu e posibil în acest moment. Vrem să diminuăm această taxă dar trebuie să o facem treptat, pentru că altfel riscăm să dezechilibrăm bugetul. Dar e un exemplu de măsură despre care le spunem oamenilor că nu se poate face. În schimb, le spunem că vrem să reducem TVA pentru produsele alimentare de bază proaspete, iar aici reducerea e mai mare, de la 24% la doar 9%. Guvernul a făcut toate calculele, a discutat și cu FMI și e foarte posibil să vedem această măsură chiar începând cu anul următor. Deci le spunem cinstit oamenilor: acum nu putem diminua TVA la toate produsele, dar putem face o reducere TVA la produsele alimentare de bază. E o măsură care îi ajută pe toți cetățenii, dar mai ales pe producătorii agricoli.

R: Care e principalul argument la care faceți apel pentru a convinge alegătorii să voteze USL și pe dumneavoastră?

D.F.: Cred că cel mai important argument e că trebuie să punem capăt scandalului și haosului care a stăpânit România în timpul fostului regim. Eu cred că lumea s-a săturat până peste cap de scandalurile permanente care au fost provocate și întreținute de președintele Traian Băsescu. Trebuie să punem capăt acestor scandaluri și să ne apucăm să construim ceva în România. Avem nevoie de un guvern puternic care să înceapă să refacă ce s-a distrus în țara noastră din cauza certurilor și scandalurilor. Avem nevoie de un proiect de țară care să ne readucă pe toți românii la aceeași masă. În timpul regimului PDL, controlat de președintele Băsescu, România a ajuns o țară divizată, cu tot felul de resentimente între bugetari și privați, între pensionari și forța activă, între medici și pacienți, între profesori și părinți sau elevi și între toate categoriile socio-profesionale. Asta ne-a distrus ca societate și trebuie să facem ceva să ieșim din această situație. Avem deci nevoie de un guvern USL cu o majoritate consistentă în Parlament care să se ocupe de țară și să-l lase pe Traian Băsescu la Cotroceni să se certe singur.

R: Credeți că acest consens va ajuta și județul Botoșani?

D.F.:
Cred că va ajuta întreaga țară. Dar, după cum știți, am încercat să facem acest lucru și la nivelul județului Botoșani. Am semnat alături de colegii mei un Pact de guvernare pentru Botoșani în care am chemat toate celelalte forțe politice să se angajeze că vor respecta și vor susține o listă comună de principii în favoarea botoșănenilor. Am vrut să dăm o garanție că nu vor mai avea loc tăieri de pensii și salarii, că vom susține proiectele de investiții pentru locuri de muncă și că vom lucra cu primarii din colegiile noastre, indiferent de culoarea lor politică. Cred că de la această atitudine trebuie să pornim dacă chiar ne pasă de cei cărora le cerem votul în aceste zile.

R: A mai semnat vreun alt partid acest Pact de guvernare pentru Botoșani?

D.F.: Din păcate nu și vă spun că cel mai mult regret că nu l-au semnat și cei de la PDL. Le-am spus să treacă peste orgolii și peste diferențele de ordin politic și să susținem împreună acea listă comună de principii, astfel încât botoșănenii să aibă de câștigat, indiferent cine va obține victoria în alegeri. Din păcate nu au răspuns apelului nostru. Eu dacă aș fi fost în locul lor sau dacă dânșii ar fi venit cu această propunere, aș fi semnat din prima zi și cred că alegătorii m-ar fi apreciat pentru acest lucru.

R:
Ce doriți le transmiteți alegătorilor pentru ultima parte a campaniei?

D.F.: Cred că cel mai important lucru e să vină la vot și să nu își irosească votul pe partidele mici. Pentru că toate aceste partide sunt creația domnului Băsescu, iar scopul lor e să coboare USL cât mai aproape de pragul de 50%. Iar dacă USL va avea doar puțin peste jumătate din voturi, atunci e posibil ca domnul Băsescu să conteste rezultatul alegerilor pentru a-și impune un alt prim ministru. Dar dacă USL va avea mult peste 50%, domnul Băsescu nu mai poate face nimic.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

conferinta PSD 26 iulie (6)
DorohoiNews.ro, 22-11-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro