Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Declaratia anului_politicieni

"Am inceput sa ne imbarligam in imbarligaciunile noastre", "Baietii de la Interne au inceput sa faca striptease aruncandu-si sepcile peste gard" si "Eu si Crin suntem ca Fidel Castro si Che Guevara" sunt doar trei dintre declaratiile politice memorabile ale anului 2010.
   Recunoasteti, desigur, autorii: Marian Vanghelie, Traian Basescu si Victor Ponta. Mai sunt multi alti politicieni, analisti sau economisti care ne-au "luminat" in acest an cu vorbele lor pline de talc, ne-au bagat in sperieti sau, pur si simplu, ne-au amuzat teribil, scrie ziare.com.
   Am cules dintre declaratiile de peste an pe cele mai savuroase si le-am impartit in 4 categorii: "Politicieni", "Marian Vanghelie", "Traian Basescu" si "Presa".
Va invitam sa votati declaratia preferata la fiecare categorie, urmand ca cea care intruneste cel mai mare numar de voturi, indiferent de grupa in care s-a aflat initial, sa fie desemnata "Declaratia anului 2010".
Deschidem seria cu o prima categorie, "Politicieni", iar in cadrul ei incepem cu liderii celui mai mare partid politic, PSD.
Victor Ponta: "Eu si Crin suntem ca Fidel Castro si Che Guevara"
   Declaratia a fost facuta in primavara, pe un post de televiziune, unde liderul PSD a subliniat foarte clar ca in acest caz particular diferenta este ca "dictatorul nu a fugit inca". In replica, liderul PNL Crin Antonescu i-a atras atentia partenerului sau de Opozitie ca "problema este ca Che Guevara nu mai e", iar "Fidel Castro probabil mai e putin".
Mircea Geoana: "Am vrut sa aflu de la domnul Vintu intrebarile de la dezbatere"
   Fostul presedinte al PSD, in prezent presedinte al Senatului, a facut mai multe declaratii interesante in acest an, 2010, care ar fi putut fi primul al mandatului sau de sef al statului, daca nu ar fi existat acea neinspirata vizita acasa la Sorin Ovidiu Vintu.
   Acesta este motivul pentru care am ales dintre "Tare mi-e ca pensionarii or sa aiba nevoie de 112 in 2010", "Traian Basescu ne pregateste o soarta destul de cruda", "Este momentul sa ne aratam masura de barbati de stat", "Domnul Iliescu, domnul Nastase si eu suntem personalitatile marcante ale PSD" sau "Basescu sa inghita decizia CCR cum am facut si eu la prezidentiale", declaratia prin care Mircea Geoana si-a motivat incredibila vizita acasa la omul de afaceri, rascolind un trecut recent foarte dureros pentru el si pentru propriul partid.
Adrian Nastase: "A merge la DNA este o datorie crestineasca"
   Asa comenta ironic, in luna mai, fostul premier faptul ca Mircea Geoana fusese chemat la DNA sa dea declaratii in calitate de martor in dosarul colegului lor, senatorul Catalin Voicu.
   "S-a dus ca martor, care e problema? Sa vedem intai ce se intampla. Inteleg ca a merge la DNA este, mai nou, o obligatie crestineasca, cetateneasca", a declarat Adrian Nastase, incercand sa minimalizeze astfel importanta propriilor sale vizite la DNA.
Ion Iliescu: "Minerii meritau multumiri!"
   Si tot din tabara PSD l-am inscris in competitie si pe liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu, cel care, la mai bine de doua decenii de la mineriade, inca mai este convins ca minerii meritau multumiri pentru ceea ce au facut la Bucuresti.
Trecem si in tabara PD-L, care are propriile voci celebre, usor de recunoscut.
Elena Udrea: "Guvernam asa cum nu a facut-o nimeni in ultimii 20 de ani"
   Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a spus multe, in acest an, atat prin viu grai cat mai ales pe blog. Dintre toate declaratiile am selectat-o pe cea de mai sus, rostita recent, la alegerile de la PD-L Ilfov. Macar de data aceasta, Opozitia este de acord cu doamna Udrea, chiar daca interpreteaza cu totul diferit afirmatia sa.
Sever Voinescu: "In PD-L s-ar cere ceva mai mult basescianism"
   Explicatie: "Cei mai multi dintre noi am venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu, ce este un proiect de centru-dreapta. Am venit aici pentru ca PD-L este instrumentul politic si organizational prin care basescianismul se exprima. Surpriza unora ca mine nu a fost ca PD-L nu este de dreapta, ci ca PD-L nu este suficient de basescian. Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere", afirma Sever Voinescu in luna februarie, la o conferinta sustinuta la ISP.
Cristian Preda:
"Teo este medicamentul impotriva aliantei toxice PNL-PSD"
   Un alt democrat-liberal non-conformist si foarte vocal este europarlamentarul Cristian Preda. Dintre declaratiile sale am inscris-o in concurs pe cea de mai sus, tinand cont ca cel mai spectaculos rezultat al activitatii lui politice in 2010 a fost transformarea realizatoarei de televiziune Teo Trandafir in deputat. Un succes sau un esec? Medicament sau substanta toxica pentru PD-L? Greu de spus, mai ales ca gandul la Teo ne readuce in memorie o alta declaratie greu de ascultat de pedelisti, cea a tatalui ei: ""Daca PD-L este un mare c****, Elena Udrea este motul"".
Monica Macovei: "Le reamintesc colegilor din PD-L ca au promovat, candva, anticoruptia"
   O alta voce in PD-L este fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul Monica Macovei. Indarjirea cu care le spune verde in fata democrat-liberalilor ca au cam luat-o pe aratura a facut-o sa isi piarda si putina sustinere pe care se presupune ca o avea in partid. Sustinerea s-a mutat insa intr-o zona diferita a partidului si a crescut exponential pentru alti colegi, cum ar fi Antonie Solomon sau Monica Iacob Ridzi.
   Din tabara liberala l-am inscris in concurs, evident, pe Crin Antonescu, in conditiile in care Ludovic Orban, alt vorbitor de soi, a trecut in umbra umbrei acestuia, dupa esecul de la Congres.
Crin Antonescu: "Oferta lui Basescu pentru PNL era sa furam impreuna"
   Din spusele liderului liberal, mentionam cateva care demonstreaza diversele laturi ale personalitatii sale: "Nu-mi las fiica sa spuna 'Basescu', ci 'domnul Basescu'", "De Paste, imi propun sa privesc cu drag un pedist. Nu mi-e usor", "Un premier trebuie sa nu faca pe el cand Traian Basescu se rasteste la el", "Eu la BPN al PSD nu ma duc pentru ca nu sunt comunist", "Monarhia poate fi un proiect, daca exista imaginatie si curaj", "Toata campania mea electorala a fost una romantica" si "Nu-i schimb pe Basescu si Boc ca sa ma intorc la Nastase".
   In competitie am inscris insa acuzatia "Oferta lui Basescu pentru PNL era sa furam impreuna", pentru ca explica foarte clar incapatanarea cu care Crin Antonescu a refuzat pe parcursul intregului an propunerea PD-L si a sefului statului de a intra la guvernare.
Si UDMR are oratorii sai, mai plini insa de umor decat de venin.
Gyorgy Frunda: "ANI e ca o femeie cu implanturi - poate ma duc cu ea o seara, dar nu o iau de nevasta"
   Ce explicatie mai inteligenta si mai pe intelesul tuturor ar fi putut da europarlamentarul UDMR pentru inversunarea cu care s-a batut aproape jumatate de an sa ii taie unghiile din carne "domnisoarei" ANI? Pana la urma, Agentia Nationala de Integritate a scapat cu bine. Cam naucita si cam terfelita, dar a scapat.
Marko Bela: "Demult nu am mai simtit ca ar fi fost mai bine in Opozitie"
   Impresionanta sinceritatea de care a dat dovada liderul UDMR atunci cand a facut aceasta declaratie, mai ales ca in experienta sa politica indelungata, Marko Bela a fost, direct sau indirect, la putere atat alaturi de PSD cat si de PNL. Parca niciodata insa nu a fost atat de greu ca acum, apreciaza liderul UDMR, obosit peste masura si hotarat sa iasa, macar de unul singur, in primavara, din tot acest tambalau politic. (DorohoiNews.ro)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Declaratia anului_politicieni
DorohoiNews.ro, 26-12-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro