Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

1 (1)

DRAGI BOTOȘĂNENI,
Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită în fiecare an pe date de 29 aprilie, ne oferă tuturor prilejului de a cunoaște din ce în ce mai multe povești istorice, de la cei care le-au trăit în Cel de-al Doilea Război Mondial. Însă noi suntem obligați de conștiință patriotică ca zi de zi să-i onorăm cu respectul cuvenit pe veteranii de război botoșăneni.

Poate considera că această obligație revine doar în sarcina militarilor, a Guvernului, a autorităților publice locale sau a parlamentarilor, însă eu cred că toți românii suntem datori să le arătăm respectul și admirația pe care le-o purtăm veteranilor de război, care nu au căutat. scuze și nu s-au împiedicat de neajunsuri pentru a da României ceea ce are nevoie: DRAGOSTE.

Veteranii de război sunt eroii de lângă noi - părinți, bunici, vecini, prieteni – iar astăzi, chiar dacă mulți dintre aceștia au o vârstă înaintată, trebuie să conștientizăm că încă mai avem timp să vă învățăm de aceștia patriotism, devotamentul, spiritul de sacrificiu. și demnitatea.

Putem în fiecare zi să contribuim la întărirea conștiinței patriotice colective prin gesturi, fapte și atitudini demne față de veteranii de război. Trebuie să renunțăm la ai sărbători doar la evenimentele oficiale și la ai evoca doar în discursuri prin descrieri elogioase. Drapelul României, plăchete de onoare, diplome aniversare, flori, cadouri, dar și îmbrățișări și strângeri calde de mâini pot fi oferite oricând veteranilor de război, nu doar astăzi. Astfel, cei care au luptat pentru a apăra independența și integritatea țării, vor simți cu adevărat că noi suntem lângă ei, că îi cinstim prin prezența noastră lângă ei. Putem face acest lucru ÎMPREUNĂ!

Fără a dori să fiu lipsită de modestie, mă simt obligat să vă ofer exemplul personal: de fiecare dată când am întâlnit veterani de război botoșăneni, dacă nu am avut altceva de oferit, mi-am cerut permisiunea de a le strânge mâna și de ai îmbrățișa, în semn de recunoștință pentru toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru noi. E un gest simplu, dar care a făcut din inimă, creează o legătură directă între noi și veteranii de război. Mai mult decât atât, transmit ori de câte ori pot această conductă și celor din jurul meu și îi încurajez să facă la fel.

De asemenea, pentru a contribui la perpetuarea în conștiința generațiilor tinere a sentimentelor de recunoștință față de eroii și martirii neamului nostru, am pornit într-un demers frumos, aici, în județul nostru binecuvântat. Împreună cu Asociația Națională a Veteranilor de Război – Filiala Botoșani, prof. de istorie Loredana Ciobanu, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Botoșani, preotul militar Teodor Cenușă, col. (r) dr. Sergiu Balanovici și Cercul Militar Județean, am demarat un concurs de eseuri destinate elevilor de gimnaziu și de liceu, care are în prim-plan veteranii de război botoșăneni. Concursul este în desfășurare, iar de Ziua Eroilor va avea loc festivitatea de premieră a celor mai bune eseuri, toate lucrările urmând a fi publicate într-un volum special.

Mergând mai departe, de-a lungul anilor, inclusiv la locurile de muncă pe care le-am avut, mi-am dorit să contribui mai mult la promovarea prestigiului veteranilor de război și sunt recunoscătoare pentru că am avut ocazia să mă implic în organizarea unora. evenimente și să inițieze acțiuni în onoarea veteranilor noștri de război, însă voi evidenția doar câteva dintre acestea.

Fiind absolventă a liceului militar de la Câmpulung Moldovenesc, i-am contactat în anul 2019 pe reprezentanții liceului și le-am cerut sprijinul pentru ca elevi militari din județul Botoșani să participe la ceremonia oficială din 29 aprilie 2019 organizată în Botoșani. Propunerea a fost acceptată, iar liceeni militari botoșăneni au putut să-i salut și să relaționeze cu veteranii de război prezenți la activitate. De asemenea, actorul botoșănean Cezar Amitroaie a acceptat cu inima deschisă propunerea unei recite poezii „Se sting veteranii” în cadrul aceluiași eveniment, unde și copiii din Ansamblul Folcloric „Flori de măr” le-au oferit bucăți de flori tricolore purtătorilor de medalii.

Alături de colegii mei social-democrați, am fost în vizită la veterani și am plantat împreună cu bravii eroi, în gospodăriile acestora, câte un stejar, care să amintească peste timp de rezistență, voința puternică și măreția veteranilor de război.

Am popularizat în rândul primar și consilierilor locali drepturile veteranilor de război, inclusiv dreptul la funeralii cu onoruri militare, de care foarte puține familii ale veteranilor au cunoștință.

Am pregătit cadouri și pachete cu alimente pentru veteranii de război din județ cu diferite ocazii, inclusiv pentru aniversările celor care sărbătoreau 100 de ani de viață, și în cadrul participărilor diferitelor evenimente din localitățile botoșănene, mi-am exprimat mereu, direct față de veteranii. de război prezenți, respectul și admirația.

De când am depus jurământul în calitate de deputat, am avut mai multe intervenții de la tribuna Camerei Deputaților, prin care am făcut apel public și mi-am încurajat colegii deputați să le treacă pragul veteranilor de război din județele pe care le are în Parlament și să le arate că România nu ia uitat.

Desigur, în toate activitățile nu am fost singură. Am avut întotdeauna sprijinul președintelui PSD Doina Federovici, al ministrului Marius Budăi, al colegiului meu deputat Dan Șlincu, fost prefect al județului, dar și al celorlalți colegi social-democrați, care cunosc importanța veteranilor de război și nu au ezitat nicio clipă să susțină activitățile. dedica acestora.

Nu în ultimul rând, presa a fost dispusă mereu să mediatize evenimentele dedicate veteranilor de război, contribuind astfel la promovarea patriotismului și a recunoștinței față de veteranii de război, motiv pentru îngrijirea mulțumesc.

Sigur că putem face mai mult. Niciun efort nu este prea mare când vorbim de veteranii de război. Dar pentru acest lucru este nevoie de implicare tuturor botoșănenilor. Sunt convins că mulți dintre voi aceleași întrebări că și: Câți dintre noi ar fi capabili să se jertfească pentru țară? Câți dintre noi ar avea curajul să se pună scut în fața unor eventuale amenințări naționale? Este posibil să nu găsim niciodată răspunsurile la aceste întrebări, putem oricând să ne aplecăm frunțile și să rostim sau rugăciune pentru cei care să ne îngrijească, rămânând însă în istorie ca eroii acestui neam.

Vă invit așadar, dragi botoșăneni, să nu dăm mâna și împreună să realizăm una dintre cele mai frumoase și nobile activitate permanentă pe care o putem desfășura la nivelul județului nostru: aceea de a nu valorifica veteranii de război, de a arăta respectul nostru și de a le scoate la lumină poveștile de pe front, pentru ca acestea să rămână vii nu doar în memoria familiilor veteranilor de război, ci și în istoria țării.

Le mulțumesc pe această cale veteranilor de război botoșăneni pentru lecțiile pe care le-am învățat și încă le învăț de la ei, dar și tuturor OAMENILOR cu care am colaborat până acum pentru a întări în conștiința botoșănenilor sentimentului de respect față de înaintașii noștri.

Tuturor celor ce au plecat „fără să știe pentru cât timp și fără să stea pe gânduri, acolo unde țara a tremurat”, le doresc sănătate și zile binecuvântate.

Respect și recunoștință veteranilor de război!
Deputat Alexandra Huțu

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

1 (1)
DorohoiNews.ro, 29-04-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro