Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

friptura-de-porc-la-cuptor

Ingrediente:
500g carne de porc   
4 linguri ulei  
1/2 lingurita piper   
1/2 lingurita boia   
o lingurita cimbru
o lingurita coriandru (optional)
2 catei de usturoi   
o lingura pasta de tomate   
sare

Modul de preparare: Nu avem nevoie de noroc, talent sau experienta in bucatarie pentru a obtine o friptura de porc frageda si suculenta, avem nevoie doar de rabdare, asta deoarece va trebui sa tinem carnea la marinat timp de cateva ore. Reteta este foarte simpla: preparam rapid o marinada, lasam un timp carnea la marinat si apoi o dam la cuptor. Avand cantitatile de ingrediente si imaginile retetei, explicatiile care urmeaza aproape ca sunt de prisos, insa am detaliat totul pentru a-i ajuta pe incepatori.
Pentru marinada punem intr-un vas patru linguri de ulei si adaugam o jumatate de lingurita cu piper si o alta jumatate de lingurita cu boia (eu am pus boia dulce, insa putem pune si boia iute la aceasta friptura de porc, daca vrem sa fie si mai condimentata). Adaugam o lingurita cu cimbru si o lingurita cu coriandru, doi catei de usuroi (pisati sau dati pe razatoarea mica) si o lingura cu pasta de tomate. Nu este neaparat necesar, insa corinadrul ar bine sa fie macinat pentru a ne aroma cat mai bine friptura de porc (daca nu este, si nici nu avem cu ce sa il macinam, atunci il putem presa putin cu lama unui cutit, boabele se sparg destul de usor). Amestecam bine totul si astfel am obtinut marinada fripturii (daca nu avem coriandru in bucatarie, putem sa facem reteta chiar si fara acesta, doar ca isi va pierde o parte din savoare). Daca ni se pare ca este nevoie, punem si putina sare. Taiem felii carnea de porc (de preferat mai groase, macar de un deget/ un cm), le ungem bine cu marinada (pe ambele parti), le punem intr-un vas si apoi turnam peste ele marinada ramasa. Pentru un rezultat cat mai bun, adica pentru a absorbi cat mai bine aromele, este indicat ca feliile de carne de porc sa stea in acest amestec macar doua-trei ore (cu cat feliile vor sta mai mult timp la marinat, cu atat friptura de porc ne va iesi mai aromata si mai frageda).
Pornim cuptorul si il lasam sa se incinga foarte bine. Punem friptura de porc intr-o tava sau un vas termorezistent (cu tot cu marinada), ii mai adaugam 100 ml de apa si acoperim tava/ vasul cu o folie de aluminiu. Introducem tava cu friptura in cuptorul incins si o lasam in jur de 40 de minute la foc mediu (175-180 grade C). In acest timp vom intoarce cel putin o data feliile de carne, pentru a sta cu ambele parti in marinada si a se patrunde cat mai uniform. Dupa ce trec cele 40 de minute, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam friptura de porc la cuptor pentru inca un sfert de ora, cat sa se rumeneasca frumos si sa capete un aspect placut (cum nu toate cuptoarele coc la fel, este bine ca mai spre sfarsit sa stam cu ochii pe friptura, pentru a nu ni se rumeni mult mai tare decat ne-am dori).

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

friptura-de-porc-la-cuptor
DorohoiNews.ro, 24-12-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Dați-mi și mie două pahare cu vin!
Fata de la bar întreabă:
- La 2 lei?
- Nu... uitându-se către prietenul său... La doi bețivani!!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare
Societatea Comercială BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare. Pentru detalii va așteptăm la ...

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori
Societate Comercială din Dorohoi angajează persoană cu experiență în achiziții și relații ...

Vând Peugeot 308, an 2010

Vând Peugeot 308, an 2010
Vând Peugeot stare f bună mai multe detalii la nr de tf 0743317658

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi regretă decesul distinsei doamne ...

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”
SC AVI-DIMAX SRL din Broscăuți, județul Botoșani, solicită emiterea autorizației de mediu pentru ...

Caut loc de muncă

Caut loc de muncă
Sunt in căutare unui loc de munca remote/in persoană. Nivel engleza C1, experiență in customer service, ...

Vând storcător de fructe și legume la rece

Vând storcător de fructe și legume la rece
Vând storcător de fructe și legume Heinner, la rece, cu melc pentru păstrarea savoarei și beneficiilor ...

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi
Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi își exprimă profunda tristețe la aflarea ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi este alături de domnul profesor, Bogdan ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi este alături de colegul Damaschin ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro