Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Prajitura

Ingrediente:

Ingrediente foi
12 oua
300 gr faina
1/4 lingurita sare
200 grame zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 linguri cacao

Crema
1200 ml lapte
120 gr amidon
150 gr lapte condensat
5 lg zahar
120 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de vanilie
sucul de la o portocala
dulceata de caise


Preparare:

Etapa 1: Se pun deoparte doua linguri faina.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.

Etapa 2: Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.

Etapa 3: Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.

Etapa 4: Gata cu treaba, incepe distractia!
Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!

Etapa 5: Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Prajitura
DorohoiNews.ro, 07-01-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

08.01.2015 la 15:56

Am facut aceasta prajitura si e foarte buna. Atentie la etapa 1 cand impartiti compozitia in doua. Foile maro ale mele au fost un pic mai groase si se vede. Daca patiti ca mine atunci la ansamblarea prajiturii puneti foile maro pe margini. Cred ca ar arata mai bine. In rest pot spune ca am folosit o cutie intreaga de lapte condensat (www.delatte.ro) iar deasupra am presarat nuca prajita zdrobita. Iar gemului de caise nu prea i-am gasit rolul.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Firma Texty Garments Dorohoi își mărește echipa

Firma Texty Garments Dorohoi își mărește echipa
Texty Garments Dorohoi angajează! Posturi disponibile: - femeie de serviciu; - ⁠confecționeri; - ...

Angajăm personal fast-food – shaormerie în Dorohoi

Angajăm personal fast-food – shaormerie în Dorohoi
Ești o personă serioasă, dinamică și îți dorești un job? Vino în echipa Zehab Kebab ...

Fastfood Rezerv Art Dorohoi angajează personal

Fastfood Rezerv Art Dorohoi angajează personal
Fastfood Rezerv Art Dorohoi angajăm personal. Relații la telefon: 0747677372

Vând struguri de vin, producție 2025

Vând struguri de vin, producție 2025
Vând struguri de vin, producție 2025, din următoarele soiuri: - Fetească regală; - Galbenă ...

Casă de vânzare

Casă de vânzare
Casă de vânzare impreună cu 250mp în Dorohoi, str. Viilor. Relații la 0740025111

Ofer garsoniera pentru închiriere

Ofer garsoniera pentru închiriere
Ofer garsoniera pentru inchiriere, in Dorohoi zona Super Splendid. Telefon 0742085156

Vând teren în Horlaceni

Vând teren în Horlaceni
Vând teren în Horlaceni detalii tel. 0757245186

Garsonieră de vânzare

Garsonieră de vânzare
Vând garsonieră in cartierul Plevna in spate la spitalul municipal zona liniștită fara trafic ...

Vând apartament cu 2 camere situat în centru

Vând apartament cu 2 camere situat în centru
Vând apartament cu 2 camere situat în centru, strada Sașa Pană nr.2, bl.2, sc.D, ap.47, ...

Se caută personal pentru croitorie

Se caută personal pentru croitorie
Se caută personal pentru croitorie cu experiență, produsele vor fi fabricate fără tipar. Detalii ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro