Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Prajitura

Ingrediente:

Ingrediente foi
12 oua
300 gr faina
1/4 lingurita sare
200 grame zahar
1 lingurita zahar vanilat
2 linguri cacao

Crema
1200 ml lapte
120 gr amidon
150 gr lapte condensat
5 lg zahar
120 gr ciocolata alba
200 gr unt
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de vanilie
sucul de la o portocala
dulceata de caise


Preparare:

Etapa 1: Se pun deoparte doua linguri faina.
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana devin ca o crema, si zaharul e topit complet (eu am prestat la mixer aproximativ 15 minute :P). Se adauga faina si se amesteca cu mixerul la viteza mica, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu praful de sare., dar cu grija, sa nu scoatem aerul.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de faina puse deoparte si se amesteca usor, iar in cealalta parte se pune cacaoa.

Etapa 2: Urmeaza sa coacem foile, 4 la numar, pe dosul tavii. Se pregateste o tava 25/35 cu hartie de copt, sau se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde usor jumate din compozitia alba, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 15-20 minute. Dupa 15 minute se face testul cu scobitoarea, stiti voi ;)
La fel se procedeaza si cu celelalte foi. Le lasam la racit, si preparam crema.

Etapa 3: Se amesteca 5 lg zahar cu amidonul si se adauga 200 ml lapte putin cate putin pana la omogenizarea completa. Restul de lapte il punem pe cratita la infierbantat :P impreuna cu ciocolata alba. Cand da in clocot se pune peste amestecul de amidon, iar apoi compozitia se pune pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte si se lasa la racit.
Separat mixam untul cu laptele condensat si il adaugam in crema racita. Adaugam nuca macinata, vanilia si sucul de portocale, apoi omogenizam.

Etapa 4: Gata cu treaba, incepe distractia!
Punem pe un platou o foaie (eu am inceput cu una alba), o ungem cu gem dupa preferinta. Am ales gemul de caise pentru ca e mai acrisor si se combina frumos cu ingredientele dulci din crema. Peste gem se intinde 1/4 din crema.
Procedam asa cu fiecare foaia pana la ultima, pe care nu o mai ungem cu gem, dar o acoperim cu restul de crema, presaram cu nuca macinata, si facem onduleuri cu furculita.
Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!

Etapa 5: Prajitura se da la rece pentru cateva ore bune, peste noapte ar fi ideal.
Pofta buna!

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Prajitura
DorohoiNews.ro, 07-01-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

08.01.2015 la 15:56

Am facut aceasta prajitura si e foarte buna. Atentie la etapa 1 cand impartiti compozitia in doua. Foile maro ale mele au fost un pic mai groase si se vede. Daca patiti ca mine atunci la ansamblarea prajiturii puneti foile maro pe margini. Cred ca ar arata mai bine. In rest pot spune ca am folosit o cutie intreaga de lapte condensat (www.delatte.ro) iar deasupra am presarat nuca prajita zdrobita. Iar gemului de caise nu prea i-am gasit rolul.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro