Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

prajitura

Ingrediente:
300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie)
1/2 cana unt, topit
650-700 g crema de branza, la temperatura camerei
400 g ciocolata alba, taiata bucatele
1 cana zahar
1/4 lingurita sare
4 oua mari
1/2 cana frisca
1 1/2 lingurita esenta de vanilie
1 cana smantana
170 g fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul si unge cu unt o cratita cu peretii inalti. Inveleste interiorul vasului cu folie de aluminiu, bine presata de peretii cratitei.
Intr-un blender, faramiteaza bucatile de biscuiti. Transfera firimiturile astfel obtinute intr-un vas si incorporeaza untul. Amesteca bine. Asaza compozitia pe fundul cratitei si preseaza bine, astfel incat sa obtii un strat uniform.
Introdu cratita la cuptor si las-o la copt timp de 10 minute. Indeparteaza apoi vasul si lasa-l deoparte.
Topeste ciocolata alba, intr-o baie de aburi. Amesteca ciocolata pana cand aceasta devine moale si fina.
Cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, bate bine crema de branza, impreuna cu zaharul si sarea. Continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie fina, apoi adauga ouale, unul cate unul. Dupa fiecare ou adaugat, bate din nou compozitia cu telul.
Adauga frisca si esenta de vanilie si amesteca bine. Adauga apoi smantana si amesteca bine compozitia, cu ajutorul mixerului setat pe viteza mica.
Incorporeaza ciocolata alba in compozitia de crema de branza si amesteca bine, la viteza minima.
Impatureste fulgii de ciocolata in acest aluat, folosind o spatula. Toarna aluatul in cratita cu peretii inalti.
Asaza cratita intr-un alt vas, de dimensiuni mai mari, in care ai turnat apa. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului in care se afla compozitia pentru prajitura.
Lasa la copt prajitura timp de o ora si 20 de minute. Scoate vasul din cuptor si lasa prajitura la temperatura camerei, pentru aproximativ o ora.
Scoate cratita din baia de aburi si las-o la frigider, timp de patru ore, neacoperita.
Pentru a taia cat mai usor prajitura, sfatul nostru este sa treci cutitul prin apa fiarta, apoi sa il stergi bine si sa portionezi prajitura. Prajitura cu branza si ciocolata alba si neagra se serveste pe farfurii de desert, portionata in felii de dimensiunea feliilor de tort.



Adina va doreste Pofta Buna



DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

prajitura
DorohoiNews.ro, 09-02-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

09.02.2011 la 10:17

Chiar ma gandeam ce sa fac"bunutz" azi, asa ca draga Adina, mi-ai dat o idee grozava.

Publicitate



PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine Globe



Uvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURI



DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Vând porc

Vând porc
Vând porc la 12 Lei / kg, porcul are 110 Kg, se poate cântari. Detalii la telefon: 0741024022

Vând teren

Vând teren
Vând teren 10250 m2 Zona Dorohoi Preț negociabil 0751139505

Caut loc de muncă

Caut loc de muncă
Am 21 de ani sunt din Dorohoi si as vrea sa gasesc un loc de munca. Nu dețin permis de conducere. Ma ...

Sincere condoleanțe din partea membrilor Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea membrilor Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi
Membrii Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi sunt alături de domnul director Valentin Rău, coregraful ...

Caut apartament de închiriat

Caut apartament de închiriat
Caut apartament mobilat cu 2-3 camere de inchiriat in Dorohoi. Nr de telefon: 0757894389

Caut un loc de muncă

Caut un loc de muncă
Am 49 ani sunt din Dorohoi si caut un loc de munca. Sunt o fire dinamica si cu raspundere, asa ca ma ...

Cumpăr garsonieră

Cumpăr garsonieră
Cumpăr garsoniera în Dorohoi. Ofer prețul pieței. Tel 0751426123

Porc de vânzare

Porc de vânzare
Se vinde porc de 90-100 kg in loc. Vaculesti 13 RON Kg .Tel 0742777759

Drum lin spre lumină, suflet bun!

Drum lin spre lumină, suflet bun!
Îngerii sunt lumină, oamenii frumoși sunt licurici. Uneori, mult prea devreme, licuricii se vor ...

Sincere condoleanțe din partea Serviciului Fiscal Municipal Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Serviciului Fiscal Municipal Dorohoi
Colectivul Serviciului Fiscal Municipal Dorohoi regretă trecerea prematură și nedreaptă în ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.



DorohoiNews.ro