Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

sarmale-de-post

Ingrediente:
1-2 căpăţâni de varză murată sau dulce (în funcţie de mărimea verzei, dar şi de calitatea frunzelor)
500 de grame de ciuperci proaspete
200 de ml. de orez cu bobul rotund, spălat şi zvântat
1 ţelină mică (rădăcină)
2 morcovi mari
2 cepe mari
150 de ml. de bulion de roşii
60 de ml. de ulei
1 legătură de mărar
1 legătură de cimbru
2 foi de dafin
sare şi piper

Mod de Preparare: Se desprind frunzele de pe căpăţână de varză murată şi dacă varză e prea sărată, se pot desăra, clătindu-se în câteva ape reci. Se decupează cu grijă nervurile îngroşate de pe frunze (nervuri care se păstrează deoparte) şi se aleg frunzele potrivite că dimensiuni şi calitate pentru sarmale. Din frunzele de la suprafaţă căpăţânii, mai mari, se pot obţine 2-3 sarmale. Dacă se foloseşte varză dulce, se curată varză de frunzele ofilite de la suprafaţă. Se pune la fiert o oală mare cu apă, după ce da în clocot se sărează apă şi se opăreşte varză întreagă timp de 1-2 minute. Se desprind frunzele de la suprafaţă, care au devenit suple în urmă opăririi şi se scufundă varză din nou în apă clocotită, până când se desfac toate frunzele. După cum e necesar, frunzele se mai pot opări scurt, fără a fi gătite, doar atât cât să fie maleabile şi să se poată lucra uşor cu ele. Morcovii se curată şi se rad pe răzătoarea mare (eu i-am dat la robot), ţelină şi ceapă la fel. Se încinge într-o cratiţă uleiul şi se adaugă morcovii, ţelină şi ceapă. Se amestecă de câteva ori şi se reduce focul, că să se caleaşcă încet legumele timp de 4-5 minute. Ciupercile bine şterse de impurităţi cu un şervet de bucătărie se toacă mărunt (eu le-am dat la robot) şi se adaugă peste legume. Se amestecă bine şi se mai căleşte amestecul de legume timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se adaugă mărarul tocat şi frunzuliţele de cimbru (păstraţi 2-3 rămurele de cimbru deoparte). Se amestecă bine legumele cu verdeaţă şi se adaugă orezul. Compoziţia se omogenizează şi se umplu sarmalele, rulandu-se în foi de varză şi îndesând capetele înăuntru. Pentru gătitul sarmalelor este de preferat o oală cu pereţii mai groşi sau una de lut. Se acoperă sarmalele cu restul de varză tocată, am adăugat bulionul de roşii, 2 crenguţe de cimbru şi frunzele de dafin. Se toarnă apă caldă atât cât să depăşească sarmalele, se pune capacul pe oală şi se dau sarmalele la foc mic. După preferinţă, se pot da şi la cuptor.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

sarmale-de-post
DorohoiNews.ro, 11-03-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Tu de cât timp ai permisul?
- De două săptămâni!
- Și ai făcut accident deja?!
- Da, dar din vina celuilalt!
- Ce-a făcut?
- M-a lăsat să conduc...



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Angajăm personal fast-food – shaormerie în Dorohoi

Angajăm personal fast-food – shaormerie în Dorohoi
Ești o personă serioasă, dinamică și îți dorești un job? Vino în echipa Zehab Kebab ...

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare
Societatea Comercială BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare. Pentru detalii va așteptăm la ...

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori
Societate Comercială din Dorohoi angajează persoană cu experiență în achiziții și relații ...

GAVROMARM ART MASONRY solicită emiterea autorizației de mediu pentru obiectivul Atelier prelucrare piatră naturală

GAVROMARM ART MASONRY solicită emiterea autorizației de mediu pentru obiectivul Atelier prelucrare piatră naturală
SC GAVROMARM ART MASONRY SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru obiectivul Atelier prelucrare ...

Colectivul Servicii Publice Locale Dorohoi transmit Sincere condoleanțe!

Colectivul Servicii Publice Locale Dorohoi transmit Sincere condoleanțe!
Cu inimile îndurerate, conducerea societății și întregul colectiv al SC SERVICII PUBLICE ...

Și-a luat aripi spre cer ANA GRIGORE

Și-a luat aripi spre cer ANA GRIGORE
Cu durere în suflet și mare greutate, vă anunțăm trecerea la cele veșnice, roaba lui Dumnezeu, ...

Vând Peugeot 308, an 2010

Vând Peugeot 308, an 2010
Vând Peugeot stare f bună mai multe detalii la nr de tf 0743317658

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi regretă decesul distinsei doamne ...

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”
SC AVI-DIMAX SRL din Broscăuți, județul Botoșani, solicită emiterea autorizației de mediu pentru ...

Caut loc de muncă

Caut loc de muncă
Sunt in căutare unui loc de munca remote/in persoană. Nivel engleza C1, experiență in customer service, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro