Ingrediente:
Pentru glazura
- 1 kg visine
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri de unt
Pentru blat:
- 21 linguri zahar
- 21 linguri lapte
- 11 linguri ulei
- 4 oua
- 15 linguri de faina
- praf de copt si amoniac (cate un plic)
Mod de preparare: Tapetam tava doar pe margine. Punem visinele curatate de samburi, zaharul si untul in tava si dam la cuptorul incins pentru 5 minute. Se va face o glazura delicioasa. Scoatem tava si lasam sa se racoreasca pana nu mai iasa abur apoi punem deasupra, cu grija sa nu deformam glazura.
Pentru blat, separam ouale, batem albusurile spuma, adaugam galbenusurile, zaharul, laptele, uleiul amestecand usor. Punem apoi faina, praful de copt si amoniacul si amestecam pana se omogenizeaza. Dam la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. Dupa ce se scoate, se rastoarna pe un platou, cu glazura de visine in sus.
Adina va doreste Pofta Buna!
DorohoiNews.ro, 06-08-2012
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.