Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Blatul:
12 albușuri
1 cană și jumătate de zahăr (375 g)
1 cană și jumătate de făină (măsuri folosind aceeași cană)
1 praf de copt
200 g miez de nucă
2 foi de napolitană (pachet mare)
Pentru Crema:
12 galbenusuri
o cana si jumatate de zahar (375 g)
5 linguri de apa
3 sau 4 pliculete zahar vanilat
1 si jumatate pachet de unt
Mod de preparare: Coace miezul de nucă în cuptor și sfărâmă-i puțin. Mixează albușurile până obții spumă, adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până formează o bezea consistentă care nu cade de pe paletele mixerului. Adaugă miezul de nucă sfărâmat, făina amestecată cu praful de copt și încorporează ușor cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus. Toarnă compoziția într-o tavă pregătită anterior. Dimensiunea tavii interioare este de 34/23 cm. Nivelează ușor pentru a nu elimina aerul din albușuri și coace în cuptorul preîncălzit.
Într-un vas pentru cremă, pune gălbenușurile și mixează-le cu zahărul până obții o compoziție asemănătoare smântânii. Adaugă apă, mixează puțin, apoi așează vasul la bain-marie și continuă amestecarea cu un tel până obții o cremă consistentă. Adaugă zahărul vanilat, amestecă și lasă la răcit. Când crema este aproape rece, amestecă margarina la temperatura camerei.
Asamblare prajiturei:
Alternează straturile astfel: foaie de napolitană, cremă, blat, cremă, foaie de napolitană. După ce ai asamblat prăjitura, las-o în frigider timp de aproximativ 2 ore. Atunci când așezi crema pe foaia de bază, folosește mai puțină cremă, deoarece blatul cu nucă este greu. Savurează această delicatesă! Poftă bună si spor la gatit!
Mamă, tata de ce este chel?
- Oameni fără păr sunt mai deștepți.
Dar tu de ce ai așa mult păr în cap?
- Taci și mănancă!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.