Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

miel-la-cuptor-in-sos-de-vin

Ingrediente:
Jumatate de miel (3.2 kg)
Ulei de floarea soarelui (aprox. 200 ml)
Vin alb (0.5 l)
Vin rosu (0.5 l)
Rozmarin proaspat sau uscat (2 legaturi)
Cimbru uscat (2 lingurite)
Ceapa verde (3 legaturi)
Usturoi verde (2 legaturi)
Foi de dafin (5,6 foi)
Piper boabe (2 linguri)
Piper macinat (3 lingurite)
Sare (dupa gust, nu mai putin de 3 linguri)

Mod de Preparare: Spalam si tocam ceapa verde si usturoiul verde, continuam cu rozmarinul si adaugam toate celelalte arome, intr-un castron. Le amestecam. Trecem acum la pregatirea carnii
Separam pulpele de restul carnii si taiem cu un cutit ascutit pielitele mai groase, insa nu indepartam si grasimea, intrucat aceasta, da o savoare excelenta preparatului nostru. Spalam bine pulpele si apoi facem crestaturi folosind varful cutitul, pentru a le umple cu arome si pentru a permite vinului pe care il vom adauga ulterior, sa patrunda bine in carne. Asezam pulpele intr-un recipient suficient de inalt si incepem sa umplem golurile din crestaturi, mai intai cu cate o boaba de piper in fiecare crestatura, iar apoi cu mixul de ingrediente uscate. Dureaza cam 10 – 15 minute aceasta metoda de aromare a carnii, insa carnea va capata o aroma puternica dupa cateva zile, veti vedea in final, merita. Adaugam in vas uleiul de floarea soarelui, apoi vinul alb si cel rosu. Daca aveti posibilitatea, folositi un vin de tara. Cu cat vinul cumparat va fi mai ieftin, cu atat gustul preparatului final, nu va fi cel asteptat. In concluzie, nu va zgarciti la vin. Amestecam si acoperim recipientul cu folie si il introducem in frigider. Dupa doua zile, intoarcem carnea, astfel incat sa se patrunda uniform pe toate partile. Noi tinem la fezandat in acest fel, minim 3 zile, dar nu mai mult de 6. Apoi il tinem la cuptor aproximativ 3 ore, impreuna cu jumatate din zeama in care a stat la fezandat. Scoatem o parte din foile de dafin cand introducem tava in cuptor. In primele 2 ore tava este acoperita cu folie de aluminiu pentru a se innabusi carnea. Apoi, scoatem folia si intoarcem carnea pentru a se rumeni. Tot atunci gustam zeama si o echilibram, dupa gust, cu sare si piper. Temperatura nu trebuie sa fie foarte mare, este in regula la 150 – 160 grade. Zeama va scadea, iar carnea va fi foarte frageda si aromata si … se va topi in gura.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

miel-la-cuptor-in-sos-de-vin
DorohoiNews.ro, 22-04-2025

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Dați-mi și mie două pahare cu vin!
Fata de la bar întreabă:
- La 2 lei?
- Nu... uitându-se către prietenul său... La doi bețivani!!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi regretă decesul distinsei doamne ...

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare
Societatea Comercială BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare. Pentru detalii va așteptăm la ...

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori
Societate Comercială din Dorohoi angajează persoană cu experiență în achiziții și relații ...

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”
SC AVI-DIMAX SRL din Broscăuți, județul Botoșani, solicită emiterea autorizației de mediu pentru ...

Caut loc de muncă

Caut loc de muncă
Sunt in căutare unui loc de munca remote/in persoană. Nivel engleza C1, experiență in customer service, ...

Vând storcător de fructe și legume la rece

Vând storcător de fructe și legume la rece
Vând storcător de fructe și legume Heinner, la rece, cu melc pentru păstrarea savoarei și beneficiilor ...

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi
Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi își exprimă profunda tristețe la aflarea ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi este alături de domnul profesor, Bogdan ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi este alături de colegul Damaschin ...

Închiriez apartament cu o cameră

Închiriez apartament cu o cameră
Închiriez apartament cu o cameră, situat în municipiul Dorohoi, bulevardul Victoriei, nr. ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro