Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
500 g conopidă (curățată)
2 ouă
40 g parmezan
4 linguri făină
2 linguri de pesmet
1 lingură de pătrunjel (tocat)
piper după gust
sare după gust
Mod de Preparare: Se curăță conopida îndepărtând buchețelele și aruncând tulpina. Fierbeți buchețelele în apă clocotită timp de aproximativ 10-11 minute, având grijă să nu fie prea moi. Odată fierte, se scurg buchețelele și se transferă într-un castron. Zdrobiți cu grijă buchețelele de conopidă, având grijă să pasați toate bucățile mari. Acum se adaugă ouăle, sarea, parmezanul, făina, pesmetul, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă bine cu o furculiță până când toate ingredientele sunt complet omogenizate. Acum formați chifteluțele folosind două linguri, deoarece amestecul este destul de umed. Scoateți o parte din amestec cu o lingură, transferați-o în cealaltă, apăsând ușor și modelând-o ușor. Continuați să mutați amestecul între linguri, întorcându-le pentru a obține o formă ovală strânsă. Se pun chiftelele de conopidă, pe rând, în coșul aparatului de prăjit cu aer, tapetat în prealabil cu hârtie de copt și stropit cu un strat ușor de ulei. Pulverizați ușor chiftelele cu ulei spray și gătiți-le timp de 20 de minute la 180°C în modul de prăjire aer, amintindu-vă să le întoarceți la jumătatea gătitului pentru a asigura o rumenire uniformă. Chiftelele de conopidă gătite friteuza cu aer sunt gata!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.