Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
3 ouă (gălbenușuri + albușuri)
100 g zahăr
15-20 g rom (3 lingurițe)
1 linguriță extract de vanilie
120 g unt (topit)
200 g făină
1/2 pliculeț praf de copt
125 g afine
Mod de Preparare: Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, romul și vanilia. Se adaugă untul topit, făina și praful de copt și se amestecă bine pentru a obține un aluat gros și neted. Se bat albușurile până se întăresc. Albușurile se încorporează ușor în aluat cu ajutorul unui mixer de patiserie. La final, se adaugă afinele și se amestecă bine. Se umplu formele de brioșe cu forme mici de hârtie. Se pune câte o lingură rasă de aluat în fiecare tavă, asigurându-se că în fiecare sunt suficiente afine. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C (cuptor cu ventilator sau convecție naturală) timp de 15 până la 20 de minute. Verificați gradul de coacere cu un băț de lemn și prelungiți dacă iese acoperit de aluat. Pentru a face brioșe mari, turnați aluatul în ramekins tapetate cu hârtie de copt. Ar trebui să fie coapte timp de 5 minute la 220°C și apoi timp de 15-20 de minute la 180°C (din nou, verificați timpul de gătire, care poate varia în funcție de cuptor). Gata! Vă așteaptă brioșe suculente și pufoase. Se acoperă cu zahăr pudră și se savurează!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.