Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Sos Bolognese:
3 linguri de ulei de măsline (+/-)
70 g ceapă (1)
100 g morcov (1)
50 g tulpini de țelină (1)
1 linguriță rozmarin uscat
500 g carne tocată de vită
100 ml vin roșu
600 g piure de roșii
50 ml lapte
sare
piper
Sos Béchamel:
100 g unt
100 g făină
1 l lapte
sare
piper
nucșoară măcinată
500 g paste uscate pentru lasagna (+/-)
100 g brânză parmezan (+/-)
busuioc proaspăt
Mod de Preparare: Se taie ceapa, morcovul și țelina. Se toarnă uleiul de măsline pe fundul caserolei și se adaugă legumele pe rând, amestecând de fiecare dată, la foc mediu. După 5 minute de gătire, se adaugă rozmarinul uscat. Se adaugă apoi carnea de vită tocată și se fărâmițează cu o lingură de lemn. Se lasă să se gătească timp de aproximativ 10 minute. Se adaugă vinul și se lasă să se evapore. Se adaugă apoi piureul de roșii. Se umple sticla de piure de roșii cu apă, se agită și se toarnă jumătate în caserolă. Se aduce totul la fierbere, se acoperă și se reduce focul la minim timp de aproximativ 3 ore. Se adaugă apa rămasă puțin câte puțin. Puteți ajusta timpul de gătire în funcție de textura pe care o doriți pentru sos!
La sfârșitul timpului de gătire, adăugați laptele, sarea și piperul și amestecați.
Sosul bechamel: Se topește untul într-o cratiță. Când s-a topit complet, se adaugă făina deodată și se amestecă pentru a se combina. Continuați să amestecați pentru a forma un roux și gătiți timp de 2 minute. Se adaugă laptele treptat, amestecând constant. Când bechamel-ul s-a îngroșat, se condimentează cu sare, piper și pulbere de nucșoară.
Acum este momentul să asamblați vasul: Se toarnă un strat subțire de sos bechamel pe fundul vasului de gratinat. Acoperiți cu foi de lasagna. Se adaugă apoi un strat de sos Bolognese și un strat de sos bechamel. Se acoperă cu parmezan ras. Se repetă de fiecare dată: un strat de aluat de lasagna, un strat de sos Bolognese, un strat de sos bechamel și un strat de parmezan ras. Terminați vasul acoperind partea de sus cu sos bechamel și presărând generos parmezan ras. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 de minute. Se stinge cuptorul și se mai lasă încă 10 minute. Și acum este gata să vă bucurați de ea!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.