Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente: (pentru blat subtire-daca vreti sa aveti un blat mai gros, puteti dubla cantitatile)
Blat
3 oua
130 g faina
130 g zahar
un varf de cutit praf de copt
6 linguri ulei
esenta
Spuma de pepene
800 g miez de pepene rosu
8 linguri zahar pudra
30 g gelatina
200 ml frisca
Mod de Preparare - Blat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, si apoi peste ele se adauga albusurile se omogenizeaza si apoi se adauga faina, praful de copt si esenta si se amesteca bine, pana se incorporeaza toata faina si nu sunt cocoloase. Compozitia rezultata se toarna intr o tava tapetata cu hartie de copt, si se da la cuptorul, in prealabil incins, la 200 de grade. Se lasa la cuptor pana se rumeneste frumos si se lasa la racit
Spuma de pepene: miezul de pepenele se curata de seminte si se paseaza la blender. Piureul obtinut se pune intr o oala, la foc mic, se adauga in el zaharul si se amesteca pana se topeste tot zaharul, si apoi se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri de apa si se topeste la cuptorul cu microunde, aceasta se adauga peste piureul de pepene. Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pana se intareste putin. Frisca lichida se mixeaza bine pana se intareste si se adauga peste compozitia de pepene. In forma in care s-a copt blatul se aseaza o folie alimentara, apoi se pune blatul si peste acesta se aseaza spuma de pepene. Se lasa la frigider circa 12-14 ore.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.