Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
Aluat:
120 gr unt moale
80 gr zahar
25 gr faina de migdale
1 plic de zahar vanilat
1 varf de sare
1 ou
200 gr faina
Umplutura:
3 mere
2 oua
80 gr zahar
1 plic de zahar vanilat
40 gr migdale macinate
200 ml smantana lichida
Decorul:
Zahar pudra
fulgi migdale prajiti
Mod de Preparare - Aluatul sablée: Puneti untul inmuiat, zahar pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale intr-un bol. Amestecati cu o lingura de lemn. Adaugati oul si amestecati. Amestecul va deveni grunzuros. Se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a obtine un aluat omogen. Nu framantati mai mult decat este necesar. Infasurati aluatul in folie alimentara, aplatizati putin si refrigerati timp de 1 ora. Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, folosindu-va de un sucitor. Intoarceti aluatul la 45° si intindeti din nou. Repetati pana obtineti dimensiunea dorita. Rulati aluatul pe sucitor si transferati pe tava de pracinta, unsa in prealabil cu unt. Presati bine aluatul pe margini, apoi treceti cu sucitorul peste marginile tavii pentru a taia surplusul de aluat. Intepati aluatul cu o furculita si dati la frigider 30 de minute.
Umplutura: Folosind un mixer electric, bateti ouale, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati migdalele macinate (pudra de migdale) si smantana lichida si bateti din nou. Descojiti merele si taiati-le in jumatate, indepartand miezul. Taiati felii subtiri de aceeasi grosime. Asezati cate o jumatate de mar taiata felii peste aluat si rasfirati-le putin (vezi fotografii + video). Adaugati celelalte jumatati de mere si formati o floare. Turnati compozitia de la pasul 6 peste mere si dați la cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 de minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti si zahar pudra.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.