Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
o rata (~ 2,5 kg)
4 portocale,
2 linguri zahar,
2 linguri otet balsamic,
2 linguri suc de lamaie,
50 gr unt,
sare,
piper.
Mod de Preparare: Incingem cuptorul la 200 grade C. Spalam rata, o stergem de apa, o condimentam cu sare si piper. Legam copanele cu ata. Punem rata intr-o tava unsa cu ulei. Adaugam 500 ml apa si dam la cuptor pentru vreo 2 ore. In prima ora punem folie de aluminiu deasupra, dupa care se scoate si se intoarce rata. Intre timp spalam portocalele. Radem coaja de la 2 din ele si le stoarcem, pastrand sucul. A treia portocala o taiem felii subtiri, rotunde. A patra portocala o decojim, indepartam si pielita alba si taiem felii subtiri. Topim zaharul intr-o cratita de teflon, la foc mic. Cand este gata, se ia de pe foc si adaugam otetul, sucul de lamaie, sucul de portocala, feliile de portocala fara coaja si coaja rasa. Scoatem rata din cuptor, stecuram sosul si-l adaugam la amestecul de mai sus cu zahar caramelizat. Adaugam si untul, feliile de portocala cu coaja. Condimentam cu sare si piper. Turnam sosul peste rata.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.