Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente:
550 g dovleac (deja curățat)
300 g cartofi
200 g ciuperci
1 ou
30 g brânză parmezan rasă
45 g pesmet
120 g brânză scamorza afumată
1 cățel de usturoi
ulei de măsline extravirgin după gust
sare după gust
piper după gust
Rozmarin uscat după gust
Nucșoară după gust (opțional)
Mod de Preparare: Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se taie dovleacul în cuburi și se așază pe o tavă cu hârtie de copt. Se condimentează cu ulei, sare, piper și rozmarin. Se coace timp de 25 de minute, amestecând la jumătatea timpului, până când se înmoaie și se caramelizează ușor. Se lasă să se răcească. Se curăță cartofii de coajă și se taie în cuburi. Se fierb timp de 15-20 de minute, se scurg și se pasează cât sunt încă fierbinți. Se lasă la răcit. Se curăță ciupercile și se taie în felii. Se încinge ulei cu un cățel de usturoi într-o tigaie, se adaugă ciupercile și se fierb timp de 10 minute, până când au eliberat și absorbit apa. Se scoate usturoiul, se condimentează cu sare și piper și se lasă la răcit. Se pasează dovleacul într-un castron mare. Se combină piureul de cartofi, oul, parmezanul, sarea, piperul și nucșoara. Se amestecă până la omogenizare. Se încorporează pesmetul puțin câte puțin și se amestecă bine. Se acoperă bolul cu folie și se dă la congelator timp de 10-15 minute. Se întinde aproximativ ¾ din aluat pe hârtie de copt, formând un dreptunghi cu o adâncitură în centru. Se umple cu ciuperci și brânză scamorza tăiată cubulețe. Se acoperă cu aluatul rămas și se compactează cu mâinile. Se rulează în hârtie de copt în formă de bomboană, închizând bine capetele. Se transferă într-o formă de chec, se desface hârtia, se taie excesul de hârtie de copt, se pudrează suprafața cu pesmet și se stropește cu puțin ulei. Coaceți la 180°C timp de 40 de minute. Se ridică temperatura la 200°C și se continuă timp de 5-7 minute pentru a rumeni suprafața. Checul de dovleac este gata!
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.