Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

tiramisu cu capsuni

Ingrediente:
un pachet mare de piscoturi (48 bucati)
300 ml cafea tare( la 300 ml apa se pun 5 lingurite de cafea)
50 ml lichior Amaretto (sau rom)
500 gr mascarpone
5 galbenusuri
5 linguri zahar
50 ml lapte
10 gr gelatina
vanilie
500 ml frisca
300 ml cafea tare
400 gr capsuni

Ornat:
150 gr ciocolata (pentru capsuni)
100 gr ciocolata amaruie (pentru ganache)
100 ml frisca (pentru ganache)

Mode de Preparare: Facem cafeaua si o lasam la racit. Cand este racita adaugam lichiorul Amaretto. Daca nu aveti acest lichior sau rom, NU se adauga alta bautura alcoolica pentru ca ii va schimba gustul. In reteta originala de Tiramisu se foloseste lichiorul Amaretto.

Crema: Punem gelatina la hidratat in apa calduta, cat sa o acopere cu 2 degete. Dupa cca 10 minute ea va creste in volum si chiar inainte de a o incorpora in crema o dizolvam pe baie de aburi sau o punem 25 de secunde la microunde. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc apoi adaugam 50 ml lapte si le fierbem pe bain marie, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Zaharul trebuie sa se dizolve iar crema trebuie sa imbrace lingura cand este gata. Lasam crema sa se racoreasca si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina dizolvata si omogenizam bine. Crema trebuie sa fie complet racita (dar nu in frigider, pentru ca se va intari de la gelatina) cand o incorporam cu branza mascarpone. Intr-un bol mai inalt (unde vom amesteca crema) mixam branza mascarpone ca se se omogenizeze. Peste mascarpone adaugam crema de oua, semintele de la pastaia de vanilie si la sfarsit frisca batuta tare. Daca vreti, puteti taia capsunile bucatele mai mici si le puteti incorpora si pe acestea in crema (doar jumatate din cantitate, restul le pastrati pentru ornat) sau le taiati felii subtiri si le puneti peste crema, in momentul asamblarii.

Asamblare tort: Cel mai bine ar fi sa aveti o forma patrata de tort cu inel detasabil (35cm/ 35cm) pentru asamblarea acestui tort, sau o tava. In felul acesta crema nu se va scurge pe margini si va avea timp sa se intareasca frumos. Punem cafeaua intr-un castronel si inmuiem fiecare piscot pentru o secunda in cafea. Asezam un rand de piscoturi, apoi punem o treime din crema, iar piscoturi si la final crema. Putem sa facem tortul cu 2 straturi de crema sau cu 3, in functie de marimea formei (sau a tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Primul strat de piscoturi il asezam intr-un sens, al doilea strat il asezam invers (perpendicular). Am ornat cu capsuni trase in ciocolata si pentru dungulitele de deasupra am facut o crema ganache din 100 ml ciocolata amaruie si 100 ml frisca lichida. Ganachul se face foarte usor, incalzind frisca lichida apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam pana devine o crema lucioasa. Se lasa la racit pana cand are o consistenta buna pentru ornat. Se lasa la rece cel putin 4 ore ca sa se inchege bine crema. Este delicios de racoritor!

Adina va doreste Pofta buna!


DorohoiNews.ro
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro




DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

tiramisu cu capsuni
DorohoiNews.ro, 27-05-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Dați-mi și mie două pahare cu vin!
Fata de la bar întreabă:
- La 2 lei?
- Nu... uitându-se către prietenul său... La doi bețivani!!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare

SC BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare
Societatea Comercială BENCHEA AGROFERM angajează vânzătoare. Pentru detalii va așteptăm la ...

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori

SC angajează persoană cu experiență în achiziții și relații de parteneriat cu producători și furnizori
Societate Comercială din Dorohoi angajează persoană cu experiență în achiziții și relații ...

Vând Peugeot 308, an 2010

Vând Peugeot 308, an 2010
Vând Peugeot stare f bună mai multe detalii la nr de tf 0743317658

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite Sincere Condoleanțe!
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi regretă decesul distinsei doamne ...

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”

SC AVI-DIMAX SRL solicită emiterea autorizației de mediu pentru „ATELIER DEBITAT BUȘTENI”
SC AVI-DIMAX SRL din Broscăuți, județul Botoșani, solicită emiterea autorizației de mediu pentru ...

Caut loc de muncă

Caut loc de muncă
Sunt in căutare unui loc de munca remote/in persoană. Nivel engleza C1, experiență in customer service, ...

Vând storcător de fructe și legume la rece

Vând storcător de fructe și legume la rece
Vând storcător de fructe și legume Heinner, la rece, cu melc pentru păstrarea savoarei și beneficiilor ...

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi

Pios omagiu din partea Liceului „Regina Maria” Dorohoi
Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi își exprimă profunda tristețe la aflarea ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Spiru Haret” Dorohoi este alături de domnul profesor, Bogdan ...

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!

Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi transmite Sincere condoleanțe!
Colectivul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi este alături de colegul Damaschin ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro