Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

doctor

Părinţii trebuie să suporte contravaloarea consultaţiei şi eventualele analize pentru înscrierea copilului la grădiniţă sau la şcoală, întrucât CNAS nu decontează astfel de servicii, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu.

„Aşa cum sunt plătite consultaţiile şi analizele cerute de primărie pentru căsătorie sau de şcoala de şoferi, tot aşa se întâmplă şi în cazul copiilor cărora le sunt cerute analize sau consultaţii pentru înscrierea la grădiniţă ori la şcoală. Spre exemplu, dacă un copil are roşu în gât, iar părinţii vin cu el la medic, nu trebuie să plătească nimic. În schimb, dacă solicită consultaţii pentru înscrierea la grădiniţă, părinţii plătesc", a adăugat medicul Rodica Tănăsescu.

Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marius Filip, a declarat pentru MEDIAFAX că dacă pentru înscrierea la grădiniţă este nevoie de consultaţie, dar şi de analize, atunci părintele va plăti consultaţia şi, separat, fiecare analiză.

„Orice adeverinţă care atestă starea de sănătate se plăteşte. Este vorba despre adeverinţă medicală sau aviz medical pentru grădiniţă, pentru şcoală, pentru tabără, pentru căsătorie, pentru şcoala de şoferi. În schimb, dacă este vorba despre un copil bolnav care are nevoie de investigaţii sau adeverinţă medicală, acestea sunt eliberate gratuit", a precizat Marius Filip.

Medicul de familie este cel care stabileşte suma ce trebuie plătită pentru avizul medical, a mai spus Filip. sursa: cotidianul.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

doctor
DorohoiNews.ro, 14-09-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

14.09.2012 la 23:56

??? Se pare ca ne-am lasa degeaba oful aici .M-ai bine cum era pe timuri cand parintii ne tratau cu ierburi care le gaseau pe dealuri ,in gradinietc.La 16 ani m-au diagnosticat cu septicemie de la o intepatura in picior care nici medicii nu erau siguri de la ce era eu nici atat pentru-ca mergeam si muneam pe camp de dimineata pana noapte si nu mai simteam frig s-au cald daramite o intepatura .prin calosi de cauciuc era ca si cum erai descult printre ciocanii de la popusoi ,mi-au facut zeci de tratamente si m-au trimis acasa sa imi pregateasca pentru ce era m-ai rau sa patesc .Am stat in casa zi si noapte nu m-am putut misca si picioarele mele erau unflate si spargeau .Nu ma tratat medicii ma tratat o batrana care ii multumesc zi de zi are 100 de ani aproape fara cateva luni ,deasemenea nu-i da-i aceasta varsta ,dar vreau sa spun ca aveam miros de antibiotice si un an dupa ce mi-a trecut cu ceaiuri ,spalaturi si comprese cu frunze de tot felul ,am luat un an tratament fara rezultat si dupa cateva saptamani fara pastile doar ceaiuri si bai mi-au spart ranile si am revenit la viata .Daca copii mei de imbolnavesc folosesc ceaiuri si siropuri din plante naturiste nu totata mijeria lor ,sunt escroci alearga dupa bani ,sau imbogatit pe spatele prostilor care le tot da ,oameni cu bani gata iau invatat asa si acum nu au rusine vor si de la cei care nu au de unde si abia isi taraie pantalonii ,sa nuivad in ochi ,vrei sa-ti scoti o masea iti spune ca pe toate ,vrei sa tratezi un rinichi spune ca esti putred si asa te imbonaveste ei .Sa traim noi bine cum ne punem capul pe perna dar doctorii sunt ca si bancul ala ,Daca ajung la el merg la cimitir mult mai devreme decat ar trebui ,Sanatate si sa traiti binefara ei ,

14.09.2012 la 19:36

Medicina actuala este interesata de profit nu de sanatatea noastra.Trebuie restructurata din temelii,dar ei nu fac un pas spre schimbare ca traiesc infloritor asa.Noi pacientii tre sa facem schimbarea neapeland la serviciile lor.

14.09.2012 la 19:27

Medicina a evoluat atat de mult incat nu mai exista nici un om sanatos.Asta da evolutie!Daca am arunca toate medicamentele in mare,ar fi o binecuvantare ptr. omenire si un dezastru ptr. pesti.Cum noi iubim animalele..ne sacrificam...

14.09.2012 la 19:21

Cei mai copti care au trait in vremurile bune cand sanatatea nu era bagata in cloaca economiei de piata,isi amintesc ca parintii nostri nu alergau la doctor ptr. orice stranut,sughit,junghi si flatulenta.Acu ne apuca frica si ne prezentam repede la ei sa ne imbuibe de chimicale.

14.09.2012 la 19:14

Cea mai raspandita boala este Diagnosticul.E suficient sa te prezinti la ei si sa faci cateva analize si gata..pleci cu plasa de medicamente.

14.09.2012 la 19:10

Cam incalcit ce-ai spus,dar rezumatul e nemultumirea fata de serviciile medicului de familie.Bravo! Romanii ar trebui sa se trezeasca si sa nu le mai calce pragul. Cu siguranta ar trai mai sanatosi. Sanatatea este invers proportionala cu nr. de vizite la medic!

14.09.2012 la 16:41

Am 27 de ani si trei copii aveti cuvantul meu ca nu ma incred in medici niciodata in viata .Au copii un medic de famlie dar cand e vb de o raceala dau milioane cu ei ,asa ca mai bn ma duc la particul platesc consultatie generala si tot ce trebuie si imi spune exact ce imi trebuie .Cu medic de familie copilul meu de trei ori am reusit sa-l scot de la moarte ,este alergic la toate antibioticele si miam batut gura sa spus degeaba la medici de familie ca tot asa imi dadea antibiotic in siropuri de nu stiam ce sunt nu explicatii nu nimic doar ca nu-l afecteaza ,o laie sa stiti mergeti ca ori asa ori asa tot platim la privat chiar daca cheltui o data pe an 5 milioane cu ei dar stiu ca mii cauta peste tot ,pe cand la medic de familie bag in ei siropuri de tot felul si pe naiba fac efectul platesc daca nu sunt pe lista programata 30 de lei asa dau 50 la privat si nu le trec pragul celor care siau luat diploma pe mii de euro

14.09.2012 la 14:19

De ce le trebuie analize la inscrierea in gradinite? Chiar si certificatul medical e inutil daca nu e o problema de sanatate evidenta.Vor sa inceapa medicalizarea obligatorie asa de timpuriu?

14.09.2012 la 14:13

Sistemul de sanatate este astfel (dez)organizat incat le permite sa bage mana adanc in buzunarul oamenilor.Lacomia lor nu are margini.Pana cand?

14.09.2012 la 14:05

Sa plateasca taxele cei care cer certificate medicale inutile.

14.09.2012 la 14:02

Daca tot au o plata per cap de om,nu trebuie sa aiba grija de toate capetele din ferma lui la orice ora din zi si din noapte?

14.09.2012 la 13:57

Nu le e rusine sa perceapa taxe de la copii?Doar sunt platiti regeste sa vegheze la sanatatea omului.

14.09.2012 la 13:54

Imi poate spune cineva care e rolul medicului de familie? Ca de cand exista ei sanatatea romanului "e sublima dar lipseste cu desavarsire".

14.09.2012 la 13:43

Bine ca acest tentacul avid de a colecta bani numit CNAS deconteaza terapii scumpe care umplu buzunarele companiilor farmaceutice. CNAS+medicii de familie,declara demagogic ca singura lor ratiune de a exista este grija ptr. sanatatea pacientului.Care sanatate? Grozav grija daca nici macar copii nu sunt scutiti de taxe!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro