Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Despre articolul publicat în Trends in Endocrinology and Metabolism Articolul „Artificial sweeteners produce the counterintuitive effect of inducing metabolic derangements” publicat in Trends in Endocrinology and Metabolism este o opinie, nu un studiu științific. Autoarea opiniei nu a inclus un număr de studii științifice care atestă faptul că îndulcitorii hipocalorici sunt siguri și pot fi benefici în pierderea în greutate și controlul greutății.
Îndulcitorii hipocalorici sunt unele dintre cele mai studiate și analizate ingrediente folosite în industria alimentară. Siguranța îndulcitorilor hipocalorici este susținută de agențiile de reglementare din întreaga lume, cum ar fi Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară și Departamentul American de Control al Medicamentelor și Alimentelor, precum și cele mai mari și reprezentative organizații din domeniul sănătății, inclusiv de Academia Americană de Nutritie și Dietetică și Asociația Americană de Diabet.
Despre studiul publicat în American Journal of Clinical Nutrition (AJCN)
Există numeroase cauze care conduc la dezvoltarea diabetului de tip 2 (obezitatea, dieta, lipsa de activitate fizică, înaintarea în vârstă, moștenirea genetică cu privire la diabet etc.) și nu există nicio legătură directă cu anumite alimente sau băuturi*.
În cazul în care consumul de băuturi îndulcite cu zahăr sau îndulcitori hipocalorici ar reprezenta un factor de risc major pentru dezvoltarea diabetului de tip 2, această problemă ar fi mult mai existinsă și vizibilă în rândul persoanelor care au probleme cu obezitatea, decât în rândul persoanelor cu greutate normală, ceea ce nu se întâmplă acum.
Studiul publicat în AJCN este un studiu epidemiologic care arată diveste asocieri. Autorii recunosc că numai studiile clinice randomizate (și nu studiile epidemiologice) pot trage concluzii și pot stabili o relație cauză-efect. Datele legate de consumul de băuturi răcoritoare, strânse în timpul sondajului, nu includ informații despre cantitatea de băuturi răcoritoare consumate la fiecare masă și nici nu se cunoaște dacă nivelul consumului de băuturi răcoritoare s-a modificat de-a lungul timpului.
1. Despre eficiența îndulcitorilor hipocalorici în pierderea în greutate și managementul greutății:
2. Despre siguranța îndulcitorilor hipocalorici
3. Diabetul de tip 2 reprezintă aproximativ 90% din cazurile de diabet. Pentru factorii de risc asociați cu diabetul de tip 2, consultați Federația Internațională a Diabetului.

Profesoara: Copii, dați-mi exemplu de o pasăre zburătoare!
Alina: Condorul, doamna.
Profesoara: Bravo! Ce e tatăl tău?
Alina: Avocat!
Profesoara: Ați văzut, copii, un copil de avocat ce știe?
Gigel: Vulturul, doamna.
Profesoara: Bravo! Ce e tatăl tău?
Gigel: Om de afaceri!
Profesoara: Ați văzut, copii…
Ionel: Crocodilul, doamna.
Profesoara: Cum e posibil să spui așa o prostie, cum să zboare crocodilul? Ce e tatăl tău?
Ionel: Procuror DNA!
Profesoara: Copii, zboară și crocodilul. Mai jos, dar zboară și el!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.