Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

obosit-tot-timpul

Daca te simti obosit tot timpul, s-ar putea ca acesta sa nu fie singura cauza. Pentru a te asigura, incearca sa schimbi in descursul a doua, trei saptamani, cate ceva din acest stil de viata stresant si mult prea agitat: incearca sa dormi mai mult, elibereaza-ti din evenimentele din calendar, mananca alimente mai sanatoase, bea mai multe lichide, ia multivitamine si redu consumul de cafea si bauturi alcoolice. “Daca in continuare ai simptome de oboseala dupa toate aceste schimbari, atunci ai nevoie de ajutor profesionist.”, spune Sandra Adamson Fryhofer, doctor in medicina interna din Atlanta. Oboseala in exces poate fi semnul unei afectiuni medicale foarte serioase care trebuie tratata.

1. Anemia
Oboseala cauzata de anemie este rezultatul lipsei de globule rosii din sange, care aduc oxigenul dinspre plamani catre tesuturi si celule. Aceasta se poate manifesta prin slabiciune si prin faptul ca iti pierzi usor suflul.

Anemia poate fi cauzata de o lipsa de fier si de vitamine, de pierderea sangelui, de o hemoragie interna sau de o boala cronica, cum ar fi artrita reumatoida, cancer sau functionarea defectuoasa a rinichilor.

Viitoarele mamici sunt cele mai expuse, fiind nevoie de o cantitate suplimentara de fier in timpul sarcinii si perioadei in care alapteaza.

Simptome: Oboseala este primul si cel mai puternic, fiind completat de slabiciune, dificultatea de a adormi, lipsa de concentrare, ritmul rapid al inimii, dureri in piept si dureri de cap. Exercitiile simple, precum urcarea scarilor sau plimbarile pe distante mici, pot obosi peste masura.

Testul: O evaluarea detaliata a anemiei include o consulare fizica si analiza de sange, incluzand un CBC- o hemoleucograma completa, pentru a stabili nivelul globulelor rosii din sange.

2. Probleme cu glanda tiroida
Glanda tiroida este cea care produce hormonii ce iti controleaza metabolismul. Aceasta nu este mai mare decat nodul de la cravata. Prea multi hormoni cauzeaza hipertiroidismul. Pe cealalta parte, prea putini hormoni duc la hipotiroidismul, cand metabolismul functioneaza atat de incet incat parca sta pe loc.

Simptome: Hipertiroidismul face ca muschii sa fie obositi si slabiti, astfel ca mersul pe bicicleta sau urcatul scarilor devin mult mai dificile. Alte simptome genereaza pierderea nefireasca a kilogramelor, senzatia permanenta de caldura, un ritm al inimii accelerat, menstruatii scurte si mai rare si o senzatie continua de sete.

Hipertiroidismul se intalneste mai des la femeile de 20 – 30 de ani, dar poate aparea si mai tarziu, atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor.

Acesta se manifesta prin oboseala, capacitate scazuta de concentrare, dureri musculare care apar chiar si in cazul activitatilor ce nu necesita un efort considerabil. Un alt simptom este luarea in greutate, cauzat de retentia de apa, de senzatia permanenta de frig, chiar si atunci cand este cald, o menstruatie abundenta si frecventa, dar si aparitia constipatiei.

Hipotiroidismul este mai frecvent in randul femeilor de peste 50 de ani, circa 10% dintre acestea ajungand sa sufere de acest dezechilibru hormonal.

Testul: Afectiunile tiroidiene pot fi detectate cu un test de sange. „Problemele cu glanda tiroida sunt atat de tratabile, incat toti oamenii care se plang de oboseala si/sau de slabiciune musculara ar trebui sa faca testul”, spune McConell.

3. Diabetul
Mai mult de un milion de oameni sunt diagnosticati cu diabet de tip 2 in fiecare an, dar multi dintre ei nici macar nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. In mod normal, daca esti sanatos, zaharul (sau glucoza) este combustibilul care face organismul sa functioneze. In cazul diabetului de tip 2, glucoza nu mai este folosita in mod corespunzator. De aceea, pentru ca nu mai au suficienta energie pentru a pastra miscarile corpului la un nivel normal, oamenii care sufera de diabet simt deseori oboseala ca pe primul semn de ingrijorare in acest sens.

Simptome: In afara oboselii, poate aparea si setea excesiva, urinarea frecventa, foamea, scaderea in greutate, iritabilitatea, infectiile vaginale si vederea incetosata.

Testul: Exista doua modalitati majore de testare in cazul diabetului.Ma surarea glicemiei cu ajutorul glucometrului este cea mai des utilizata metoda, dar si testul de toleranta la glucoza, cand sangele este extras de doua ori: exact dupa ce se bea un sirop de glucoza, si inca o data dupa doua ore.

4. Depresia
Despresia nu inseamna doar o stare proasta, de moment, ci ne afecteaza felul in care dormim, mancam si ne simtim vizavi de propria persoana, dar si de cei din jur. Fara tratament, simptomele depresiei pot dura saptamani, luni si chiar ani.

Simptome: Nu toata lumea resimte aceleasi simptome. Dar, in general, depresia ne poate face sa ne simtim lipsiti de energie, intervin schimbarile legate de odihna si alimentatie, probleme de memorie si concentrare, senzatia de lipsa de speranta, sentimentul propriei lipse de valoare si negativitatea.

Testul: Pentru depresie nu exista vreun test de sange, insa doctorul tau o poate identifica dupa ce iti va aplica o serie de intrebari identificatoare ale acestei afectiuni. Daca detii cinci sau mai multe dintre urmatoarele simptome pentru mai mult de doua saptamani, consulta-ti doctorul sau psihologul:

oboseala sau lipsa energiei
dormi prea putin sau prea mult
tristete, anxietate, senzatia de gol
lipsa apetitului si pierderea in greutate ori apetit crescut si luarea in greutate
pierderea brusca a interesului fata de activitatile placute de odinioara
imposibilitatea de a sta locului si iritabilitate
dureri de cap, dureri cronice, constipatie si alte probleme digestive, toate rezistente la tratament
dificultatea de a te concentra, de a-ti aminti ceva, de a lua decizii
senzatia de vina, de lipsa de speranta, sentimentul ca nu valorezi nimic
ganduri legate de moarte, sinucidere.

5. Artita reumatoida
Aceasta afectiune apare atunci cand sistemul imunitar se intoarce impotriva ta si ataca articulatiile sanatoase, uneori raul facut oaselor si cartilajelor fiind ireversibil.

Simptome: Multe dintre simptome, cum ar fi oboseala, lipsa energiei, a apetitului si durerile articulare, apar si in cazul altor afectiuni sau forme de artrita, inclusiv lupusul.

Test: O consultatie amanuntita de catre un reumatolog poate reliefa cele mai importante caracteristici ale bolii, insa exista si un test pentru prezenta factorului reumatoid, un anticorp gasit in sange.

6. Oboseala cronica
Persoanele afectate de acest tip de oboseala se simt atat de epuizate, incat nu-si pot finaliza nici macar sarcinile cotidiene, obosind dupa foarte putin efort.

Simptome: Dureri de cap, musculare si de articulatii, slabiciune, imposibilitatea de a te concentra. Sindromul oboselii cronice ramane o boala enigmatica, nestiindu-se care este cauza.

Test: Nu exista test pentru aceasta afectiune. Ceea ce poate sa faca doctorul dumneavoastra este sa excluda alte afectiuni ce au efecte similare, cum ar fi lupusul si scleroza multipla, inainte de a stabili un diagnostic.

7. Apneea
Daca te trezesti obosit, indiferent de cat dormi, ar putea fi vorba despre calitatea odihnei. Apneea este caracterizata prin intreruperi de respiratie in timpul somnului. Aceste episoade pot aparea de zeci sau chiar sute de ori in timpul somnului, de unde si senzatia de oboseala.

Simptome: Sforaitul si oboseala de a doua zi. Nedepistata, apneea poate duce la boli ale inimii, presiune arteriala mare si chiar atac cerebral.

Testul: In acest caz, testul implica ramanerea peste noapte intr-o clinica de somn, unde pacientul in cauza va fi supus unei proceduri denumite „polysomnogram”, un test fara durere ce va monitoriza somnul persoanei respective, modificarile respiratiei si activitatea creierului. sursa: elle.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

obosit-tot-timpul
DorohoiNews.ro, 06-07-2017

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru tuns gazon

Caut persoană pentru tuns gazon
Caut om să tundă un gazon. Tel: 0725810071

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro