Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

intrrebari

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara a raspuns la peste 40 de intrebari legate de vaccinul impotriva COVID-19 pe care le-a primit de la diferite persoane. Medicul a mentionat ca este important ca decizia de vaccinare sa fie luata impreuna cu medicul specialist sau cu medicul de familie.

"Fac precizarea ca, in toate cazurile, indiferent de raspunsurile mele, decizia finala pentru a face sau nu vaccinul este obligatoriu de luat numai dupa ce va consultati cu medicii specialisti care va cunosc si istoricul si starea actuala a eventualelor afectiuni pe care le aveti, cat si cu medicul de familie!", a scris doctorul Virgil Musta, inainte de a raspunde la intrebarile oamenilor de pe Facebook.

Musta a postat intr-n grup destinat medicilor, atat intrebarile pe care le-a primit de la diferite persoane, cat si raspunsurile pe care le considera potrivite.

Prezentam integral raspunsurile medicului:

1. Fiind un vaccin nou, nu cunosc prea multe despre el si nu stiu daca e bine sa ma vaccinez, cum procedez?

Cauta informatii din surse credibile, oferite de oameni care au expertiza solida, care s-au confruntat de-a lungul carierei cu diverse alte epidemii (epidemiologi, infectionisti, specialisti in sanatate publica etc) si nu lua de bune opiniile celor care doar isi dau cu parerea, neavand niciun fel de pregatire in domeniu si care doar preiau si rostogolesc diverse informatii pe care nici macar nu le verifica.

2. La ce ma ajuta, de fapt, daca decid sa ma vaccinez?

Vaccinarea ajuta in 3 directii:

- o sa iti diminuezi foarte mult posibilitatea de a face boala (pt. ca iti invata sistemul imunitar sa anihileze virusul cat mai repede dupa ce ai intrat in contact cu el)

- o sa iti diminuezi foarte mult posibilitatea de a face o forma grava a bolii (pt. ca stimuleaza organismul sa produca anticorpi si stimuleaza imunitatea celulara)

- o sa contribui la stoparea pandemiei si la revenirea mai rapida la normalitate (cu cat mai repede se atinge un numar suficient de oameni care au un raspuns imunitar corespunzator impotriva SARS CoV-2, cu atat mai repede pandemia poate fi oprita)

3. La ce riscuri ma expun daca decid sa nu ma vaccinez?

Sa faci boala, sa faci forma severa, sa ajungi la terapie intensiva si poate si mai rau, sa ramai cu sechele care iti vor crea probleme toata viata, sa nu fii liber sa calatoresti unde vrei fara carantinari, sa imbolnavesti prieteni, membri de familie care pot face forme grave.

4. Cat de sigur este vaccinul? (daca nu imi face mai mult rau decat bine, pe termen scurt, dar si pe termen lung)

Oricare dintre variantele aprobate deja sunt vaccinuri sigure, toate testele efectuate anterior lansarii (pe zeci de mii de oameni), dar si observatiile de pana acum de la cei peste 30 de milioane de oameni din 46 de tari care au primit deja prima doza de vaccin, ne arata ca vaccinul, indiferent de compania producatoare, nu are efecte secundare pe termen scurt mai accentuate decat alte vaccinuri de pana acum, ba chiar mai putine. Practic, probabilitatea de a avea un accident de masina este mult mai mare decat efectele adverse serioase.

Pe termen lung, toate estimarile expertilor, bazate pe modul concret de interactionare cu organismul nostru, ne arata ca nu vor exista efecte daunatoare sanatatii cauzate de acest vaccin. Evident ca nu s-a putut inca observa concret acest lucru, pentru ca nu avem o monitorizare pe o durata de ani de zile, dar parerea mea este ca, spre exemplu, poluarea si lipsa de igiena au efecte mult mai nefaste pe termen scurt si lung decat vaccinul.

5. Prin vaccin, mi se introduce virus in organism? Imi modifica structura genetica?

NU. Vaccinurile Pfizer si Moderna nu au virus viu atenuat si nici macar virus inactivat. Aceste vaccinuri, spre deosebire de altele de pana acum, datorita tehnologiei moderne, foloseste ARN mesager intr-un mod foarte inteligent si inovator pentru a te imuniza. NU patrunde in ADN-ul uman, in nicio forma!

6. Cum actioneaza de fapt vaccinul acesta diferit de altele de pana acum?

Prin noua tehnologie ARNm, se introduce in celula musculara de la locul injectiei o secventa de cod genetic al virusului (deci nu virusul), care reprezinta instructiuni pentru sistemul nostru imunitar pentru a recunoaste si neutraliza rapid virusul atunci cand apare.

Ce se intampla de fapt:

In cazul contaminarii unei persone cu virusul SARS-CoV-2, acesta ajunge la nivelul faringelui si nasului, unde cu ajutorul unei proteine din structura virusului, numita proteina S, se fixeaza de receptorii celulari ai celulelor noastre si patrunde in celula mucoasei faringiene si a nasului. Aici virusul se multiplica. Virusii noi formati distrug celula si trec in alte celule pentru a continua procesul. Organismul reactioneaza la acesti intrusi generand o inflamatie, care la un moment dat poate distruge propriul organism.

In cazul vaccinarii, se introduce prin vaccin un ARN mesager inglobat intr-o nanoparticula de grasime, pentru a putea intra in celula. Acest ARN contine informatia pe care virusul o transmite "fabricii de proteine" din celula noastra, pentru a sintetiza proteina S- componenta cu care virusul se fixeaza de receptorul celular si apoi intra in celula.

AND-ul celular nu este atacat sau influentat.

Odata produsa aceasta proteina, ea este identificata de sistemul imunitar ca fiind o particula straina. Sistemul imun reactioneaza prin producerea de anticorpi, care inglobeaza aceasta proteina si o neutralizeaza.

Celula musculara modificata moare si este eliminata din organism, locul ei fiind luat de o celula noua, normala.

Odata produsi primii anticorpi, organismul are celule de memorie, care vor da alarma in momentul cand in organism vor mai aparea astfel de structuri, atunci cand luam virusul de la cineva.

Astfel, cand virusul SARS-CoV-2 intra in organism la nivelul faringelui si mucoasei nazale, anticorpii deja formati, impreuna cu cei care sunt produsi rapid, neutralizeaza proteina S, iar virusul nu mai poate intra in celula sa se multiplice si sa produca practic boala.

In esenta, cele doua vaccinuri (Pfizer si Moderna) au in compozitie doar partile de ARN care contin instructiunile de productie pentru acea proteina. Dupa vaccinare, pe baza acestor instructiuni, celulele noastre musculare vor produce acea proteina (fara virus, doar proteina exterioara, deci nu ne putem imbolnavi, pentru ca nu exista virusul), dupa care acele secvente de ARN sunt distruse de organismul nostru.

In acest fel, sistemul nostru imunitar invata in avans sa recunoasca acele proteine prezente in structura virusului, pentru ca atunci cand acesta intra in organismul nostru, sa fie pregatite sa actioneze imediat pentru neutralizarea acestuia.

7. Daca ma vaccinez, mai trebuie sa respect masurile de protectie?

DA, este foarte important sa continuam sa purtam masca, pentru ca, pe de-o parte, vaccinurile au o rata de succes de cca 95%, pe de alta parte, inca nu stim exact pentru cate luni ofera protectie si nici daca persoanele vaccinate mai pot transmite virusul dupa ce se contamineaza de la persoane bolnave.

8. Dupa ce ma vaccinez, mai pot transmite virusul?

Exista numeroase dezbateri legate de acest subiect la nivelul expertilor in domeniu. Dupa parerea mea, o persoana vaccinata numai transmite virusul pentru a determina boala unei alte persoane. Va explic mai jos logica mea.

Pentru ca boala sa se manifeste, este nevoie de o cantitate mai mare de virus. Dupa ce virusul intra in organism la nivelul nasului si faringelui, acesta incepe sa se multiplice in perioada de incubatie de cateva zile. Abia dupa ce se ajunge la o cantitate mai mare de virusi se va declansa boala, dar si posibilitatea de a transmite la altcineva. Acest lucru se poate vedea si prin faptul ca o persoana contaminata nu transmite boala chiar din primele zile de la contactul cu cineva infectat.

Dupa vaccin, sistemul nostru imunitar recunoaste imediat virusul intrat in organism si acesta este neutralizat mult mai repede (fata de cei nevaccinati) si nu este lasat practic sa se multiplice pentru a ajunge la o cantiate mai mare, care sa poata determina contaminarea altora.

Dar, pana vom avea date clare, pentru a elimina orice risc, este recomandat sa purtam masca si sa respectam masurile de protectie si dupa vaccinare.

9. Care sunt persoanele carora nu le este recomandat sa se vaccineze?

* persoanele care in momentul vaccinarii prezinta o infectie acuta, manifestata prin febra mare si semne directe ale acelei infectii. Aceste persoane se pot vaccina numai dupa incetarea simptomatologiei

* persoanele care sunt alergice la unul din compenentele vaccinului sau care prezinta alergii multiple sau care in antecedente au prezentat soc alergic.

Iata lista excipientilor vaccinului Pfizer, pentru a verifica daca ne stim alergici la una dintre aceste substante:

((4-hidroxibutil) azanediil) bis (hexan-6,1-diil) bis (2-hexildecanoat) (ALC-0315)

2-[(polietilenglicol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamida (ALC-0159)

1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolina (DSPC)

Colesterol, Clorura de potasiu, Dihidrogenofosfat de potasiu, Clorura de sodiu, Fosfat disodic dihidrat, Sucroza, Apa pentru preparate injectabile.

Iar pentru vaccinul Moderna:

lipida SM-102, colesterol, 1,2-distearoil-sn-glicero-3-fosfocolina (DSPC), 1,2-dimiristoil-rac-glicero-3-metoxipolietilen-glicol-2000 (PEG2000 DMG), trometamol, clorhidrat de trometamol, acid acetic, acetat de sodiu trihidrat, sucroza, apa pentru preparate injectabile.

- persoanele cu boli autoimune severe in evolutie

10. Ce se intampla daca am deja covid si nu stiu (fiind asimptomatic) si imi fac vaccinul?

Daca ai covid si nu stii, inseamna ca esti intr-una din urmatoarele situatii:

- fie esti in perioada de incubatie a bolii, adica in primele 5-7 zile de la contact si inca nu au aparut simptomele

- fie ai deja o forma asimptomatica de boala

In aceste doua situatii, chiar daca te vaccinezi nu patesti nimic rau, dimpotriva, in a sapta zi de la vaccinare apar primii anticorpi, care impiedica si ei multiplicarea virusului si astfel te ajuta sa faci o forma mai usoara de boala. Acest lucru l-am putut vedea si experimenta la noi in Spitalul Victor Babes din Timisoara, unde trei colegi au fost depistati pozitiv imediat dupa vaccinare. Toti au facut o forma usoara de boala si nu au avut probleme.

11. Daca am avut deja covid, mai are rost sa ma vaccinez?

Da, are rost sa ma vaccinez, deoarece nu stiu cati anticorpi protectori am dupa boala. Nu toti anticorpii ce se formeaza in timpul bolii (si pe care pot sa-i determin prin testele uzuale) sunt si protectori. In plus, nu toate persoanele care au facut boala au facut si anticorpi. Exista tot mai multe dovezi in acest sens, confruntandu-ne cu reinfectari la persoane care au mai avut boala. Se pare ca persoanele care au prezentat o forma usoara, nu au facut o cantitate mare de anticorpi protectori.

12. Dupa ce ma vaccinez, de cand sunt protejat si pentru cat timp?

Anticorpii post-vaccinare incep sa apara dupa 7-14 zile de la prima doza si realizeaza o protectie in cca 60% din cazuri in 3 saptamani de la prima vaccinare. Pentru a avea o protectie completa este nevoie sa treaca 1-2 saptamani de la rapel (a doua doza de vaccin). Deci, pentru vaccinul Pfizer, la care rapelul se face la 21 de zile, protectia se obtine la aproximativ 1 luna de la prima doza, iar pentru vaccinul Moderna, la care rapelul se face la 28 de zile, protectia completa apare la 1 luna si 1-2 saptamani.

La ambele vaccinuri, protectia completa se intampla la cca 95% din cazuri.

13. Este obligatoriu sa fac ambele doze? Ce se intampla daca, din diverse motive, ratez a doua doza?

Da, este important sa fac ambele doze, pentru a avea o protectie buna, iar aceste doze sa fie conform protocolului: la 21 de zile pentru vaccinul Pfizer si 28 zile pentru vaccinul Moderna. Dupa parerea mea, se poate accepta o mica intarziere, dar este de preferat sa se evite acest lucru. Daca nu se poate face deloc a doua doza la momentul recomandat de producator, vaccinarea se va relua in intregime (ambele doze), din momentul in care acest lucru este posibil. Un motiv de intrerupere a vaccinarii este, de exemplu, cand in perioada dintre cele 2 vaccinuri faci boala Covid-19. Avem tendinta ca dupa prima doza de vaccin sa ne relaxam, sa nu ne mai protejam, ceea ce este foarte gresit, deoarece protectia completa o obtinem doar dupa cea de-a doua doza. Au fost cazuri si printre colegii mei care au patit acest lucru, s-au imbolnavit intre doze, ratand vaccinarea cu a doua doza. Urmeaza sa cercetam daca anticorpii produsi in urma primei doze asociati cu anticorpii produsi de boala dau o protectie mai solida decat cea obtinuta doar prin boala.

Daca se demonstreaza ca nu exista protectie suficienta, este recomandata reluarea intregii vaccinari, la un timp dupa boala.

Va puteti gandi sa va vaccinati dupa cel putin o luna de zile de la negativare, dupa ce ati facut boala, oricum undeva in faza a 3-a a vaccinarii.

15. Se face vaccinul si la copii?

Vaccinarea nu se face la copii deocamdata (sub 16 ani Pfizer si sub 18 ani Moderna ), deoarece nu sunt inca finalizate studii in acest sens.

16. Femeile gravide si cele care alapteaza se pot vaccina?

Nu avem studii concrete, este recomandat sa se discute initial cu medicul curant.

17. Cum de s-a realizat atat de repede, in timp ce pentru alte vaccinuri dureaza ani de zile?

Aceasta tehologie nu este chiar noua. Ea s-a studiat si folosit si in alte vaccinuri, cum ar fi cel pentru boala infectioasa virala Zika. In plus, tehnologia este folosita mai demult si in alte domenii medicale. Aceasta tehnologie moderna permite scurtarea unor etape de cercetare.

Pe de alta parte, de data aceasta a existat o mobilizare fara precedent (si la nivel de state, dar si din partea companiilor private), la nivel mondial, pentru a se gasi cat mai repede posibil o solutie sigura, care sa rezolve o problema cu care se confruntau toate statele lumii, care afecta direct viata oamenilor, dar si economiile tuturor tarilor. S-au alocat astfel fonduri foarte mari pentru a putea urgenta procese logistice si de cercetare, fonduri care inainte nu aveau nici pe de parte dimensiunea celor de acum.

Eu personal, cat si spitalul la care lucrez, am simtit atunci la deputul pandemiei o solidaritate extraordinara din partea tuturor, oameni care doreau sa ajute, sa se implice concret prin expertiza lor pentru a contribui in orice fel era nevoie. Ganditi-va ca acelasi lucru s-a intamplat si la nivel mondial: o solidaritate si mobilizare fara precedent in fata unui pericol comun fara precedent.

In plus, tot datorita disponibilitatii generale mult mai prezenta de a ajuta cumva la obtinerea unei solutii care sa ne scape de acest cosmar, s-a gasit mult mai repede un numar impresionat de persoane care au acceptat sa intre in programele de testare. Ganditi-va ca au participat la aceste teste, in ultima faza a lor, peste 40.000 de persoane, respectiv peste 30.000 de persoane (in functie de compania care a dezvoltat vaccinurile). Un numar atat de mare de persoane necesar testelor era mult mai greu de obtinut in anii anteriori, in cazul altor vaccinuri.

18. Eu sunt credincios si nu cred in acest vaccin, ci doar in Dumnezeu.

Si eu sunt credincios, provin dintr-o familie de preoti, am fost crescut in credinta fata de Dumnezeu. Eu m-am vaccinat fara ezitare, ce-ar fi daca ne-am gandi ca poate chiar Dumnezeu ne-a ajutat sa putem avea la dispozitie aceasta arma a vaccinului, care sa ajute omenirea sa scape de acest virus, asa cum simtim ca Dumnezeu este alaturi de noi in atatea cazuri, spre binele semenilor nostri?

19. La cate zile dupa vaccinul antigripal poate fi facut vaccinul anticovid?

Dupa o luna de zile.

20. "Fiicele mele, majore ambele, sunt diagnosticate cu boli autoimune (tiroida autoimuna respectiv lupus), este recomandat vaccinul sau nu?"

Trebuie sa se consulte cu medicii specialisti care urmaresc cele doua afectiuni. In principiu, daca sunt forme usoare si nu sunt active, se pot vaccina. La lupus, situatia este mai problematica.

21. "In 2004 am avut boala serului provocata de reactia la serul antirabic. Atunci medicul infectionist mi-a spus ca nu mai am voie sa fac vreun ser niciodata, retin ca exemplu ser anti-botulinic. Pot face vaccinul Covid?"

Vaccinul nu este acelasi lucru cu serul. Serurile sunt mai alergizante, de aceea majoritatea trebuie administrate dupa desenzibilizare Besredka. Intrebati va rog si alergologul.

22. Ce analize este bine sa ne facem inainte de vaccin daca nu ne stim bolnavi cu o anumita boala si poate totusi avem?

Nu este nevoie sa va faceti vreo analiza specifica numai pentru vaccinare.

23. Cand se mentioneaza boli autoimune severe, ce inseamna mai exact? Eu am tiroidita si in aceasta perioada tocmai a inceput sa isi faca de cap iar eu am inceput sa iau tratament de substitutie. Exista o lista de boli autoimune vizate?

Nu exista nici o lista a bolilor autoimmune. Decizia de vaccinare se va lua impreuna cu medicul specialist care urmareste boala.

24. Am 56 de ani. Am facut un soc anafilactic in urma cu multi ani atunci cand am luat midocalm impreuna cu aspirina. Inainte de acest episod mai luasem si midocalm si aspirina, dar nu impreuna. Ma incadrez in grupa persoanelor cu boli cronice avand hipertensiune fiind cu tratament?

Aspirina este medicament alergizant. In principiu puteti face vaccinarea dar trebuie sa va consultati si cu un alergolog, cat si cu medicul de familie pentru partea a doua a intrebarii.

25. Ma pot vaccina cu tiroidita Hoshimoto si insuficienta renala cronica?

Da, discutati doar cu medicii specialisti care va trateaza, care stiu si starea d-voastra prezenta.

26. Se mentioneaza lipsa testarii interactiunii cu alte medicamente. Cum poate medicul de familie evalua riscul in cazul bolilor cronice?

Pana in momentul de fata nu au fost sesizate interactiuni cu alte medicamente, dar, deoarece studiile nu au inca rezultate referitoare la acest aspect, firma producatoare a vaccinului este obligata sa mentioneze acest lucru in prospect.

27.Pareri despre cazurile din Norvegia la persoane in varsta?

Se face o analiza foarte serioasa in mometul de fata in Norvegia, pentru a vedea daca decesele sunt in legatura cu vaccinarea. Pana la aflarea rezutatelor acestei analize se recomanda precautie pentru vaccinarea persoanelor foarte in varsta, cu multiple comorbiditati.

28. E recomandata vaccinarea la persoanele de 80 de ani cu cancer limfatic NH, care tocmai au incheiat tratamentul Mabtherra?

In principiu da, dar decizia se ia dupa consultarea cu medicul hematolog sau oncolog in evidenta carora sunteti.

29. Despre endometrioza toracica ce parere aveti in legatura cu vaccinul?

Va puteti vaccina, doar discutati cu medicul care va urmareste despre starea d-voastra prezenta.

30.Pentru Sindrom Sjogren diagnosticat in urma cu 20 de ani, poliatrita reumatoida, sub tratament cu Plaquenil, varsta 78 de ani, se recomanda vaccinarea? Medicul de familie nu stie raspunsul.

Cred ca decizia trebuie luata cu medical reumatolog care va urmareste boala. Daca nu este activa, in principiu va puteti vaccina.

31. Fiul meu este alergic la penicilina... cand va face vaccinul, are vreun risc? Are 40 de ani

Riscul este minim de a face reactive anafilactica, deci recomand vaccinarea.

32. Va rog sa-mi spuneti daca sunt alergica la metamizol, pot face vaccinul? Eu fac avastin de 3 ani. Mai este necesara vaccinarea?

Trebuie sa va consutati cu un medic alergolog, dar daca nu aveti alergii multiple si nu ati avut antecedente soc, nu vad de ce sa nu va vaccinati.

33. As dori sa intreb daca am avut cateva episoade alergice, este necesar sa iau inainte de vaccinul anti Covid un medicament?

Discutati va rog cu alergologul, dar in principiu puteti lua un antihistaminic, cu 30 min inainte.

34. Sufar de Budd Chiari Sindrom si sunt pe tratament cu anticoagulant (Sintrom)...este recomandat vaccinul sau nu in cazul meu? Si daca da, trebuie sa opresc anticoagulantul cand ma vaccinez? Mentionez ca in 10.12.20 am iesit si pozitiva la Covid, momentan avand si anticorpi. In acest caz, pot face vaccinul imediat sau trebuie sa astept o perioada anume de timp?

Da, puteti face vaccinarea, dar vorbiti cu medicil curant pentru tratamentul anticoagulant. Daca aveti anticorpi in titru mare, mai puteti astepta, iar in momentul cand ei scad, va puteti vaccina.

35. In cazul diabetului de tip I, pentru o persoana de 26 ani, se poate face vaccinul?

Da, chiar este recomandabil.

36. Am o malformatie arterio-venoasa occipitala rupta, embolizata iterativ si radiotratata, comitilitate vasculara secundara cu crize focale tonice. Este bine sa ma vaccinez?

Puteti face vaccinul, discutati inainte cu medicul curant.

37. Am hipotiroida autoimuna si hepatita autoimuna. Pot face vaccinul anticovid?

Consultati-va va rog cu un imunolog sau cu medicii care va trateaza cele 2 afectiuni.

38. Sunt diagnosticata cu trombofilie ereditara, iau tratament zilnic cu Aspenter. Am obezitate, fierea scoasa, tiroida scoasa (iau tratament cu Euthyrox 125) si miopie forte. As dori sa intreb daca vreuna din cele de mai sus reprezinta contraindicatii pt. a face vaccinul anti Covid. Grija mea cea mai mare e pt. partea cu trombofilia, a se vedea partea asta din prospect. Ma puteti indruma va rog frumos?

Trombofilia reprezinta un risc relativ datorita riscului de sangerare daca se lezeaza un vas in timpul administrarii injectiei. Trebuie facuta hemostaza prin apasare locala. Oricum acul este foarte subtire cu care se face injectia, deci riscul este minim aici.

39. Care este perioada de imunitate dupa a doua doza de vaccin?

Pentru moment nu se stie exact, pentru ca nu am avut decat cateva luni de monitorizare dupa ce s-au dezvoltat vaccinurile. Studiile arata ca imunitatea ramane protectoare cel putin 6 luni. Aceste studii vor continua si vom vedea rezultatele.

40. Se pot vaccina cei care au angina pectorala si iau trombex 75 mg pe viata? Pe langa aspirina, nebilet coaprovel si spiriva resprimat?

Da, se pot vaccina. Se discuta inainte cu medicul care ii urmareste pentru a vedea starea de sanatate prezenta.

41. Daca am trombofilie, pot sa fac vaccinul anti covi-d?

Riscul este daca in timpul introducerii acului in muschi se lezeaza un vas si sangereaza. In principiu acele sunt foarte subtiri si se poate evita acest lucru. Cel mai bine este va sfatuiti cu medicul specialist care are in evidenta afectiunea dumneavoastra sa va spuna ce este de facut, daca totusi sangerati.

42. As dori sa stiu daca o persoana cu Hepatita autoimuna de ficat se poate vaccina?In prezent cu tratament.

Decizia trebuie luata impruna cu medicul specialist care trateaza hepatita autoimuna.

43. Cei care s-au vindecat de Covid, dar au anticorpi suficienti si inca doneaza plasma dupa 10 luni de la vindecare, trebuie sa se vaccineze sau nu?

Pentru moment nu trebuie sa se vaccineze, dar este bine sa-si urmareasca titrul de anticorpi, iar in momentul in care acestia scad, este bine sa se vaccineze.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

intrrebari
DorohoiNews.ro, 20-01-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament

Vând apartament
Vând apartament decomandat cu două camere, etaj intermediar, în zona centrală a municipiului ...

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA
Suntem alaturi de nasii NINA si LIVIU GHERASIM,in aceste clipe grele cand mama Aurica a trecut la cele ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro