Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

arsuri-stomac

De arsuri la stomac am suferit aproape toti, cel putin o data in viata. Arsurile la stomac pot fi tratate cu remedii naturiste si trebuie privite ca fiind mai degraba simptome decat o boala in sine. Neplacerea data de arsuri la stomac sau de boala de reflux gastroesofagian este foarte des intalnita, pentru unii dintre noi fiind chiar zilnica. Intrebati despre cum anume se resimt arsurile la stomac, vom raspunde ca este ca si cum am avea stomacul un vulcan care trebuie sa arunce lava topita in orice moment.

De obicei, arsurile la stomac sunt declansate de mancarurile pe care le-am ingerat si se produc atunci cand acidul din stomac intra in tubul digestiv (esofag), arzand partea din spate a gatului. Epicentrul problemei este la jonctiunea dintre stomac si esofag, in sfincterul gastroesofagian. O valva musculara in partea de jos a esofagului, sfincterul esofagian interior (SEI), are rolul de “portar al stomacului” si inchide continutul acestuia, blocand revenirea in esofag. Stomacul contine sucuri gastrice, acid clorhidric si enzime care incep procesul de digestie. Cand presiunea sfincterului este slaba, provoaca refluxul acidului in esofag. Acesta poate provoca arsuri si dureri sau, mai rau, leziuni ale tesuturilor sensibile si care nu sunt obisnuite sa vina în contact cu continutul caustic al stomacului. Fumatul si o presiune abdominala marita din cauza sarcinii sau obezitatii pot slabi sfincterul esofagian interior, impiedicand inchiderea totala a acestei valve. Durerea puternica poate radia in piept, mergand din spatele sternului pana la gat. Arsurile la stomac pot dura chiar si cateva ore si pot fi insotite de eructatii, flatulenta sau greata.

Anumite medicamente si alimente pot fi declansa arsurile la stomac. Alimentele acide precum rosiile, fructele si sucurile de citrice pot produce exces de acid in stomac si pot irita captuseala deteriorata a esofagului. Daca alegeti sa va culcati dupa masa va puteti trezi cu arsuri la stomac. Si imbracamintea prea stramta poate provoca arsuri la stomac. Problemele de colecist, stres, alergii si deficinetele de enzime sunt alti posibili factori care contribuie la declansarea arsurilor la stomac. Alimentatie speciala pentru tratarea arsurilor la stomac este necesara. Nu consumati produse care contin cofeina, bauturi carbogazoase, branzeturi cremoase, desert, cocteil de oua, grasimi, alimente prajite, maruntaie, sosuri grase, carne grasa, ceapa cruda, menta, carne de pui cu piele, alimente procesate, mezeluri, alimente foarte condimentate sau asezonate, zahar, tutun sau rosii. Toate acestea pot da arsuri la stomac sau boala de reflux gastroesofagian.

Daca suferiti de indigestie de cel putin doua ori pe saptamana, atunci aveti ceea ce medicii numesc BRGE sau boala de reflux gastroesofagian. Aceasta boala poate fi destul de grava, simptomele ei incluzand arsuri la stomac dureroase, dificultati la inghitire, tuse persistenta, salivare crescuta, raguseala cronica, regurgitare si uneori dureri in piept. Daca nu este tratata, acidul coroziv din stomac poate eroda treptat captuseala delicata a esofagului, proces care este legat de cancerul esofagian. Din fericire, daca va schimbati dieta zilnica si mancati alimente binefacatoare alaturi de remedii naturiste, puteti controla problema arsurilor la stomac.

Unele probleme de sanatate precum hernia hiatala pot determina acidul sa migreze din stomac. Este o afectiune care provoaca capul stomacului sa patrunda prin sfincter; apar tulburari de motilitate care întarzie miscarea alimentelor prin tractul gastro-intestinal precum si alte probleme care cauzeaza presiune scazuta in sfincterul esofagian. Remedii naturiste pentru arsuri la stomac: ceaiuri de ghimbir, busuioc sau marghiran. Despre toate acestea vom discuta la capitolul de remedii naturiste ale arsurilor la stomac.

Alimente care pot produce arsuri la stomac sunt cafeaua (atat normala cat si decofeinizata), alcoolul, bomboanele de menta, ciocolata, ceapa, usturoiul, alimentele grase, picante, fructele acide si rosiile sau derivatele din rosii. Evitati si bauturile carbogazoase, alimentele prajite, fast-food-ul si excesul de sare. Daca suferiti de arsuri la stomac si nu cunoasteti cauzele, puteti incepe prin a elimina din dieta zilnica alimentele pe care le banuiti ca v-ar cauza o aciditate crescuta in stomac. Alimente acide poate fi iritante pentru mucoasa sensibile a esofagului iar unele pot reduce presiunea sfincterului.

Pentru a impiedica refluxul, nu mai beti lichide in timpul mesei. Beti lichide intre mese in loc sa le beti la masa.Nu va culcati imediat dupa o masa copioasa, ramaneti intr-o pozitie ridicata pana la o ora dupa masa. Este de preferat sa mancati cu 3-4 ore inainte de somn. Ca o masura suplimentara va puteti ridica salteaua patului cu 15 cm. Nu mancati mese copioase, bogate, caci acestea dilata stomacul marind posibilitatea de reflux. Mesele mici si dese pot fi mai usor digerate impiedicand producerea arsurilor la stomac. Evitati cafeaua. Incercati sa mancati cat mai incet caci mancatul prea repede si prea mult poate supraincarca muschiul SEI si poate presa deschiderea valvei impigand sucurile acide in esofag. Alimentele grase pot exacerba refluxul acid prin prelungirea digestiei si slabirea valvei SEI. Nu mancati asadar alimente grase.

Anumite studii si cercetari asociaza obezitatea cu incidenta crescuta a arsurilor la stomac. Grasimea abdominala si mancatul in exces pot pune presiune nejustificata asupra continutului stomacului apasand valva SEI si fortand acidul în sus. Daca reusiti sa slabiti macar 10 kg va puteti usura si suferinta privind arsurile la stomac. Va recomandam cateva ceaiuri ca remedii naturiste pentru arsurile la stomac dar aveti grija sa nu folositi simultan plantele din lista urmatoare. Ceai de busuioc. Beti doua cani pe zi de ceai de busuioc neindulcit pregatit din 4-6 g de frunze uscate in 250 ml de apa timp de 10 minute. Beti 3 cani pe zi de ceai de maghiran ca tratament naturist pentru arsurile la stomac. Infuzati o lingura de planta uscata intr-un recipient cu apa clocotita timp de 15 minute. Luati 20 de picaturi de tinctura de hamei amestecata cu apa, de 3 ori pe zi, intre mese. Ceai de fenicul. Beti cateva cani de ceai de fenicul in fiecare zi. Chiar si pentru copiii mici este recomandat ceaiul de fenicul si il puteti incerca si dvs cu incredere. Infuzati o jumatate de lingurita de seminte intr-o cana de apa colocotita timp de 10 minute. Papaya are enzime foarte sanatoase. Mancati ananas sau papaya crude dupa masa sau luati tablete de papaina, conform instructiunilor producatorului.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

arsuri-stomac
DorohoiNews.ro, 16-03-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro