Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

astenia-de-primavara

Iritabilitatea, melancolia, oboseală și somnolență sunt câteva dintre simptomele cele mai cunoscute ale asteniei de primăvară.  Această este o stare e organismului caracterizată prin slăbiciune, oboseală musculară, fizică.

Astenia de primăvară apare pe fondul unui deficit de vitamine și minerale, consumate în sezonul rece. Este o manifestare de extenuare a organismului, dar și de adaptare la noul sezon și, că orice stare negativă, ne poate afecta atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Ți-am spus deja care sunt în mare simptomele specifice asteniei de primăvară, dar mai adaug lipsa poftei de mâncare, durerile de cap și o stare ușor depresivă. Este important să știi că aceste simptome se remit, dispar de la sine în câteva săptămâni, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, poți face o vizită la medic pentru a verifică dacă semnalele astea nu ascund afecțiuni mai mult sau mai puțîn grave.

Cu ce se tratează astenia de primăvară
Astenia de primăvară poate fi ameliorată cu o serie de remedii din farmacie, în special complexe de vitamine și minerale, dar și cu ajutorul unor rețete naturale.

Prima dintre acestea ar fi mișcarea în aer liber. Știm deja că mișcarea, mai ales cea practicată în aer liber, vine cu o serie de beneficii pentru organism, oferindu-ne o stare de bine, mai multă energie, poftă de viață și o mai bună memorie și concentrare.

Adică lucruri de care ducem lipsa în astenia de primăvară. Așadar, fie că faci o plimbare mai lungă în parc, fie că alergi, mergi cu rolele sau bicicletă mișcarea în aer liber este o soluție naturală împotriva asteniei. Încearcă să uiți de mijloacele de transport public, de mașînă, dar și de lift…

Hidratează-te corespunzător. Am tot vorbit despre necesarul de apă al organismului și este posibil că pe timpul iernii să consumi mai puține lichide, iar venirea primăverii să aducă o creștere a aportului de lichide. Consumă și ceva ceaiuri dacă simți că te ajută, însă nu uită de cei 1.5-2 litri de apă.

Alimentele pe care le consumi contribuie și ele la starea ta de bine. Iarnă tindem să consumăm mi puține alimente proaspete și este posibil că asta să ne priveze de o serie de vitamine și minerale necesare uneibune funcționari.

Primăvară este momentul din an când poți încerca să mănânci mai multe salate, legume și fructe proaspete și să renunți la grăsimi, prăjeli, la dulciuri și la alimentele procesate. Nu uită de nevoia de lactate, iaurtul fiind printre cele mai indicate, pentru că ține la silueta ta și îți aduce un aport semnificativ de calciu.

Ai grijă la nevoia ta de somn, încearcă să nu pierzi nopțile și să te odihnești atât cât ai nevoie. E indicat să respecți un necesar de 7 ore de somn în fiecare noapte, însă nu uită că și calitatea somnului este importantă aici. Încearcă să nu consumi alimente sau băuturi energizante în a două parte a zilei sau către seară pentru că sunt șanse mari să ai un somn ceva  mai agitat.

Sunt și o serie de remedii naturale care te pot ajută în ameliorarea asteniei de primăvară. Primul este magneziul, un mineral care ajută la schimbul proteic și care metabolizează grăsimile și carbohidrații în energie. Este calmant și, deficitul lui duce la stări de oboseală și iritabilitate. Așadar, poți consumă 400 mg de magneziu în fiecare zi.

Ginsengul este un remediu natural împotriva oboselii și a stării de slăbiciune a organismului. Utilizează doar suplimente avizate, care conțîn cel puțîn 4% ginseng și consumă nu mai mult de 2 capsule de 100 mg în fiecare zi. Despre ginseng trebuie să mai știi că susține sistemul nervos și protejează organismul de efectele nocive ale stresului, mai ales ale stresului prelungit.

Guarana este un stimulent mental, antidepresiv natural și poate susține organismul în trecerea de la iarnă la primăvară.

Coenzima Q10 susține eliberarea de energie și este produsă în mod natural de către organismul nostru. Poți administra suplimente de 30 mg în fiecare zi, doar la micul dejun și masă de prânz. Poți lua coenzimă Q10 și din alimente, mai ales din uleiuri și nuci.

O lingură de mierea de albine administrată dimineață, pe stomacul gol, combate stările asociate asteniei, întărește sistemul imunitar și ne oferă o stare de bine.

Sucurile naturale contribuie și ele la eliminarea asteniei, cele mai recomandate sunt cele care ne încarcă de fiecare dată cu energie, cum sunt citricele. Ceaiurile sun remedii naturale, mai ales cele de păpădie, busuioc și sunătoare. Atenție, însă, dacă există ceva contraindicații pentru una sau altă dintre plante.

Băile calde, de plante, cum sunt cele cu muguri de brad, mușețel și tei au un efect bun asupra corpului și te ajută să te relaxezi și să te simți mai bine.

În farmaciile naturiste mai poți găși o serie de remedii naturale care sunt recomandate în astenie. Unele dintre acestea conțîn extracte de brad și cătină roșie, cu rolul de a susține metabolismul fosfo-calcic, stimulând producerea de globule roșii. Totodată, produsele care conțîn extracte de măceș, afin și coacăz negru potențează și ele funcționarea organismului în perioada de trecere de la iarnă la primăvară.

Să nu uităm de urzică, unul dintre remediile naturale împotriva bolii și care este recomandată să fie consumată pe timpul primăverii, venind cu o serie de beneficii pentru organism. Și în cazul urzicii, este necesară o oarecare precauție pentru că este contraindicată în anumite afecțiuni.

Fructele de goji sunt bogate în vitamina C și pot susține reechilibrarea organismului, mai ales după o iarnă grea, complicată. Trebuie să mai știi că aceste fructe mai conțîn și fier, magneziu, calciu, seleniu, fosfor, potasiu, aminoacizi și vitaminele B1, B2, B6 și E.

Poți include în dietă ta și fructe de cătină albă, bogate în vitaminele A, C, B1, B2, B6, B9, D, E, P și PP, dar și o serie de acizi grași esențiali. Aceste fructe susțin recuperarea după efort fizici și psihic și scad durata recuperării după boli lungi, complicate. 

Sursa: cumsa.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

astenia-de-primavara
DorohoiNews.ro, 25-02-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro