Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Iuliana Zahariuc

Din luna iunie, sindicatul Cisl Fisascat Roma a deschis un ghişeu pentru străini în via Cavour, 57, în special pentru femei. Cele mai multe persoane înregistrate sunt de naţionalitate română.

La toate secţiile sindicatului Cisl Fisascat – comerţ, turism, servicii de asistenţă şi îngrijire – sunt înregistraţi 11.500 de înscrişi, dintre care 30% sunt români. Numai la sectorul de îngrijitori şi colaboratori familiali, 50% dintre femeile înregistrate sunt românce, cu precădere din zona Moldovei.

Sindicatul poate acorda solicitantelor asistenţă legală în probleme familiale, asistenţă fiscală, asistenţă şi consultanţă pentru muncitorii care au drept de pensie, poate ajuta la calculul orelor lucrate şi a drepturilor care li se cuvin muncitorilor după închiderea contractului de muncă şi asistenţă pentru contractele de casă.

“Atunci când angajatorul nu dă muncitorului toate drepturile, angajatul vine la noi să-şi calculeze care sunt drepturile sale, cât ar trebui să ia la oră, de cele mai multe ori ia doar jumătate din suma pe care ar trebui să o ia“, explică Iuliana Zahariuc, responsabil al ghişeului pentru străini de la Cisl Fisascat Roma.

“Multe femei sunt înşelate de către angajatori”

Asistenţă în limba română

Iuliana Zahariuc a observat că în rândul româncelor predomină problemele familiale, problemele juridice şi o serie de nelămuriri faţă de contractele de închiriere.

În cadrul acestui sindicat, o atenţie deosebită este acordată persoanelor care au grijă de bătrâni sau care lucrează ca menajere. “La “badante” sau “colf” ne ocupăm de  înregistrarea şi completarea contractului de muncă, eliberarea fluturaşului de salariu (busta paga), declararea veniturilor sau documente care sunt necesare la INPS“, explică Iuliana Zahariuc.

Asistenţa este integral în limba română, venind astfel în ajutorul  româncelor care sunt de puţin timp în Peninsulă şi nu cunosc anumite  lucruri sau termeni specifici.

“Multe femei sunt înşelate de către angajatori, nu-şi cunosc drepturile şi nu ştiu la cine să se adreseze. Toate cazurile sunt aparte. Toate sunt speciale în felul lor. Toate vin cu diferite probleme de acasă“, a observat responsabilul ghişeului, care recunoaşte pe de altă parte, că din păcate însoţitoarele de bătrâni, “badantele”, nu ştiu de existenţa unui sindicat sau de utilităţile pe care le pot obţine printr-un sindicat.

Iuliana Zahariuc, responsabilul ghişeului, are 27 de ani, este din Dorohoi şi de doar un an locuieşte la Roma. Tânăra este absolventă a Facultăţii de Teologie de la Iaşi şi a venit în Italia pentru soţul ei, care de 12 ani a ales să muncească în Italia.

“Eram pe pasul de a pleca acasă, dar de când am început să lucrez în sindicat, cu românii, am decis să rămân aici să dau o mână de ajutor badantelor românce“, mărturiseşte Iuliana Zahariuc, care cu greu a reuşit să se acomodeze în Peninuslă.
Ghişeul pentru străini din cadrul sindicatului Cisl Fisascat se află pe via Cavour, 57, 00184 Roma, tel: 06.481.96.51. Programul: marţea şi joia, între orele 14.30 – 19.00.

Sursa: gazetaromaneasca.com

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Iuliana Zahariuc
DorohoiNews.ro, 10-01-2012
10Social

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

11.01.2012 la 23:08

In primul comentariu am gresit spunandu-i felicitari doamnei Maria,dar era Iooo. Nico eu de pe lata de 20 sunt in Dorohoi,pentru circa 3 zile asa ca vorbim cand ajung acasa. Maria,tu poate stii,dar sunt alte sute de persoane care sunt bucuroase sa-si afle drepturile.

11.01.2012 la 12:18

felicitari,iuliana si succes!vesti cat se poate de bune la inceput de an. felicitari pentru nico...nu am cuvinte, emotiile ma coplesesc...hai sa fim mai uniti ca oricand si sa dam cu totii o mana de ajutor pentru aceasta fetita...speranta moare ultima!te voi contacta.

11.01.2012 la 01:54

Felicitari Iulia! Tine-o tot asa! Ma bucur pentru tine... Sanatate si numai bine!

10.01.2012 la 23:28

Dragele mei,va scriu doar cateva randuri in care sper sa cuprind in mare respunsurile intrebarilor voastre. In primul rand,consulenta nu am pus pe nimeni sa o plateasca.Se platesc vertentele si contegiile. Stiu cata nevoie au romanii nostri de raspunsuri la intrebarile legate de munca,din aceasta cauza nu inchid telefonul nimanui,din Dorohoi sau nu. Felicitari doamnei Maria,a dat sfaturi foarte bune,eu va voi pregati pana saptamana viitoare un articol mai amplu despre tot ceea ce m-ati intrebat. in urmatoarele zile va voi raspunde fiecareia in parte.

10.01.2012 la 21:53

ma numesc nicoleta si as putea sa o ajut pe fetita bolnava sa o iau in custodie eu am o casa in chirie la roma de 10 ani si daca as putea sa o ajut cu ceva mi-ar face mare placere nr meu este 0747058009 eu acum sunt in rom dar ma intorc in febr in italia

10.01.2012 la 20:21

cat costa o consultati

10.01.2012 la 19:25

draga iuliana as vrea sa te intreb ce poti face cand una badante lucreaza cu acte si dupa ce-ti moare obiectul munci ei nu-ti mai dau nimic te judeci cu ei si tot nu-ti dau nimic crezi ca tu ii poti ajuta zic si eu cum zice doamna mea hai miscate ca de sfaturi de astea suntem satui ca de 50 de euro ziua libera stim si noi s-au ce drepturi avem cine vrea ti le plateste cine nu nu poti sa mergi pana in panzele albe ca nu scoti un ban de la ei iti cauta ei nod in paura ca ia-i furat ca nu-stiu ce-ai mai facut si pleci cu coada intre picioare

10.01.2012 la 13:11

Va rog mult, d-na Iuliana sa precizati daca anii de munca in Italia cu acte se adauga la pensie, sau daca se ia pensie si pentru perioada lucrata acolo. Daca da, cati ani de vechime trebuie sa ia(minim) pentru a beneficia de pensie? Multumesc!

10.01.2012 la 12:45

ma adresesz la toate domnele hotarate sa faca acest lucru;mai intai de toate trebuie sa acceptati UMILINTA,adica sa faci mereu ca esti prostul lor,apoi;o infinita rabdare.....,nu va incredti in promisiunile lor cas mari mincinosi,duminicile trebuiesc platite minim 50 euro daca nu ti vrei liber,la fel si zilele festive;craciun,paste...etc.aveti grija cui incredintati coipii(cele ce aveti)nu va duceti in puncte de intanlire cu necunoscuti....s,a.m.d....,va rog frumos sa mi publicati comentariul deoareca este un bine facut,multumesc frumos!!!

10.01.2012 la 12:32

Buna ziua,doamna Iuliana! indraznesc cu rugamintea de a gasi o solutie pentru Alexandra-fetita cu leucemie din Dorohoi.Poate ii gasiti o familie care sa o inscrie(custodie) sa poata beneficia de asigurarea medicala

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro