Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ITM

În cadrul serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă în cursul trimestrului I al anului 2012  au fost  controlate preventiv 362  unităţi. Au fost verificate în vederea autorizării un număr de 12 unităţi. Au fost rezolvate  6 sesizări, şi aplicate 994  sancţiuni contravenţionale, din care 12  amenzi în valoare totală de 78.500 lei şi 982 avertismente. Au fost cercetate 28 de evenimente.

În ceea ce priveşte raportarea acţiunilor desfăşurate în trimestrul I,  din programul cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii  enumerăm o parte  dintre ele:

1. Campanie Naţională privind verificarea realizării efective a evaluării riscurilor în Intreprinderile Mici şi Mijlocii . Au fost efectuate controale la 291 unităţi, au fost aplicate 2 amenzi şi 350 avertismente, cuantumul amenzilor aplicate fiind de 20.000 lei. Dintre deficienţele constatate - neefectuarea revizuirii periodice a evaluării riscurilor în cazul începerii unor activităţi noi,
 - instrucţiunile proprii elaborate nu acoperă fiecare loc de muncă şi nu ţin cont de evaluarea riscurilor.

2. Campania de monitorizare privind implementarea legislaţiei naţionale care transpune legislaţia comunitară din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost verificaţi 291 agenţi economici, fiind aplicate 374 avertismente şi 3 amenzi în valoare de 34.500 lei. Dintre deficienţele constatate- lipsa instrucţiunilor proprii necesare instruirii lucrătorilor, - lipsa verificării periodice a instalaţiilor sub presiune şi a instalaţiilor de ridicat, - nesemnalizarea căilor de circulaţie unde există riscul căderii lucrătorilor.

3. Controlul modului de utilizare a echipamentelor de muncă precum şi respectarea tehnologiilor în parchetele de exploatare şi pe drumurile forestiere. Au fost controlate 6 unităţi, aplicate 23 avertismente şi o amendă în valoare de 4.000 lei. Dintre deficienţe – lipsa evaluării riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, - neîntocmirea planului de prevenire şi protecţie  bazat pe evaluarea riscurilor,- lipsa elementelor de semnalizare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la nivelul parchetelor de exploatare.

4. Verificarea modului în care agenţii economici din confecţii, textile, pielărie respectă prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost verificate 4 unităţi şi au fost dispuse 21 avertismente. Dintre deficienţele constatate  - nerevizuirea planului de perevenire şi protecţie pentru posturile de lucru aparţinând grupurilor sensibile, - utilizarea fişelor individuale de instructaj, neconforme.

5. Verificarea modului în care agenţii economici din domeniul de activitate telecomunicaţii şi reţele prin cablu, respectă prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost verificate 3 unităţi, aplicate 11 avertismente. Dintre neconformităţi – lipsa evaluării riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, - lipsa autorizaţiei de funcţionare din punct de vedere al protecţiei muncii, - neefectuarea controlului medical periodic pentru confirmarea/infirmarea aptitudinii în muncă a lucrătorilor.   

6. Verificarea modului în care agenţii economici respectă prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activitatea de fabricare a mobilei. Au fost verificate 4 unităţi şi aplicate 16 avertismente. Dintre neconformităţi – nerevizuirea periodică a evaluării riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, - neadaptarea planului de prevenire şi protecţie la noile riscuri identificate.

7. Verificarea modului în care agenţii economici respectă prevederile legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  la utilizarea instalaţiilor de ridicat şi sub presiune aflate sub incidenţa ISCIR. Au fost verificate 15 unităţi şi aplicate 44 avertismente. Dintre deficienţe – neefectuarea verificărilor ISCIR la data scadentă a echipamentelor  tehnice pentru ridicat şi transport, - neefectuarea verificării tehnice periodice  a instalaţiilor sub presiune.

8. Supravegherea pieţei produselor  industriale din domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii, conform programului sectorial pentru anul 2012, solicitat de Comisia Europeană. Au fost verificate 9 unitaţi, aplicate 9 avertismente. Dintre deficienţe – declaraţiile de conformitate neîntocmite conform legii.

Valoarea totala a sancţiunilor aplicate în cadrul serviciului Sănătate şi Securitate în Muncă în cursul trimestrului I - 2012, este de 78.500 lei.

În cadrul serviciului Control Relaţii de Muncă, în cursul trimestrului I, au fost efectuate controale la un număr de 360  agenţi economici. Aceste verificări au avut un caracter complex, desfăşurându-se în baza programărilor lunare şi acţiunilor desfăşurate în comun cu organele de poliţie şi ale Gărzii Financiare.

1.Campania privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale – în  cursul trimestrului I, din totalul de 360  agenţi economici  controlaţi, cu un număr de 5162 salariaţi, au fost depistate  20 persoane lucrând fără forme legale la un numar de 18 angajatori, amenzile aplicate fiind de 200.000 lei.
 
Asftel, în cursul trimestrului I al anului 2012, în cadrul acţiunilor de control au fost verificate un număr        de 380 de unităţi cu 7.120 salariaţi. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 1081 măsuri de remediere. Au fost aplicate 423 sancţiuni contravenţionale, dintre care 60 amenzi în valoare totală de 260.800 lei şi 363 avertismente.

2. Verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile H.G. 500/2011 privind întocmirea şi completarea registrului general de evidenţă a salariaţilor.
La un număr de 142 unităţi au fost găsite deficiente legate de respectarea H.G. 500/2011, referitoare la completare a Registrului general de evidenţă al salariaţilor în formă electronică,  precum şi la întocmirea dosarelor de personal ale salariaţilor.Pentru remedierea deficienţelor constatate au fost dispuse 236 măsuri, fiind aplicate 151 sancţiuni contravenţionale, dintre care 31 amenzi în valoare totală de 47.500 lei.

3. Respectarea prevederilor legale în sectorul confecţii, textile,pielărie
Au fost controlate 7 unităţi din care una a fost sancţionată cu amendă de 10000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat fără a încheia cu acesta contract individual de muncă, iar o unitate a fost amendată cu 1.500 lei pentru neacordare repaus săptămânal.

4. Campanii naţionale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în
domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia.

- Campanie muncă fără forme legale de angajare-SILVICULTURĂ perioada 19.03.-30.03.2012
4 angajatori controlaţi, 8 deficienţe, 5 sancţiuni, 2 amenzi  în valoare totală de 12000 lei, din care 1 de 10000 lei pentru muncă fără forme legale.
- Campanie brutării perioada 14-15 martie 2012
11 angajatori controlaţi , 33 deficienţe constatate, 16 sancţiuni, 2 amenzi în valoare totală de 3000 lei.
- Campanie construcţii perioada 29-30 martie 2012
15 angajatori controlaţi , 28 deficienţe constatate, 11 sancţiuni, din care 3 amenzi în valoare totală de 32.000 lei ( pentru muncă fără forme legale 30.000 lei – 3 persoane depistate).

Valoarea sancţiunilor aplicate de către serviciul Control Relaţii de Muncă în  trimestrul I al anului 2012 este de 260.800 lei. Valoarea  totală a sancţiunilor aplicate în  cadrul ITM Botoşani de către serviciile Sănătatea şi Securitatea Muncii şi Control Relaţii de Muncă  în cursul trimestrului I -2012, este de 339.300 lei. (DorohoiNews.ro)DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

ITM
DorohoiNews.ro, 20-04-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Angajăm tehnicieni fibră optică

Angajăm tehnicieni fibră optică
TCS MEDIA POWER NETWORK cu sediul în Broscăuți, angajează TEHNICIENI FIBRĂ OPTICĂ, pentru ...

Angajăm vânzătoare pentru magazin mixt

Angajăm vânzătoare pentru magazin mixt
Angajăm vânzătoare pentru magazin mixt, se lucrează în schimburi. Experiența constituie ...

Firmă de construcții din Dorohoi execută lucrări de interior și exterior

Firmă de construcții din Dorohoi execută lucrări de interior și exterior
Firmă de construcții execută lucrări de interior și exterior cu scule profesionale și garanție ...

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați
Fabrică de cherestea din Botoșani angajează muncitori calificați și necalificați. Constituie un ...

Vând apartament cu 2 camere, pe strada Spiru Haret

Vând apartament cu 2 camere, pe strada Spiru Haret
Pod nou 2020! Apartament cu 2 camere, decomandat situat pe Strada Spiru Haret nr.9, 5min pana la piata ...

Cumpăr garsonieră în Dorohoi

Cumpăr garsonieră în Dorohoi
Cumpăr garsonieră în Dorohoi. Ofer maxim 13000 euro. Relații la telefon: 0765344129

Caut fată cu care să stau în chirie

Caut fată cu care să stau în chirie
Caut fată cu care să stau în chirie, în Dorohoi. Contact: 0753869842

Vând apartament cu 2 camere

Vând apartament cu 2 camere
Vând apartament cu 2 camere, din caramida, et. 4, acoperit din construcție, renovat, cu aer condiționat, ...

Sincere condoleanțe din partea Serviciului de Ambulanță Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea Serviciului de Ambulanță Dorohoi
Colectivul de la Serviciul de Ambulanță Dorohoi este alături de d-na dr. Carp Mariana la decesul tatălui. ...

Sincere condoleanțe din partea colectivului Gimnaziului „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea colectivului Gimnaziului „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi
Vestea morții fostei noastre colege, profesor MARIA MIHALACHE, ne-a îndurerat. Transmitem familiei ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro