Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

IMG-20210307-WA0011

Duminică, 7 martie 2021, a fost instalat noul preot slujitor la Biserica Sf. VINERI, din Dorohoi. Preot paroh a fost investit părintele Călinescu Bogdan, iar preot coslujitor a fost numit pr. Budacă Teodor Cătălin, cel care timp de 13 ani a fost preot paroh la Parohia Racovăț - Pomîrla.

Preotul nou numit a fost un colaborator apropiat al părintelui Muha Constantin. A absolvit 3 facultăți și un master. Absolvent al: Seminarului Teologic Dorohoi, promoția 1999, al Facultății de Geologie, Univ. Alexandru Ioan Cuza, Iași, promoția 2005, al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” Iași, promoția 2011 și al Facultății de Geografie, Universitatea Ștefan cel Mare, Suceava, promoția 2018. Absolvent al cursurilor postuniversitare de Cadastru, Topografie, Geodezie, Fotogrametrie, Facultatea de Hidrotehnica, Universitatea Gheorghe Asachi, Iași, 2006. În prezent și profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Dorohoi, unde predă Geografia.

Cuvântul rostit duminică, cu ocazia instalării

Preacucernice Părinte Protopop
Preacucernice Părinte Director
Preacucernice Părinte Paroh
Preacucernici Frați Preoți
Stimate Oficialități
Onorați membri ai Consiliului Parohial
Iubiți credincioși

M-am întrebat zilele acestea care ar fi cuvintele Sfintei Scripturi cele mai potrivite, pentru a începe cuvântul meu. Am dorit ca ele să exprime, succint, toate emoțiile alegerii în această nouă ascultare și m-am oprit la cuvintele Sfântului Apostol Petru scrise în I Epistolă Sobornicească, la capitolul V, 5-6: 
„Deci, smeriţi-vă sub mâna cea tare a lui Dumnezeu, 
ca El să vă înalţe la timpul cuvenit.
Lăsaţi-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi”.

Aceasta este o zi cu conotații spirituale aparte, o zi în care sunt cuprins de bucurie și de emoții sfinte, prin faptul că prin rânduiala lui Dumnezeu sunt astăzi rânduit preot coslujitor la această parohie.
Bucuria care mi se oferă este în strânsă legătură cu cel ce a fost și va rămâne pentru noi, părintele Constantin Muha, duhovnicul nostru cel bun, care ne oferea odihna, tihna care aducea liniștea, limpezirea și tăria sufletească.

Preoția este grea și anevoitoare, dar având în vedere că nu este numai o lucrare omenească ci și una dumnezeiască, nădăjduiesc în harul lui Dumnezeu care mă va întări.

Lucrarea care mi se pune în față este una care mă copleșește prin răspunderea și responsabilitatea ce de astăzi înainte apasă pe umerii mei, dar îmi pun nădejdea în Bunul Dumnezeu și în purtarea Lui de grijă. Îmi pun nădejdea mai apoi în dragostea și bunătatea cu care dumneavoastră mă veți înconjura de acum încolo și îmi pun nădejdea în buna colaborare, dragostea frățească și împreuna slujire pentru binele parohiei și al Bisericii, cu părintele profesor Bogdan Călinescu.

Pentru aceasta vă adresez rugămintea de a mă sprijini cu rugăciunea, cu sfaturile, cu povățuirile, iar în ce mă privește vreau să vă asigur că voi încerca să urmez cu smerenie povățuirile și îndemnurile părintelui profesor Constantin Muha, preotul și duhovnicul pe care l-ați iubit și respectat atât de mult. Stau mărturie celor spuse lumânările de la mormântul său și fotografiile cu candela aprinsă din casele majorității dintre enoriașii acestei parohii.

Mă simt copleșit de puterea harului care mi-a fost încredințat la hirotonie și de aceea aș dori să-I mulțumesc preamilostivului Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat asupra mea și asupra familiei mele.

În chip deosebit îmi exprim mulțumirea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei pentru purtarea de grijă, pentru creditul acordat și pentru cinstea deosebită dăruită, asigurându-l că voi rămâne întru toate supus, ascultător, loial și că voi stărui în misiunea pe care o am de îndeplinit.
Mulțumesc Părintelui Protopop care a avut dragostea de a veni aici pentru a da mărturie asupra înaltei hotărâri de a fi numit la această parohie. Îi mulțumesc pentru cuvintele calde și încurajatoare rostite cu acest prilej.

Mulțumesc Părintelui Director Georgel Chichioacă pentru sprijin, onorabilitate și prietenie.
Mulțumesc doamnei preotese Mariana Muha și fetelor sale pentru încredere, apreciere și pentru dragostea cu care ne-a înconjurat familia.

Cuvântul meu de mulțumire se îndreaptă și către toți cei aleși de Dumnezeu să-mi îndrume pașii în viață, părinților mei prezenți aici de față, cărora le mulțumesc pentru jertfelnicia lor și ajutorul necondiționat. Mă rog ca Bunul să le dăruiască sănătate, pace, liniște și putere. Îmi îndrept gândurile de respect spre frații mei și soțiile lor, spre profesorii de la Seminar și de la Facultate, și spre toți cei care și-au lăsat amprenta adânc întipărită în omul ce am devenit.

În mod special mulțumesc doamnei mele preotese. În activitatea pastorală un ajutor important l-am avut și cu siguranță îl voi avea și în această nouă ascultare din partea dumneaei și a copiilor noștri. Cu atât mai mult cu cât revine în biserica în care a crescut și s-a dezvoltat duhovnicește.
În acest sens un sprijin deosebit în activitatea pastorală îl am din partea ei, ca model de viață creștină pentru enoriași pe de o parte, iar pe altă parte prin implicarea directă, discretă, dar eficientă în activitățile de ordin misionar, filantropic, cultural sau chiar administrativ.

Apoi mulțumesc părinților noștri cărora le port un respect deosebit atât pentru nașterea, creșterea și formarea profund creștină pe care au dăruit-o celei care mi-a devenit soție, cât și pentru ajutorul și sprijinul neîntrerupt cu care ne sunt alături, dimpreună cu familia fratelui doamnei preotese.
Iubiți credincioși ai parohiei, dumneavoastră trebuie să vă mulțumesc în mod aparte pentru căldura sufletească pe care mi-ați oferit-o de fiecare dată când trimis de către părintele Constantin am săvârșit diferite rugăciuni și slujbe. 

Cu ajutorul Domnului vom lucra împreună în ogorul Lui, ne vom ruga în această frumoasă biserică și pe la casele fiecăruia dintre dumneavoastră, dar vom fi alături și în ostenelile gospodărești care țin de buna rânduială.

Aș vrea să vă mulțumesc tuturor celor care ați luat parte la această sărbătoare și aș dori ca să ne propunem împreună prin rugăciune, prin seriozitatea căutării lui Dumnezeu, prin râvna și slujirea adevărată, să lucrăm întru frică la mântuirea noastră.

În încheierea cuvântului meu doresc să rostim o rugăciune. Este rugăciunea pe care, cu siguranță, o rostiți mulți dintre dumneavoastră atunci când începeți o nouă lucrare. 

Rugăciunea la începerea lucrului:

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Născut al Tatălui Celui fără de început, Tu eşti Cel ce prin gura prorocului Tău David ai zis: Ieşi-va omul la lucrul său şi la lucrarea sa până seara. Tu ai zis şi prin gura fericitului Pavel apostolul: cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce. Şi iarăşi Tu ai zis cu preacurată gura Ta: Fără de Mine nu puteţi face nimic. Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul şi din toată inima dumnezeieștile Tale cuvinte şi cu umilinţă alerg la bunătatea Ta: ajută-mi mie, păcătosului, cu darul Tău, să săvârşesc lucrul ce încep acum: în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

IMG-20210307-WA0011IMG-20210307-WA0010IMG-20210307-WA0018IMG-20210307-WA0012
DorohoiNews.ro, 08-03-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

09.03.2021 la 21:31

Ce fromos mi place ori va puneti in functii ori nu, fara masca exemplu mai dati d.Calinescu ori sa laudat ori nu. Stiti cine a pus piatra de temelie acestei biserici?

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro