Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ingrediente: 2 kg carne de porc, 100 gr costita afumata, 5 catei usturoi, 1 lingurita cimbru, sare, piper, pentru cartofi: 1 cescuta ulei. 6 cartofi, 3 cepe, 200 gr costita afumata, un paharel ulei, 2 ...
Ingrediente: Pentru blat: 200 g făină 130 g zahăr un sfert de linguriţă sare 170 g unt nesărat, de la frigider, tăiat cubuleţe Pentru cremă: 6 ouă mari 390 g zahăr 220 ml zeamă de lămâie ...
Aceasta perioada a anului este una in care gospodinele gatesc intens, deci cateva sfaturi practice care sa va ajute in bucatarie sunt mai mult decat binevenite. Cum din meniurile de sarbatori nu lipsesc fripturile, ...
Ingrediente pentru decor: 150 g ciocolata simpla 2 linguri margarina 250 ml frisca lichida 1 pachet zahar vanilat stele din martipan si perle de zahar Ingrediente pentru umplutura: 300 g gem de caise, sirop ...
Ingrediente: Pentru foi: 500 g faina 100 g zahar 100 g margarina sau unt 1 ou 2 linguri miere de albine 1 lingurita amoniac 1 pahar lapte Crema: 3 budinci de ciocolata 0,750 ml lapte 6-8 linguri zahar 200 ...
Prăjitura inteligentă este foarte practică și ușor de făcut. Dintr-un singur aluat ies 3 straturi cu o consistență diferită. Ingrediente 4 ouă – separi albușurile de gălbenușuri ...
Ingrediente: 6 rosii mari 1 ardei galben mare 1 ardei rosu mare 1 salata verde 1 legatura patrunjel 100 gr orez sare, piper ulei de masline Mod de Preparare: Se spala orez-ul si se pune la fiert cu putina ...
Ingrediente: 1 kg- 1,5 kg cartofi 2 pahar iaurt (ceva mai cremos, mai gras) 1 ceapa rosie zeama unei lamai 1 legatura marar sare, piper cateva linguri ulei masline Mod de Preparare: spalam bine de tot ...
Ingrediente: 100 g unt 100 g iaurt 3 ouă 230 g făină 1/2 plic praf de copt 1 portocală 1 lingură miere 60 g nuci 2 lingurițe mac 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci untul cu zahărul, ...
Ingrediente: 700 g ficatei de pui; 700 g ciuperci; 5 legaturi de ceapa verde; 5 oua; o legatura de marar; o legatura de patrunjel; 3 linguri de ulei; sare; piper. Mod de Preparare: Ficateii se spala ...
Pentru aluat 250 g făină 120 g unt 2 linguri de apă rece 1 ou 1 lingură zahăr un vârf de sare Pentru umplutură 500 g mascarpone 500 g iaurt gras esenţă de vanilie 300 g zahăr 4 ouă coaja ...
O săptămână ne mai despart de Crăciun, dar gospodinele au întocmit deja listele cu preparatele pe care le vor pune pe masă. La români, pe masa tradițională de Crăciun, porcul este rege. ...
Ingrediente: 1 kg mere curatate si razuite 200 g nuci macinate grosier 200 g unt 1 cana de faina 1 cana de gris 100 g zahar 1 plic praf de copt, esenta de vanilie, rom si scortisoara miere pentru servit ...
Ingrediente: 4 bucăți piept de pui aprox. 700 g, 2 căței de usturoi, 4 linguri unt, 150 g pesmet, 4 linguri parmezan ras, 1 linguriță măghiran uscat, 1 linguriță mărar proaspăt tocat, sare, piper ...
Oricât de mult am iubi bucătăriile din restul lumii, parcă tot a noastră este cea mai apropiată de sufletul nostru, aşa că şi preparatele tradiţionale româneşti au un gust cu totul aparte. Carnaţii ...
Ingrediente: 1 borcan de fasole verde (750-800 ml) 1 lingura smantana 2 lingurite iaurt 1 lingura maioneza 4 catei de usturoi 1 vf de cutit de piper sare patrunjel Mod de Preparare: Se scurge fasolea ...
Ingrediente: 3 oua 160 g zahar 200 ml smantana lichida un pic de sare 60 g unt topit 125 g faina 1/2 lingurita de praf de copt 250 g branza de vaci prospata scursa (eu am folosit ricotella) 1 lingurita ...
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 300 gr pulpa de porc 200 gr costita afumata porc 1 ceapa alba 3 catei usturoi curry boia dulce foi dafin sare amidon pt a ingosa sosul. Mod de Preparare: Am curatat si ...
Ingrediente: 1,5 kg. de coaste de porc 2 linguri cu mustar 2 linguri cu pasta de rosii 2 linguri cu miere 4 linguri cu ulei de masline 3 catei de usturoi 10 fire de cimbru 6 frunze de salvie (6-7) O lingurita ...
Ingrediente: 900 gr conopida 400 gr smantana 12% 220 gr cascaval 2 oua o legatura mare de ceapa o lingura de parmezan piper, sare, unt pentru uns vasul 2 linguri de pesmet Mod de Preparare: Conopida ...
Ingrediente: 250 g zahar 250 ml apa 2 linguri miere 150 ml ulei de floarea soarelui 500 g faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite suc de lamaie 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita ghimbir pudra 50 ...
Ingrediente: 2 bucati file peste, o lingura hrean (din conserva) 2 linguri zeama de lamaie, o rosie medie, o ligurita cimbru, 200 g iaurt sau smantana, marar verde, sare, piper, 1-2 linguri ulei Mod ...
Ingrediente: 700 g cartofi 1 dovlecel 1 gogosar 1 ceapa 2 linguri pasta de ardei frunze de patrunjel verde ulei sare piper Mod de Preparare: Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Dovlecelul ...
Ingrediente: 800 g ciuperci champignon, curăţatate şi tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 10 căţei de usturoi mărunţiţi 200 ml vin alb sec o jumătate de legătură pătrunjel tocat sare piper Mod ...
Ingrediente: 4-5 cartofi 1 ardei gras rosu sau galben 2-3 morcovi 2 cepe 200 ml suc de rosii patrunjel verde boia dulce sare, piper Mod de Preparare: Taiem ceapa, ardeiul si morcovii marunt, iar cartofii ...
Ingrediente: 500 g rahat, 500 g biscuiți, 1 cană apă, 100 g zahăr, 100 g margarină, 3 linguri cacao, 1-2 lingurițe esență rom, 1 cană nucă tocată. Mod de Preparare: Se pune apa cu zahărul ...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 pungi soia marunta 2 cepe uscate 3 legaturi ceapa verde 2 legaturi patrunjel 2 legaturi marar 5 linguri bulion 1 ceasca ulei sare,piper Mod de Preparare: Curatam cartofi si ...
Ingrediente: 6 cartofi 5 catei de usturoi 1 lingura faina 1 pahar de orez ulei pentru prajit 1 ceapa 200 g pesmet sare, piper Mod de Preparare: Fierbi cartofi in coaja si dupa ce s-au racit ii dai prin ...
Ingrediente: 3 cartofi medii 3 morcovi 1 ceapa 1 bucata de telina 1 ardei capia verde 1 legatura de patrunjel apa, sare crutoane, le pregatiti ca aici Mod de Preparare: Preparare: curatati toate legumele, ...
Ingrediente: Aluat: 500 gr. faina 250 ml apa 50 ml ulei 20 gr. drojdie (sau 1 ½ lingurite de drojdie uscata) 1 praf de sare 2 lingurite zahar Umplutura: 500 gr. branza de vaci propaspata 3 oua 1 ...
Ingrediente: 3 cani faina (cana normala de ceai) 2 cani zahar 2 cani apa minerala 3/4 cana ulei 1 1/2 plic cu praf de copt 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat 2-3 linguri cu cacao esenta ...
Ingrediente 4 porții: 400g penne 1 file somon (cam 200g) 300g ciuperci brune 50 ml vin alb sec 3 linguri smantana grasa Zeama de la o lamaie 2 maini parmezan ras (2-3) Sare de mare Piper 2 cubulete unt Putin ...
Ingrediente: 375 gr margarina (1 pachet si jumatate) 260 gr faina (2 cani) 85 gr fulgi de ovaz (1 1/2 cani) 220 gr zahar brun (1 cana) 75 gr fulgi de cocos (1 cana) Coaja de la o lamaie (portocala) 1 lingurita ...
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g fasole verde 1 morcov 1 ceapa 3 rosii 1 dovlecel 50 ml ulei 20 g vegeta sare. Mod de Preparare: Legumele se spala si se curata. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, ...
Ingrediente: Pentru 3 foi: 200 gr zahar tos 250 ml bors 250 ml ulei Un plic de praf de copt Un praf de sare Faina cat cuprinde (eu am avut nevoie de aprox 1 kg) Pentru a forma: Un aluat ce poate fi intins ...
Ingrediente: 1 cana morcov ras 1 cana mar ras 1 cana zahar 1 cana ulei 100 g stafide 3 cani faina cernuta zeama si coaja de la o portocala 1-2 lingurite scortisoara 1 plic praf de copt esenta de rom Mod ...
Ingrediente: 100 g orez, 100 g pesmet, 2 morcovi rasi, 2 cepe mari, 100 g ciuperci, 3-4 linguri de ulei, sare, cimbru, patrunjel verde, usturoi dupa gust. Mod de Preparare: Orezul se spala, morcovii ...
Ingrediente: BLAT: 350 g zahar 8 linguri miere 250 ml apa 175 ml ulei 2 lingurite amoniac stins in otet 700 g faina 1 fiola esenta de vanilie un praf de sare GLAZURA: 300 g zahar 300 g apa 5-6 linguri ...
Ingrediente: o conopidă mică o ceapă medie 4 crenguţe cimbru 4 căţei de usturoi, în coajă 3 linguri ulei de măsline 80 g parmezan ras sare piper Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte ...
Ingrediente Pentru chifteluțe 1 felie de pâine 185 ml lapte 230 g carne de vită tocată 300 g carne de porc tocată 3 linguri de făină 2 ouă 1 și 1/2 linguriță de sare 1/4 linguriță piper 2-3 ...
Ingrediente: 2 cartofi albi cu coaja subtire, nedecojiti dar foarte bine spalati jumatate de cartof decojit 2 oua 1/2 cana de telemea rasa o ceapa mica 1 lg cimbru uscat sare si piper, dupa gust boia dulce verdeturi ...
Ingrediente: 2 file-uri medii de somon 1 lingură ulei de măsline 25 g roșii uscate 100 g frunze de spanac proaspăt 30 g frunze de busuioc proaspăt tocate 120 ...
Ingrediente: 150 g cascaval 50 g unt Pentru umplutura: 250 g branza de vaci 100 g sunca 1/2 ardei gras rosu sare si piper Mod de Preparare: Sunca o taiem cubulete mici. La fel si ardeiul. Branza o mixam ...
Ingrediente: 3 cartofi 50 g telemea 50 g cascaval 50 g unt 1 ou 1 lingura patrunjel uscat sare si piper 2 linguri susan 50 g pesmet Mod de Preparare: Cartofii ii fierbem in coaja in apa cu sare. Dupa ...
Ingrediente: 1 ou intreg o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamiie 30 g. unt 150 g. zahar 2 linguri miere de albine 3 linguri lapte 450 g. faina 1/2 kg. smintina proaspata 250 g. nuca macinata 250 ...