Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Retete culinare:

Pizza de post

Ingrediente: Blatul: o cană făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei Maiaua: un plic de drojdie, o lingură făină, o linguriţă zahăr, o lingură apă, sare, piper Ingrediente topping: 200 g ciuperci, ...

28.03.2011
Peste file cu rosii

Ingrediente: 500 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 500 g file de peste. Mod de preparare: Spalam rosiile, le taiem felii si le aseazam intr-o ...

25.03.2011
Barcute de cartofi copti (de post)

Ingrediente: 4 cartofi medii, ciuperci, o ceapa medie, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin (daca va place aroma), cascaval de post (50-100 gr), sare, piper - dupa gust     Preparare: Cartofii ...

22.03.2011
Cornulete fragede cu halva sau rahat (de post)

Ingrediente: - 1 pachet margarina; - 5 linguri cu apa; - 1 lingura cu otet; - putina sare; - faina cat cuprinde. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti ...

21.03.2011
Negresă de post

Ingrediente: 400 g gem, 1 cana de zahar, 10 linguri ulei, 3 linguri cacao, margarina, 1/2 cana apa, bicarbonat dizolvat in otet, 1 cana faina, sare. Mod de preparare: Se amesteca gemul cu 1 cana de zahar si se ...

20.03.2011
Pifteluțe de cartofi

Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii, 4 linguri verdeata proaspat toccata (usturoi verde, patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmarin), un varf de cutit de nucsoara pisata, sare, piper negru proaspat macinat, ...

19.03.2011
Salata de fasole

Ingrediente: 200 g fasole fiarta, o ceapa, un gogosar in otet, 1 castravete proaspat, 100 g masline, o lingura mustar, 2 linguri maioneza de post, sare, piper, 2 linguri ulei. Mod de preparare: Fasolea fiarta ...

18.03.2011
Orez cu cruditati

Ingrediente: 1 cana orez , 2 rosii, un ardei mare, masline verzi. Mod de preparare: Se fierbe orezul in 4 cani de apa. Separat se spala bine si se taie bucatele marunte rosiile si ardeiul. Maslinele se curata ...

16.03.2011
Ciuperci cu mazare – de post

Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazare 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei vegeta, sare, boabe de piper 1-2 foi de dafin, 1 legatura verdeata Mod de preparare: Cureti cepele, le ...

15.03.2011
Pilaf cu ciuperci - reteta de post

Ingrediente: 1 cana orez, 3 cani de apa, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 lingura vegeta, sare. Mod de preparare: Curatam si spalam bine ciupercile, calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, ...

14.03.2011
Cartofi aurii crocanti

Ingrediente: cartofi sare faina de malai (porumb) putin ulei Mod de preparare:  Cartofii se curata, se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu ...

13.03.2011
Prajitura cu nuci, scortisoara si cacao

Ingredinte: pentru aluat: 100g unt 100g zahar 2  oua 210g faina 1 lingurita rasa praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu putina sare esenta de vanilie 200ml iaurt pentru umplutura: 50g ...

11.03.2011
Crochete de cascaval

Ingrediente: 400 g cascaval  3 oua   200 g faina  150 ml lapte  250 g pesmet  50 g unt  2 g piper  15 g sare Mod de preparare: Se rade cascavalul. Intr-o cratita se pun ...

06.03.2011
Bulgari de cartofi

Ingrediente: 500 gr cartofi, 1 ou Pentru pane: faina, ou, pesmet Pentru. umplutura: 100 gr carne toccata, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu), un praf chimen macinat, ...

04.03.2011
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente: 10 oua, 400g zahar, 3 plicuri vanilie, 150g nuca de cocos, 7 linguri faina, 4 linguri ulei, 1-2 linguri cacao, 400ml lapte, 100g unt, 1/2 lingurita de praf de copt, ciocolata/nuca de cocos pentru ornat. Mod ...

02.03.2011
Ficatei cu mazare

Ingrediente: 500gr ficatei de pasare, mazare fiarta 500gr, 2 cepe mari, o lingura bulion, putin ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Se prajesc ficatei in putin ulei pana se rumenesc ...

28.02.2011
Cotlet de porc cu cartofi crocanti cu malai

Ingrediente: 6 bucati cotlet de porc marinat, 6 cartofi, faina de malai, sare, rozmarin. Mod de preparare: Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se dau prin amestecul de faina de malai, sare si rozmarin. ...

27.02.2011
Budinca de gris cu mere

Ingrediente: 300 g gris, 5 mere mari, 600 ml lapte, 8 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt. Mod de preparare: Curatati merele de coaja, dati-le ...

26.02.2011
Taitei cu varza

Ingrediente: 1 varză, 1 ceapă, 200 gr tăieţei (de preferinta de casa), ulei de floarea soarelui, 1 lingură rasă de piper măcinat, sare după gust. Mod de preparare: Varza se rade fin, se freacă bine cu ...

21.02.2011
Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

Ingrediente : 1 kg carne toccata (am folosit de porc dar merge si combinatia vita + porc) 3 buc ceapa + ½ ceapa razuita (sau 1 legatura ceapa verde) 3 felii de paine 2 lingurite mustar 3 oua 2 linguri ...

19.02.2011
Musaca de cartofi, cu carne de pui

Ingrediente: 1kg. carne tocata de pui, 2kg. Cartofi, 1 ceapa mijlocie, 1 lingura bulion, piper, sare, dupa gust, 2 sau3 oua Mod de preparare: Se calesc, impreuna carnea tocata, ceapa tocata marunt si bulionul ...

18.02.2011
Pipote si inimi cu sos de usturoi

Ingrediente: o caserola de pipote cu inimi, o capatana de usturoi, 4-5 liguri tocana de legume, sare, piper, boia, verdeata Mod de preparare: Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem intr-o tigaie cu ...

16.02.2011
Tortul dragostei

Ingrediente: Blatul: 6 oua 250 gr zahar 4 linguri apa 2 linguri miere 2 linguri cacao 250 gr faina 1 plic praf de copt Crema: 500 ml lapte 1 cana zahar 1 pachet nuca de cocos 5-6 linguri faina 1 pachet ...

14.02.2011
Pulpe de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente: 4 pulpe fierte; 300 g ciuperci proaspete; 1 ceapa mica; 1 ceasca supa de carne; 1 lingura faina; 300 g smantana; sare, piper, marar si patrunjel proaspete. Mod de preparare: Fierb pulpele. Calesc ...

12.02.2011
Cartofi cu cascaval

Ingrediente: Pentru această reţetă nu o să dau cantităţi pentru că fiecare foloseşte atâţia cartofi cât are nevoie. Mod de preparare: Se spală şi se curăţă cartofii, se taie rondele ...

11.02.2011
Prajitura cu branza si ciocolata alba si neagra

Ingrediente: 300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie) 1/2 cana unt, topit 650-700 g crema de branza, la temperatura camerei 400 g ciocolata alba, taiata bucatele 1 cana zahar 1/4 lingurita sare 4 ...

09.02.2011
Friptură din carne roşie cu sos de muştar

ngrediente pentru sos: 2 linguri de smântână 2 linguri de muştar Sare şi piper după gust Mod de preparare: Carnea roşie se prăjeşte într-o tigaie cu câteva linguri de ulei ...

08.02.2011
"Învârtită" cu mere

Ingrediente: 6 mere, sănătoase, nu prea mari zahar scorţişoară un ou foietaj Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul: ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert); ...

07.02.2011
Spagheti cu kaizer si ciuperci

Ingrediente: 250 grame spaghete, 200 grame kaizer, 250 grame ciuperci, 200 grame bullion, 1 rosie, 1 ceapa, 2 catei usturoi, oregano, sare, busuioc, 1 foaie de dafin, 4 linguri ulei, 250 ml apa, cascaval ras. Mod ...

05.02.2011
Perisoare cu sos de smantana

Ingrediente: 400 g carne tocata din piept de pui, 1 cescuta orez, 20 g unt, 50 g smantana, 2 oua, 1 lingura faina, 200 ml lapte, sare, zeama de lamaie. Mod de preparare: Albusurile se amesteca cu orezul si carnea ...

03.02.2011
Pui Shanghai

Ingrediente: 500 g piept pui dezosat 3 oua 1 legatura ceapa verde 200 g faina 200 ml ulei pentru prajit 30 g mustar 20 ml sos de soia 10 ml vin alb sare, piper, pesmet optional: susan sau ulei ...

29.01.2011
Briose aperitiv

Ingrediente: 2 oua, 100 ml lapte, 150 g sunca, 1 ardei gras rosu, patrunjel verde, 100 g masline, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, sare, piper, 1 cana faina. Mod de preparare: Ouale se mixeaza bine cu sare si ...

28.01.2011
Rulada din piept de pui

Ingrediente: 1 buc piept de pui, 100 gr piept de pui tocat, 2 oua, Ciuperci, Morcovi, 50 gr cascaval, 1 lingura pesmet, Verdeata, Condiment de pui, piper, ulei. Mod de preparare: Pieptul de pui dezosat se taie ...

27.01.2011
Reteta traditionala de Bulz

Ingrediente:  pentru mamaliga: 350 g malai, 1/2 lingurita de sare, 1 litru si jumatate de apa, pentru bulz: 4 oua, 50 g unt, 150 g branza de burduf, 150 g branza telemea. Mod de preparare: Mai intai, preparam ...

26.01.2011
Tort de biscuiti

Ingrediente: 400 g biscuiti cu cacao, 200 g zahar pudra, 250 g unt, o ligura de cacao, un ou, 200 ml lapte, o lingurita esenta de rom, 200 g nuci pisate, frisca, ciocolata rasa. Mod de preparare: Se freaca intr-un ...

20.01.2011
Pui cu ciuperci si sos

Ingrediente: 400 g ciuperci 2 fire de patrunjel 2 linguri de ulei de masline 300 g de ceapa taiata in inele 500 g piept de pui taiat in bucatele (cuburi) sos alb (vezi reteta tot aici pe site) un pahar ...

18.01.2011
Cartofi gratinati la microunde

Ingrediente: 500g cartofi fierti, 100g cascaval, 50g unt, 1 vf cutit curry, patrunjel tocat Mod de preparare: Cartofii se taie cubulete, felii calzi, se amesteca cu untul taiat feliute, se orneaza cu patrunjel, ...

17.01.2011
Mancare de mazare cu carne de pasare

Ingrediente: 300-400 g carne, 1/2 kg mazare boabe, 1/4 suc de rosii, 50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g faina, frunze de patrunjel, telina si marar, 50 g ceapa, sare. Mod de preparare: Carnea se prajeste cu ...

15.01.2011
Gogosi

Ingrediente: 550 gr. faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, maragrina sau grasime, drojdie cit o nuca (2 lingurite), 3 galbenusuri,1/2 litru lapte,zahar vanilat 2 linguri. ...

13.01.2011
Carnati cu varza calita

Ingrediente:1 kg varza murata, 4 carnati, 6 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare, piper sau boia. Mod de preparare: In functie de cat e de sarata varza, o pui la desarat de seara sau doar cu cateva ...

12.01.2011
Salată de cartofi cu ficăţei de pasăre

Ingrediente: 4 cartofi fierţi, 200 g ficăţei de pasăre, 1 ceapă mică, sare, ulei. Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se toacă mărunt cu un cuţit, împreună cu ...

11.01.2011
Budinca de carne

Ingrediente: 500 g carne de vitel vita sau porc, 3-4 oua, 100 g franzela, 100 g unt, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, sare, piper.   Mod de preparare: In 50 g unt se inabusa carnea trecuta prin masina de ...

09.01.2011
Omletă cu șuncă, ciuperci și ardei

Un mic dejun consistent, gustos şi simplu de realizat, ideal pentru dimineaţa unei zile lungi.  Versatilă în ingrediente şi servire, omleta se poate transforma într-o gustare “la pachet” ...

07.01.2011
Salată cu peşte afumat

Ingrediente: o bucată de peste afumat, cinci cartofi, 100 g măsline negre fără sâmburi, trei linguriţe de muştar, 150 g maioneză, o ceapă roşie, sare şi piper după gust. Mod de preparare: Batogul ...

06.01.2011
Paine de casa

Ingrediente: - 500 gr faina alba - 3 linguri de ulei - 1 lingura de sare - 1/2 lingura de zahar - 1 plic drojdie uscata - 250 ml apa Mod de preparare: Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si ...

05.01.2011

Publicitate



INFORMARE

Anunt DelGaz

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PUBLICITATE

Magistra

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine Globe



Uvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURI



DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu s-a gasit nici o inregistrare.

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.



DorohoiNews.ro