Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Retete culinare:

Ineluşe cu brânză

Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 150 g zahăr, un praf de sare, trei pliculeţe de zahăr vanilat, două linguriţe de bicarbonat de sodiu (stinse cu zeama de la un sfert de lămâie), două ouă, ...

30.04.2011
Cartofi noi cu sos de verdeata

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri de verdeata proaspata Mod de preparare: Spala 1 kg cartofi si fierbe-i ...

26.04.2011
Cum sa avem o masa sanatoasa de Paste

Cine a spus ca de Paste nu ne putem rasfata din plin cu bunatatile traditionale, fara a avea probleme digestive? Secretul consta in faptul ca trebuie sa acordam o atentie sporita alimentatiei in zilele de Sarbatoare, ...

23.04.2011
Pască din aluat fraged

Ingrediente zahăr 200g stafide înmuiate în rom 100g ouă 8 cremă mascarpone 300g brânză dulce de vaci 500g griş 4 linguri sare un praf zahar pudră 200g gălbenuşuri 2 margarină ...

22.04.2011
Rulada de miel

Ingrediente vin alb sec 1 pahar costiţă afumată 200 gr morcov 1 bucata ceapă 1 bucata boia de ardei dulce 1 lingurita piper sare unt 100 gr carne de miel 1 1/2 kg cimbru 2 lingurite ţelină ...

20.04.2011
Placinta din Branza de Vaci

Ingrediente: branza de vaci 450g, faina 350g, zahar 150g, unt 150g, 100ml lapte, bicarbonate, sare si otet, stafide, coaja de lamaie, zahar vanilat, doua oua. Mod de preparare: Se bate untul margarina impreuna ...

16.04.2011
Drob de legume

Ingrediente: 4 cepe, 200 g orez, 1 radacina telina, 2 cartofi, 2 morcovi, sare, piper, 150 g masline negre, 5 linguri pesmet, condiment Delikat, 2 legaturi patrunjel, 1 legatura marar, putina margarina, 2 linguri ...

11.04.2011
Conopida prajita cu sos de patrunjel (de post)

Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic. Ingrediente: o conopida mare, desfacuta in buchetele, ulei de floarea-soarelui, pentru ...

10.04.2011
Salam de biscuiti de post

Pentru ca simtim nevoia sa mancam si ceva dulce, m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra urmatoarea reteta, care se face destul de repede si nu este chiar atat de costisitoare. Pentru preparare avem nevoie ...

08.04.2011
Ciuperci cu masline (de post)

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 400g masline, 3 cepe, 400 ml suc de rosii sau 500 g de rosii, 100 ml vin alb, 200 ml ulei, patrunjel, piper, 1 foaie de dafin, 1/2 lamaie mare, fara coaja. Mod de preparare: Ciupercile ...

07.04.2011
Chiftele din fasole

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 chifla muiata in apa, faina sau pesmet, ulei, sare, patrunjel tocat, pastarnac, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper. Mod de preparare: Fasolea se lasa din ajun ...

05.04.2011
Ghiveci calugaresc

Ingrediente: 5-6 cartofi, 3 morcovi, 3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica, 300 g fasole verde, 1 telina mica, 100 ml bulion, 3 cepe, 4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi ...

04.04.2011
Supa crema de conopida (de post)

Ingrediente: o conopida potrivita; 1 radacina de patrunjel; 1 morcov, 1 ceapa, 3 cartofi; 1 legatura de patrunjel sau de marar; jumatate de lingurita de chimen; sare si piper; 1 ardei gras; 4 linguri de ulei; 2 ...

03.04.2011
Urzici cu hrean

Ingrediente: 1kg urzici, 1 ceapa, 2 linguri faina, 1 radacina hrean, 1 legatura marar, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Dupa ce urzicile au fost curatate si spalate in mai multe ape, sunt puse la fiert. Se ...

02.04.2011
Cornulete fragede cu halva sau rahat

Ingrediente: - 1 pachet margarina; - 5 linguri cu apa; - 1 lingura cu otet; - putina sare; - faina cat cuprinde. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti egale. Fiecare ...

01.04.2011
Spaghete cu sos de usturoi

Ingrediente: 500 g spaghete, 4 capatani de usturoi, 4 linguri ulei masline, mustar, 1 lamaie, piper negru, 2 dovlecei, 300 g ciuperci, suc de rosii. Mod de preparare: Se curata usturoiul, se toaca marunt si se ...

31.03.2011
Pizza de post

Ingrediente: Blatul: o cană făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei Maiaua: un plic de drojdie, o lingură făină, o linguriţă zahăr, o lingură apă, sare, piper Ingrediente topping: 200 g ciuperci, ...

28.03.2011
Peste file cu rosii

Ingrediente: 500 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 500 g file de peste. Mod de preparare: Spalam rosiile, le taiem felii si le aseazam intr-o ...

25.03.2011
Barcute de cartofi copti (de post)

Ingrediente: 4 cartofi medii, ciuperci, o ceapa medie, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin (daca va place aroma), cascaval de post (50-100 gr), sare, piper - dupa gust     Preparare: Cartofii ...

22.03.2011
Cornulete fragede cu halva sau rahat (de post)

Ingrediente: - 1 pachet margarina; - 5 linguri cu apa; - 1 lingura cu otet; - putina sare; - faina cat cuprinde. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti ...

21.03.2011
Negresă de post

Ingrediente: 400 g gem, 1 cana de zahar, 10 linguri ulei, 3 linguri cacao, margarina, 1/2 cana apa, bicarbonat dizolvat in otet, 1 cana faina, sare. Mod de preparare: Se amesteca gemul cu 1 cana de zahar si se ...

20.03.2011
Pifteluțe de cartofi

Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii, 4 linguri verdeata proaspat toccata (usturoi verde, patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmarin), un varf de cutit de nucsoara pisata, sare, piper negru proaspat macinat, ...

19.03.2011
Salata de fasole

Ingrediente: 200 g fasole fiarta, o ceapa, un gogosar in otet, 1 castravete proaspat, 100 g masline, o lingura mustar, 2 linguri maioneza de post, sare, piper, 2 linguri ulei. Mod de preparare: Fasolea fiarta ...

18.03.2011
Orez cu cruditati

Ingrediente: 1 cana orez , 2 rosii, un ardei mare, masline verzi. Mod de preparare: Se fierbe orezul in 4 cani de apa. Separat se spala bine si se taie bucatele marunte rosiile si ardeiul. Maslinele se curata ...

16.03.2011
Ciuperci cu mazare – de post

Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazare 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei vegeta, sare, boabe de piper 1-2 foi de dafin, 1 legatura verdeata Mod de preparare: Cureti cepele, le ...

15.03.2011
Pilaf cu ciuperci - reteta de post

Ingrediente: 1 cana orez, 3 cani de apa, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 lingura vegeta, sare. Mod de preparare: Curatam si spalam bine ciupercile, calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, ...

14.03.2011
Cartofi aurii crocanti

Ingrediente: cartofi sare faina de malai (porumb) putin ulei Mod de preparare:  Cartofii se curata, se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu ...

13.03.2011
Prajitura cu nuci, scortisoara si cacao

Ingredinte: pentru aluat: 100g unt 100g zahar 2  oua 210g faina 1 lingurita rasa praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu putina sare esenta de vanilie 200ml iaurt pentru umplutura: 50g ...

11.03.2011
Crochete de cascaval

Ingrediente: 400 g cascaval  3 oua   200 g faina  150 ml lapte  250 g pesmet  50 g unt  2 g piper  15 g sare Mod de preparare: Se rade cascavalul. Intr-o cratita se pun ...

06.03.2011
Bulgari de cartofi

Ingrediente: 500 gr cartofi, 1 ou Pentru pane: faina, ou, pesmet Pentru. umplutura: 100 gr carne toccata, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 2 linguri ardei macinat (sau un ardei gras mijlociu), un praf chimen macinat, ...

04.03.2011
Prajitura cu nuca de cocos

Ingrediente: 10 oua, 400g zahar, 3 plicuri vanilie, 150g nuca de cocos, 7 linguri faina, 4 linguri ulei, 1-2 linguri cacao, 400ml lapte, 100g unt, 1/2 lingurita de praf de copt, ciocolata/nuca de cocos pentru ornat. Mod ...

02.03.2011
Ficatei cu mazare

Ingrediente: 500gr ficatei de pasare, mazare fiarta 500gr, 2 cepe mari, o lingura bulion, putin ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Se prajesc ficatei in putin ulei pana se rumenesc ...

28.02.2011
Cotlet de porc cu cartofi crocanti cu malai

Ingrediente: 6 bucati cotlet de porc marinat, 6 cartofi, faina de malai, sare, rozmarin. Mod de preparare: Cartofii se curata si se taie cubulete, apoi se dau prin amestecul de faina de malai, sare si rozmarin. ...

27.02.2011
Budinca de gris cu mere

Ingrediente: 300 g gris, 5 mere mari, 600 ml lapte, 8 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingurita scortisoara, 50 g unt. Mod de preparare: Curatati merele de coaja, dati-le ...

26.02.2011
Taitei cu varza

Ingrediente: 1 varză, 1 ceapă, 200 gr tăieţei (de preferinta de casa), ulei de floarea soarelui, 1 lingură rasă de piper măcinat, sare după gust. Mod de preparare: Varza se rade fin, se freacă bine cu ...

21.02.2011
Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

Ingrediente : 1 kg carne toccata (am folosit de porc dar merge si combinatia vita + porc) 3 buc ceapa + ½ ceapa razuita (sau 1 legatura ceapa verde) 3 felii de paine 2 lingurite mustar 3 oua 2 linguri ...

19.02.2011
Musaca de cartofi, cu carne de pui

Ingrediente: 1kg. carne tocata de pui, 2kg. Cartofi, 1 ceapa mijlocie, 1 lingura bulion, piper, sare, dupa gust, 2 sau3 oua Mod de preparare: Se calesc, impreuna carnea tocata, ceapa tocata marunt si bulionul ...

18.02.2011
Pipote si inimi cu sos de usturoi

Ingrediente: o caserola de pipote cu inimi, o capatana de usturoi, 4-5 liguri tocana de legume, sare, piper, boia, verdeata Mod de preparare: Spalam si curatam pipotele si inimile si le punem intr-o tigaie cu ...

16.02.2011
Tortul dragostei

Ingrediente: Blatul: 6 oua 250 gr zahar 4 linguri apa 2 linguri miere 2 linguri cacao 250 gr faina 1 plic praf de copt Crema: 500 ml lapte 1 cana zahar 1 pachet nuca de cocos 5-6 linguri faina 1 pachet ...

14.02.2011
Pulpe de pui cu sos de ciuperci

Ingrediente: 4 pulpe fierte; 300 g ciuperci proaspete; 1 ceapa mica; 1 ceasca supa de carne; 1 lingura faina; 300 g smantana; sare, piper, marar si patrunjel proaspete. Mod de preparare: Fierb pulpele. Calesc ...

12.02.2011
Cartofi cu cascaval

Ingrediente: Pentru această reţetă nu o să dau cantităţi pentru că fiecare foloseşte atâţia cartofi cât are nevoie. Mod de preparare: Se spală şi se curăţă cartofii, se taie rondele ...

11.02.2011
Prajitura cu branza si ciocolata alba si neagra

Ingrediente: 300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie) 1/2 cana unt, topit 650-700 g crema de branza, la temperatura camerei 400 g ciocolata alba, taiata bucatele 1 cana zahar 1/4 lingurita sare 4 ...

09.02.2011
Friptură din carne roşie cu sos de muştar

ngrediente pentru sos: 2 linguri de smântână 2 linguri de muştar Sare şi piper după gust Mod de preparare: Carnea roşie se prăjeşte într-o tigaie cu câteva linguri de ulei ...

08.02.2011
"Învârtită" cu mere

Ingrediente: 6 mere, sănătoase, nu prea mari zahar scorţişoară un ou foietaj Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul: ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert); ...

07.02.2011
Spagheti cu kaizer si ciuperci

Ingrediente: 250 grame spaghete, 200 grame kaizer, 250 grame ciuperci, 200 grame bullion, 1 rosie, 1 ceapa, 2 catei usturoi, oregano, sare, busuioc, 1 foaie de dafin, 4 linguri ulei, 250 ml apa, cascaval ras. Mod ...

05.02.2011

Publicitate



PUBLICITATE

Hidroplasto Botosani

PUBLICITATE

FARMACIA MAGISTRA

Farmacia Magistra

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

PARTENERI

Artificii Dorohoi

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

EVENIMENTE


Cine Globe



Uvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURI



DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu s-a gasit nici o inregistrare.

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.



DorohoiNews.ro