Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

stiri

Din analiza comparată a datelor statistice privind situaţia operativă la nivelul I.P.J. Botoşani în primele 9 luni ale anului 2010 rezultă o scădere a infracţionalităţii sesizate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 8.623 în 2009 la 8.539 infracţiuni în 2010.
   Diminuarea numărului infracţiunilor sesizate în perioada analizată se regăseşte la  infracţiunile de altă natură (- 6,39%), în timp ce infracţionalitatea economico-financiară şi cea judiciară a înregistrat o uşoară creştere, de 3,92% şi respectiv 2%.
   Volumul criminalităţii raportat la 100.000 de locuitori, în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor sesizate în primele 9 luni 2010 situează judeţul Botoşani pe locul 34 pe ţară cu 1.903 infracţiuni/ 100.000 locuitori.
   S-a înregistrat o scădere a a numărului infracţiunilor sesizate îndreptate contra persoanei (2.071 infracţiuni, cu 27 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut), în special a celor contra vieţii şi integrităţii corporale, acest aspect fiind consecinţa intensificării în primele 9 luni ale anului a acţiunilor organizate de echipele mixte poliţie – jandarmi – poliţie de frontieră în mediul urban, dar şi în cel rural.
   A scăzut de asemenea şi numărul infracţiunilor contra persoanei constatate, (de la 1.377 în 2009 la 1.023 în 2010), efectivele de poliţie, în special cele de profil investigaţii criminale şi ordine publică acordând permanent atenţie cunoaşterii stărilor conflictuale existente între diferite persoane şi sancţionând prompt orice încălcare a Legii 61/1991 privind faptele de abatere de la normele de convieţuire socială.
   Numărul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate a crescut cu 69 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creştere semnificativă înregistrând infracţiunile de înşelăciune (de la 431 în 2009 la 646 în 2010), în timp ce faptele de furt sau tâlhărie înregistrează un trend descendent.
   Poliţiştii botoşăneni au preluat 13.827 apeluri de urgenţă, înregistrându-se un timp de reacţie la evenimentele sesizate de 3 minute 51 secunde’ în mediul urban şi 12 minute 17 secunde în rural, în condiţiile în care, la începutul acestui an, ne-am propus realizarea unor timpi medii de reacţie la evenimentele sesizate de cetăţeni de până la 10 minute în urban şi 17 minute în rural.
   Au fost cercetate 3.562 persoane, 81 dintre acestea în stare de reţinere sau arest preventiv.
În primele 9 luni ale anului, la nivelul IPJ Botoşani s-au aflat în lucru 6.171 dosare penale cu autori necunoscuţi (din care 4.514 existente la începutul anului şi 1.657 înregistrate în perioada analizată), fiind soluţionate 1.467 dintre acestea.
   În aceeaşi perioadă se remarcă o îmbunătăţire a actului de cercetare penală, prin creşterea numărului dosarelor penale soluţionate cu propuneri de trimitere în judecată, de la 1.189 în perioada de comparaţie (9 luni 2009), la 1.251 în perioada analizată.

Situaţia  infracţiunilor stradale
   Infracţiunile stradale sesizate reprezintă 3,79% din totalul celor sesizate, în scădere cu 81 faţă de primele 9 luni ale anului precedent.
   Astfel, a scăzut numărul infracţiunilor stradale de furt, de la 328 în 2009 la 257 în 2010, iar a celor de tâlhărie, de la 27 în 2009 la 22 în 2010.
Nu s-au înregistrat tâlhării stradale prin folosirea de arme de foc sau comise de autori mascaţi.

Criminalitatea economico-financiară

   Au fost constatate în total 1.131 infracţiuni economico-financiare, ceea ce reprezintă o creştere cu 7,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Evaziune fiscală
   În urma analizei situaţiei operative la nivel naţional, precum şi din datele şi informaţiile existente, rezultă că, în acest domeniu, criminalitatea economico-financiară se menţine la un nivel ridicat, fiind în creştere numărul infracţiunilor ce se comit în sfera fraudelor şi evaziunii fiscale.
   În primele 9 luni ale anului în curs infracţiunile de evaziune fiscală constatate au înregistrat un trend ascendent, de la 94 în 9 luni 2009 la 138 în 9 luni 2010, (numai cele cu începerea urmăririi penale), iar din punct de vedere al finalităţii judiciare, numărul dosarelor soluţionate cu propuneri de sesizare a instanţei de judecată au crescut de la 9 la 68.
   Numărul persoanelor cercetate pentru asemenea fapte a crescut de la 80 în 2009, la 124 în 2010.
În perioada analizată a fost cauzat, prin infracţiunile de acest gen, un prejudiciu de 2.770.128 lei, din care a fost recuperat în cursul cercetărilor 604.864 lei şi dispuse măsuri asiguratorii în valoare de 267.000 lei.

Contrabandă
   În primele 9 luni 2010, au fost constatate 34 infracţiuni de contrabandă şi au fost aplicate 2.790 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 976.520 lei, fiind confiscate 3.486.520 ţigarete (174.326 pachete) de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina, care erau comercializate pe raza de competenţă în mod ilegal.

Siguranţa Rutieră
   La nivelul judeţului Botoşani s-a înregistrat o creştere a numărului infracţiunilor constatate la regimul circulaţiei rutiere, de la 394 în primele 9 luni 2009, la 468 în perioada analizată.
   În primele 9 luni 2010 au fost înregistrate 66 accidente grave de circulaţie, cu 23 mai puţine faţă de 2009, soldate cu 21 morţi, 64 răniţi grav şi 12 răniţi uşor, scăderi înregistrându-se şi în ceea ce priveşte numărul victimelor, remarcându-se o creştere a gradului de siguranţă rutieră în perioada analizată.
   Efectivele de profil au aplicat 33.404 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 1.749 permise de conducere acelor conducători auto care au încălcat prevederile legislaţiei în vigoare. (DorohoiNews.ro)
 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

stiri
DorohoiNews.ro, 19-10-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro